< Tilbake til oversikten

Skal bake en kake, hvilket mel bruker jeg?

#1

Stilken sa for siden:

Hva bytter jeg ut 2 dl mel med? soyaprotein eller bakemiks?

Regner med jeg kan bytte ut sukker med sukrin?

Takk for svar


#2

storemor sa for siden:

Hei!
Jeg har aldri bakt kake med noen av dem. Men brukt soya protein i brød og vafler. Ikke akkuratt noen som stjeler de fra meg for å si det sånn...:o
Så kanskje bake miks er bedre.

Hm var ikke my til hjelp dette:p


#3

nonta sa for siden:

Ikke akkuratt noen som stjeler de fra meg for å si det sånn...:o

he, he..må hive meg på den...ikke spes godt.. Hadde hevet meg på ovnsbakt ostekake eller mandelkake heller..men hva med med dette johannesbrødkjernemelet (eller noe lignende) som jeg har sett nevnt her inne, kanskje det er bedre? Lykke til..


#4

Carisma sa for siden:

Det finnes ikke noe mel som erstatter hvetemel. Man kan prøve med bakemiks, men det har uansett ikke den bindingsevnen hvetemel har.

Johannesbrødkjernemel er tykningsmiddel ala potetmel eller maisenna, og vil nok absolutt ikke fungere som melerstatning.... :o


#5

Areola sa for siden:

Det er ikke noe som kan erstatte mel, soyaprotein og bakemiks vil aldri ha de samme egenskapene som mel, desverre.. jeg ville prøvd meg på noe som ikke krevde mel, jeg da :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.