< Tilbake til oversikten

Trene vekk fettet på hoftene?

#1

supha sa for siden:

Hva slags trening skal til for å fjerne fettet rundt hoftene? Finnes det noe håp?


#2

Carisma sa for siden:

Spinning... :)


#3

Veggpryd sa for siden:

Genser som går over hoftene.... :o :lol:


#4

ross sa for siden:

Jeg har blitt tynnere over hofter og rumpe av gå turer i oppoverbakker,,, men sliter med mageflesket...


#5

Skautrollet sa for siden:

:D Ha ha :p

Jeg har dessverre litt for lite fett på hoftene, og jeg går mye. Sammenheng? Jeg vet ikke, men tror det er vanskelig å punktslanke / trene.


#6

Carisma sa for siden:

I utgangspunktet skal det vel være vanskelig å punktslanke ja... Men hvis man går mye i bakker eller sykler mye får man muskler i rumpe og lår. Så om man ikke mister fettet, så blir det hvertfall strammere. Dessuten har mer muskler den langtidseffekten at det forbrenner fett... Så mer muskler i et område bør jo bety at fettet forsvinner, sånn litt på sikt?


#7

Juve sa for siden:

Det er ikke mulig å bestemme hvor kroppen kvitter seg med fett først. Når kroppen kvitter seg med fett, er det forskjellig fra person til person hvor fettet forsvinner først. Hos noen forsvinner det jevnt fra hele kroppen, mens hos andre er det annerledes. Ofte forsvinner det først der som man legger på seg først, men det trenger heller ikke være slik.

Det beste du kan gjøre er å trene både kondisjon og styrke, samtidig som du lever på lavkarbo. Styrken vil ikke fjerne fett direkte, men større muskelmasse gir større forbrenning. Det er rett og slett vekttap som må til for å fjerne fett=) Lavkarbokost er jo genialt for å kvitte seg med fett! Merker at etter bare få uker med et skikkelig lavkarbo-høyfett-kosthold har jeg mye mindre å ta i på hoftene=)


#8

supha sa for siden:

Jeg både sykler og går en del. Da får jeg bare stå på og håpe på at det forsvinner snart. Er ille utålmodig se.


#9

The Dude sa for siden:

Det går ikke an å velge hvor fettet skal forsvinne. Du kan trene for å bygge muskler på bestemte steder, men det er ikke musklene som bestemmer om kroppen trenger næring fra fett. Hele fettkontrollen skjer i andre organer pluss blodomløpet.


#10

Runegutt sa for siden:

Damer slankes innenfra og ut, menn utenfra og inn. Dette er sånn noenlunde slik tingenes iboende faenskap er. Mao. du får vekk mave og pupper først, så kommer hoftene. Den eneste muligheten du har for å forme kroppen er økning i muskelmasse i aktuelle områder. Vet ikke om hoftene dine blir smalere av dette, men muskler er uansett penere enn fett.

Så i forbindelse med tingenes iboende.... . Områder med lav blodgjennomstrømming slankes saktest. En generell økning av blodgjennomstrømningen, letter transporten av fett. Så rådet du fikk om spinning, er ikke så steine gærnt. Kan ellers anbefale den endel styrke generelt samt noe kondisjonstrening, for økt blodgjennomstrømming.
Spinning, aerobic, intervalltrening vil sansynligvis hjelpe.


#11

Carisma sa for siden:

:eek::eek: er jeg da egentlig mann siden jeg aldri går ned på de stedene og knapt har hofter? :lol:


#12

The Dude sa for siden:

Jeg tror ikke det er vitenskaplig hold i at blodtilstrømning heller skal ha så mye å si for hva som legger seg hvor og hvordan få det bort igjen.

Ingen forstår hvordan mekanismen som gjør at halvparten får pæreform og halvparten epleform (kvinner vs menn) annet enn at det sannsynligvis har vært gunstig evolusjonsmessig og at kroppen derfor har gjort det slik. Man vet at det er sånn, men ikke hva som styrer at noen celler vil ha mer fett enn andre.

Menn får mage, kvinner hofter.


#13

supha sa for siden:

Er det ikke det ene, så er det andre. Skal ikke være lett..


#14

Carisma sa for siden:

Dere fortsetter å konstatere at jeg egentlig er mann ser jeg... :eek: :lol:


#15

Bee sa for siden:

Rockering! :D


#16

JenJen sa for siden:

Jeg er også mann tydeligvis :eek: Betyr det at jeg slipper å barbere leggene..? :o


#17

Runegutt sa for siden:

Sier ikke at man får punktslanka seg, sier bare at blodgjennomstrømming er en forutsetning for å fjerne fett, og at det generelt hjelper at "pumpa" jobber av og til


#18

The Dude sa for siden:

Hehe nei. Du skal få lov å velge kjønn selv. Skal ikke tvangsmannifisere deg. :D Jeg prøvde å vise den generelle regelen, menn tenderer til eple, kvinner tenderer til pære uten at man vet helt hvordan dette fungerer. Noen kan få tykke legger andre kan få det andre steder. Man kan også se utsultet ut på visse deler av kroppen, og være sykelig overvektig på andre steder.

Gary Taubes bruker dette som et motargument til dem som mener eneste måte å bli mindre på er å trene mer og spise mindre. Han har noen bra bilder som viser en person som man skulle tro var krigsfange på øvre halvpart, og en "lat overbespist" person med sykelig overvekt på nedre halvdel. Han lurer på hvordan denne personen spiser lite og trener mye med overkroppen og er lat og spiser mye med underkroppen.


#19

Pøsh sa for siden:

Signerer!


#20

Photobscura sa for siden:

Tja, jeg må si at kroppen min i hvert fall har endret seg svært mye etter kostholdsomlegging, det er som om formene har omrokkert. Jeg har gått ned i vekt før i perioder uten å slanke meg, men har fortsatt hatt den såkalte epleformen med spikertynne bein og armer, men nå, jeg går ned helt andre steder, og kroppen min har faktisk fullstendig endret form og blitt langt mer kvinnelig! Sært.
Jeg mister vekt først på ryggen, det er der fettdepotet mitt er :o. Så midja. Ikke pupper og hofter, der er det mest stand by.


#21

Juve sa for siden:

Åh, heldiggris som ikke mister pupper. Det gjør jeg forråsirresånn


#22

Hillelille sa for siden:

Yoga og pilates bør hjelpe. Det gir deg lengre muskler som gjør deg smalere.


#23

Bulldog sa for siden:

Det stemmer ikke... Yoga og pilates er helt ok trening, men gir ikke lengre muskler.


#24

Photobscura sa for siden:

Ja, hvordan funker egentlig det der? Både pilates og yoga går jo så vidt jeg forstå under isometriske trening (få rep, og med isolering av øvelsen -altså at man holder stillingene en stund) versus eksplosiv trening, som vektløfting, mange rep etc? Jeg har vel også trodd at man fikk en litt annen muskelbygging. Jeg tenker -dersom man sammenligner vektløftere med turnere, selv om begge trener like hardt, så er resultatet kroppsmessig veldig annerledes. Førstnevnte får en mer slim muskelbygging, mens sistnevnte blir mer store og bulky. Hva er det som gjør at det blir sånn? Har det med hvilke muskelgrupper man trener?
Jeg trener yoga og isometri, og har såkalt slanke muskler, det er vel også målet mitt.


#25

Bulldog sa for siden:

Muskler er festet i bein og sener. Samme hvor mye man trener og tøyer, så klarer man ikke å flytte muskelfester; altså er lengden på en muskel begrenset av avstanden mellom festene. Muskulaturen rundt magen er sånn at den kan strekke seg som følge av press innenfra, ved f.eks graviditet eller ølvom (nesten det samme :P), men det kan vel knapt kalles trening ;)

Man kan, til en viss grad, trene seg til en mindre midje, det gjøres ved å styrke de musklene som holder magen inne. Men det hjelper fint lite om man har et solid spekklag utenpå, og/eller har masse fett/mageinnhold som sprenger på innenfra...

Eksempelet med turneren og vektløfteren viser hvordan kroppen tilpasser seg forskjellig belastning. Begge trener kanskje like hardt, men idrettene stiller veldig forskjellige krav til kroppen. Vektløfteren trenger styrke og stabilitet til å løfte tunge ting over hodet, og bærer preg av det (solid midje, store lår, kraftig nakke og skuldre, tykk men ikke spesielt bred rygg, etc), turneren har helt andre krav til kroppen og bærer preg av det...

Se på skøyteløpere og klatrere for mer ekstreme tilfeller ;)


#26

energibunten sa for siden:

Muskler tilpasser seg på mange måter. Muskelstyrke og utholdenhet er også ulike mekanisker som en tilpasning av ulik trening.

Styrke kan være
-sammentrekningshastighet - dvs hvor raskt man kan få fibre til å reagere. Dette har mye med nerver å gjøre
-sammentrekningsstyrke - dvs hvor stor kraft en fiber kan yte eller hvor mange fibre som kan jobbe samtidig på høy kraft, har også mye med nerver å gjøre, men også hver fiber sin maks kraft.
-sammentrekningsutholdenhet (statisk) - dvs hvor lenge en muskelfiber kan opprettholde en kraft
-konsentrisk og eksentrisk styrke - dvs evne til å utvikle kraft når muskel forkortes og når den forlenges
-utholdende styrke - hvor lenge muskelfibre i muskelen kan fortsette å holde oppe en viss total kraft, fibre blir trøtte og nye bidrar.
-tverrsnitt - dvs bredden på fibrene, dette kan trenes og pumpes opp til tydelige store muskler, men dette er ikke nødvendigvis lik stor kraft.

Muskler er ekstreme til å tilpasse seg det man trener, så da blir en turner rimelig forskjellig fra en styrkeløfter.

Ellers, litt muskler på jentene er fint :-) da blir det fin og balansert form. Og litt fett er bare mykt og godt å ta på ;-) Dere må ikke bli for kantete og harde da..


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.