< Tilbake til oversikten

Grønnsaktips

#1

Marianne sa for siden:

Aline og jeg har problemer med å få i oss nok grønnsaker, og mange gode svar er kommet i jorunaler litt her og litt der. Her skal rådene nå samles!

Tips til grønnsakretter, nye måter å bruke grønnsaker på, gode kombinasjoner av grønnsaker, grønnsakene vi ikke tenker på å bruke, hvordan lure grønnsaker inn i måltidene, hvilke grønnsaker som passer ekstra godt til de ulike proteinkildene osv.


#2

Marianne sa for siden:

Lise

Smosje

Smosje

Anne

MHM

[color=#000080][/color]
MHM

Og så finner jeg ikke den tråden jeg leter etter med flere gode gamle grønnsaktips...


#3

Marianne sa for siden:

Abalone-sopp
Agurk
Alfalfaspirer
Artisjokk
Asparges
Avokado
Bambusskudd
Bladbete
Bladsalat
Broccoli
Brønnkarse
Dill
Endive
Escarolesalat
Fennikel
Frisésalat
Gresskar
Gressløk
Grønneoliven
Grønnkål
Gulrot
Hodesalat
Hvitbete
Hvitløk
Ingefær
Isbergsalat
Issalat
Jordskokk
Kjørvel
Knutekål
Knutekål
Koriander
Kålrot
Løk
Løvetannblader
Maitake-sopp
Mangold/bladbete
Mesclunsalat
Mungbønnespirer
Nepe
Okra
Pastinakk
Pepperrot
Persille
Portobellosopp
Purre
Radicchiosalat
Reddik
Romersalat
Rosenkål
Ruccula
Rødbeter
Selleri
Sennepsblader
Shitake-sopp
Sikori/vannøtt
Sikorisalat
Sommersquash (zucchini)
Spinat
Squash
Stilkkål
Sukkerert
Tang/Tare
Tempeh
Vannkastanje
Vårløk
Zucchini (sommersquash)
Østerssopp

:p marianne


#4

Marianne sa for siden:

Grønnsaktips - lure grønnsaker herfra og derfra...når kjøleskapet er tomt

Det kan hende at Kiwi og Rimi ikke har dette :p

Hermetikk-grønnsaker:

Sur agurk og rødbeter (pass på sukkerinnholdet i glassene eller lag selv)
Sølvløk på glass - samme som over - sukker?
Glass med soltørkede tomater i olje
Sorte oliven
Grønne oliven
Spinat på boks
Pepperrot på tube
Karripasta
Pesto
Hakket frisk ingefær i glass
Hakket hvitløk i glass
Champignon på boks
Asparges på glass/boks (synes ikke selv det er godt, men)
Grønne bønner på boks
Artisjokkhjerter i vann på boks
Bambusskudd på boks
Tomatpure
Bønner og linser
Grønne erter

Frosne grønnsaker:

Frossenpakker med stekt løk (er det sukker i tro?)
Wok-blandinger
Vilt grønnsakblanding (blomkål, rosenkål og gulrøtter)
Andre gønnsakblandinger
Ratotouille-frossen-blanding


#5

Marianne sa for siden:

Retter for de som foretrekker varme grønnsaker:

Kålrotstappe, blomkålstappe, ertestuing (5 min. pose Toro), grønnsakgrateng, grønnsakwok, supper (ferdigsupper i helsekosten), tomatsauser (pastasauser),


#6

smosje sa for siden:

Encore! Hurra! Superduper side! Du er flink Marianne!! :blomster:


#7

Nille sa for siden:

:ja:


#8

Aline sa for siden:

wow Marianne!!! du slutter aldri å imponere!! hvis ikke jeg klarer å få i meg noen grønnsaker nå, så vet ikke jeg!! skal finlese dette en gang til!!!!

tusen tusen takk for initiativet og informasjonen!!!!!!! :klem:


#9

smosje sa for siden:

Tenkte på en ting - med taco;
alle liker vel taco?!
Det er MASSE grønnsaker med taco!
Salat, agurk, paprika, tomat, løk, hvasomhelst!
Med tacokjøtt eller kylling, saus, ost og rømme blir det jo supergodt! Ikke sant? :rolleyes:


#10

aveline sa for siden:

Også en måte å få i seg grønnsaker på, især hvis du liker Thai-mat.

Strimlet kjøtt stekes - Bland inn nær sagt det du har og liker av grønnsaker. I går bestod min grønnsaksdel av snittebønner, champinon, squash, purre, vannkastanjer, bambusskudd, paprika og mot slutten hadde jeg bønnespirer i. (assosierer med nudler) Hadde forøvrig i karripasta og frisk ingefær og en dæsj fløte. Er bare SÅ godt!!!


#11

Nille sa for siden:

:ja: :sikle:


#12

Marianne sa for siden:

Jeg spiser ofte omelett med ulike grønnsaker i til lunsj. For yndlingsgrønnsakene mine er varme og kokte, ikke rå og kalde. Til middag er det jo ikke noe problem å ha kålrotstappe, ertestuing, brokkoli, blomkålstappe og rosenkål. MEN - til lunsj kunne jeg tenke meg tips -hvis noen av og til lager typiske "middags-grønnsaker" som er raskt og lage.

:klem:


#13

Musti sa for siden:

Det er vel de hvite "skivene" som er i frosne wook grønnsaker?
:sikle: :sikle: :sikle:
Har lett i næringstabeller etter vannkastanjer og finner "ikkeno"!
Hvor kan de kjøpes?
Noen som vet kh og næringsinnhold i disse? Eller en tabell som de er nevnt i?


#14

mofe sa for siden:

Vannkastanjer kjøper man hermetisk i butikken :) De er nammenamm! :)


#15

Musti sa for siden:

Kommer til å gå med lupe på Rema i morgen for å se om jeg finner dem der ...
eller må jeg kansje på Meny for å finne dem?


#16

smosje sa for siden:

Nei, det tror jeg ikke; både Rimi, Rema, Prix og alle har de her hos oss :) du får dem hermetisk enten i skiver eller hele. Enten står de blant boksemaisen og sånn, men finner du dem ikke der, har de kanskje satt dem i 'etnisk'-hyllene sine, ved de kinesiske sausene og risen og sånn.

Nam nam, skal jeg jamen lage en dag!!
Men.... Først på fase 2 om jeg husker riktig!


#17

Nille sa for siden:

Vannkastanjer (water chestnuts) i følge Fitday:

1 kopp (ca 2.366 dl)
Total: 79 Fat:0 1 1% Sat:0 0 0% Poly:0 0 1% Mono:0 0 0%Carbs:20 63 91% Fiber:4 0 0%Protein:1 6 8%Alcohol:0 0 0%

79 kalorier, 16 netto karber :D


#18

Musti sa for siden:

Takk Nille! :)


#19

Karin sa for siden:

Mine omeletter har vanligvis litt løk og litt paprika, og gjerne godt med purre, i tillegg til ost på toppen og en kyllingpølse eller skinke eller bacon. Jeg surrer grønnsakene og kjøttbiter, har over egget og hiver osten på, og venter til osten smelter.

Ellers så jeg en av de STORE kokkene i Storbritannia, Paul Rankin, lage en Atkins-rett her om dagen: Løk i strimler pluss hvitløk surres, ha oppi godt med karrypulver, bland i litt dampet spinat og noen surrede aubergine-biter. Til dette serverte han breiflabb som var gnidd inn med diverse krydder og stekt fort i olje på skarp varme, men det må jo gå an til nesten hva som helst!

Fårestek-restene mine fra forrige søndag ble en deilig middag da jeg tok litt rød, litt grønn og litt gul paprika sammen med litt rød og litt vanlig løk, alt i ganske store biter, og surret det på panne. Krydder over, kjøttbiter i, litt vann, litt soyasaus og litt HP-saus, og ellers tilsmakt med salt og pepper. Kan godt ha brokkoli eller blomkål (gjerne som "jukseris") til. Dessuten tror jeg det måtte være veldig godt med hvitløk og/eller ingefær.


#20

aveline sa for siden:

Hei Nille*

På Atkins side, karbeteller - står det at vannkastanjer har 7 karber for 0.5 cup. Nå vet jeg ikke målet på dette....please fortell!!!


#21

aveline sa for siden:

Var i butikken i dag, og fant der "Eldorado" sine vannkastanjer. På boksen stod det 4.7ka.pr 100 gram.
Det er mye som forvirrer når man prøver etter beste evne å regne ut hva man spiser.


#22

Nille sa for siden:

Jeg har gitt opp dette koppemålet for lenge siden. I ettermiddag (før knistregn og strømbrudd) lage jeg Atkins pasta. 1/2 kopp 52 gram står det på pakka. Men 52 gram på min vekt var nesten en hel kopp !! (og pastaen smaker forresten som seig kartong og anbefales IKKE)
[font=Verdana][/font]
[font=Verdana][/font]


#23

aveline sa for siden:

Jeg trodde faktisk at "0.5 cup" hadde en mer handfast betydning, i alle fall når det dreier seg om å fastslå et produkts næringsinnhold.
En halv kopp vannkastanjer !!!!! Det er bare å klø seg i hue av et sånt mål.'

Jeg falt nok for min egen uvitenhet, etter nå å ha sjekket ALT om engelsk mål og vekt - og fant ingen ting om dette luftige begrepet "cup"
Beklager hvis jeg forvirret deg, Nille

Men...viser fortsatt til det jeg skrev om hva angår "Eldorado,s" varedeklarasjon på produktet, enklest sånn!**


#24

smosje sa for siden:

Cup kan være både flytende og fast væske - alt ettersom.....

Trodde en cup var ca 2.5 dl; det er i allefall det jeg regner etter. Er litt mer eller litt mindre, men jeg klarte ikke finne det igjen i går akkurat hva.
Men regner du 2.5 dl er det ikke så langt fra sannheten :o


#25

aveline sa for siden:

Vi bruker samme beregning på jobb - der vi må måle ALT som en av brukerne får i seg. Alt flytende går jo greit det...halv kopp..= 1,25dl.
Det går også fint med bakeoppskrifter etter dl -beregning.
Men vannkastanjer da..All fornuft tilsier at det bør veies, ikke måles i kopper for å regne ut karber.
Ja, ja - vi har vel alle fått noen glis i dag, grunnet "Amerika-tråden"


#26

Nille sa for siden:

1 kopp =
2.366 desiliter
16 spiseskjeer
48 teskjeer

Det er kul umulig å beregne koppemål på andre ting enn flytende eller slikt som er såpass mykt at det an presses ned i en kopp/dl mål (jeg har koppemål kjøpt i USA). Derfor foretrekker jeg å veie. I min Atkins bok står det heldigvis mål på grønnsaker i gram og ikke i cup's. Amerikanerne er vant til koppemål, men sier selv at det er helt ulogisk å måle f.eks.brokkoli i kopp ! Det finnes ingen ens måte å regne om fra kopp til vekt. Det kommer jo an på varen. Men selv det stemmer jo ikke, - ref. Atkins pastaen jeg lagde i går. Det står helt klart påpakka at 1/2 kopp er det samme som 52 gram. Vel, mitt amerikanske koppemål ble satt på vekten, vekten nullet ut og pasta helt oppi til vekten nådde 52 gram. Og koppen ble nesten full. Go figure !

Er enig at det aller beste er å bruke varedeklarasjonen som står på pakka/boksen !

:D


#27

smosje sa for siden:

Dette ble mitt største problem mht fitday.com :o sukk


#28

Nille sa for siden:

Bruk Broccoli, frozen, spears, unprepared. Da får du det i pakke på 10 oz. Så er det bare å dele gram med 0.035, - og har du f.eks. 125 gram er det 4.375 oz - og 0.4375 pakke ! See ?? :o


#29

smosje sa for siden:

øh..... yes, m'am :stortsmil :stortsmil

Igjen - tusen takk, Nille! Du ER god å ha du! :klem:


#30

mofe sa for siden:

EN fin måte å få i seg grønnsaker på er:

Ta en stk. blender
En dæsj tomater
En dæsj paprika
En dæsj chili
En dæsj løk
Flere dæsjer av hva du måtte ønske

Kjør sammen

Frys ned i porsjoner

Ta frem ved behov! Jeg bruker det ofte som saus, sammen med litt fløte! YUM! :)


#31

Aline sa for siden:

selv jeg har laget en sånn dæsje-blanding :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.