Postet den i en annen tråd, men føler den fortjener sin egen!
Jeg har en brødoppskrift som smaker som ekte brød, nesten som loff. Den inneholder en del karber, men er luftig og fin om du får den til! Dessverre har den en del sære ingredienser, men om du er på brødbagen er det kanskje ikke så dumt å investere i det.
3 ms (måleskjeer) myseprotein (4 Karber)
3 ms glutenmel
3 ms hvetemel (eller annen ønket meltype) (Ca 47 KArber)
2 ms fiberhusk
6 ms hvetekim (ca 10-15 karber)
1 pakke gjær
En god slump ønsket olje/smør
1 egg
Vann til du har ønsket konsistens
Bland det tørre, tilsett egg og vann til du har ønsket konsistens. Deigen blir veldig seig.
Stek i cirka 1 time og 8 minutter på 150 grader, men følg for all del med da de fleste ovner varierer. Bruk en brødform med bakepapir. Det er veldig viktig at bakepapiret er godt smurt.
Inneholder cirka 60-70 gram karber per brød. Jeg skjærer det i tynne skiver og får 30 skiver brød. Dette gir ikke mer enn drøye 2 gram karber pr skive. I tillegg smaker det som lyst brød. Og en slik pakke i fryseren varer nærmest evig.
Denne tror jeg at jeg skal prøve. Tenkte ikke å ha den til hverdags, men til "utskeielse". Kan kose meg med en skive eller to på lørdag (med reker og majones og et glass hvitvin hmmmmm) eller til retter der jeg savner ei skrive "loff".
Tusen takk. Skal handle inn ingrediensene idag og prøve den en dag.
Måleskjeen jeg bruker følger med Whey Tech Myseprotein. En måleskje tilsvarer 22.5 gram proteinpulver. Du kan i og for seg bruke hva slags skje du vil, så lenge forholdet forholder seg likt (da må vann og eggmengde selvsagt justeres).Oppskriften utviklet jeg for å kunne ha et velsmakende brød til skalldyr, dette er jo ikke noe man bør spise til hverdags.
Som en liten ekstraservice følger ekstrainformasjon om min måleskje:
Den er sylinderformet. Omkrets er 15 cm, og høyden er på 4 cm og måleskjeens grunnflate har en diameter på 4,3 Cm. Så her er det bare å følge formel for utregning av Volumet til en sylinder og du får eksakt svar.
Kan du ikke heller måle hva 3 msk med hvetemel veier. Da får jeg et forhold som jeg kan bruke på resten. Da veier jeg opp like mye hvetemel og ser om det er 3 store vanlige spiseskjeer.
Oppskriften din er bra i utganspunktet, men jeg ville ha kuttet ned til 1 ms med fiberhusk. Mulig helt ned til 1/2 ms.. Også ville jeg ha hatt i littegranne salt.
Med så mye fiberhusk, så blir brødet/loffen litt gummiaktig.. Og når man har både glutenmel og annen meltype så hver deigen og holder seg godt sammen uten så mye fiberhusk.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.