< Tilbake til oversikten

Kjøttboller til tapas

#1

Troika sa for siden:

Fant denne oppskriften på aperitif.no og dette så digg ut til sene sommerkvelder! :)

[font=Arial,verdana][size=2][font=Arial,verdana][size=2]Antall porsjoner:[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT]
4
[font=Arial,verdana][size=2][font=Arial,verdana][size=2]Ingredienser:[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT]
500 g kjøttdeig
1 ts salt
½ ts pepper
1 egg
1 pakke chorizopølse
1 dl fetaost i biter
2 ss hakket frisk basilikum
2 ss olje til steking
[size=2][/size]
[font=Arial,verdana][size=2][font=Arial,verdana][size=2]Fremgangsmåte:
Bland egg, salt og pepper godt inn i kjøttdeigen. Skjær chorizo i små biter.
Bland pølse, fetaost og urter forsiktig inn i kjøttdeigen. Form deigen til små boller i hånden ved hjelp av en skje og vann.
Stek bollene i en middels varm stekepanne til de blir pent brune.
La de ettersteke på svak varme i ca. 10 minutter til de blir gjennomstekt.

Man kan servere dette med f.eks en sterk tomatsaus:
[font=arial, verdana][size=2][font=arial, verdana][size=2]Ingredienser:
1 ss finhakket gul løk eller 1 finhakket sjalottløk
2 ss olivenolje
1 fedd finhakket hvitløk
1 boks hermetiske tomater
2 ss tomatpuré
1 ts sukker
1 ss finhakket bladpersille
1 ss finhakket basilikum
1 ss finhakket oregano
1 ss sitronsaft
salt og pepper

[font=arial, verdana][size=2][font=arial, verdana][size=2]Fremgangsmåte:
Fres løken i olivenolje. Tilsett hvitløk og fres videre 1 minutt. Tilsett tomatene og tomatpuréen, sukkeret og la småkoke i 10-15 minutter. Ha i urtene og la koke fem minutter til. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT]


#2

Eva M sa for siden:

Hei.
Dette var kjempegodt , sommerens slager hjemme hos meg. Takk skal du ha :p


#3

Troika sa for siden:

Så bra! Synes disse er perfekte til litt kveldskos på verandaen!:ja:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.