< Tilbake til oversikten

Tre-retters

#1

hanne42 sa for siden:

Hadde svigers på middag på fredag og ville servere noe som både vi på lavkarbo ville synes var godt og som ikke de ville merke at var "annerledes" mat. Det ble stor suksess! Her er menyen:

Forrett: Scampi/tigerreker
(Scampi tines. Finhakk hvitløk og rød chili og stek et par minutter i rapsolje. Tilsette scampiene og stek noen minutter til de er gjennomvarme. Dryss med fersk persille og vend om. Serveres straks).

Hovedrett: Biff med bernaise, sopp og brokkoli
(Skjær sjampignonsopp i skiver. Stek i blanding rapsolje/meierismør, tilsett salt og pepper. Kok opp brokkoli til mør. Lag bernaisesaus fra pakke, men tilsett fløte i stedet for melk. Grill biffene noen minutter på grillen)

Dessert: Bær med krem
(Blåbær og bringebær blandes lett i en bolle og fordeles i dessertskåler. Visp krem av kremfløte + kunstig sukker eller bruk ferdig kremfløte på boks. Pynt med sitronmelisse)

I tillegg lagde jeg hjemmelaget potetstappe siden svigerfar elsker det:)
Men den var ikke med i menyen.

Jeg serverte tørr hvitvin til scampiene og rødvin til biffene.

Er det andre som har eksempler på tre-rettere som fungerer for gjester?

Hanne


#2

Sulphur sa for siden:

Jeg syns dette så brillefint ut. :ja:
Men du - bernaise kan du lage så godt som karbefritt. Oppskriften ligger her inne et sted.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.