Ja, jeg vet at det er tonnevis av oppskrifter under "oppskrifter", men det er ikke alle det står karboinnhold på, og det er jo så mange sider å leite seg gjennom.
Så, er det noen som har ei god oppskrift, med totalt karboinnhold de vil dele?
Mandelbunn
125 g. malte mandler
3/4 -1 dl Splenda kjørt til melis i foodprocessor (Om du liker det søtt ta største mengde Splenda)
4 eggehvitter
Stivpisk eggehvittene, bland det andre forsikt i. Ha i rund kakeform som er kledd med bakepapir i bunnen. Stek ved 175 grader i ca 20 -25 minutter, avkjøles i forma. Når kaka er kald tar du den ut av forma, rengjør forma og har kaka tilbake i den.
Mousse
250 g. sukkerfri (helst 70%) mørk sjokolade feks Cavalier eller Valor
4 Eggeplommer
½ dl. Cognac eller Whisky
7 dl. Kremfløte
Smelt sjokoladen i vannbad, pass på at det ikke kommer vanndamp på den, da blir den kornete. Bland whiskeyen i sjokoladen, kjøl ned til ca 25 grader, pisk inn 1 og 1 eggeplomme, bland godt mellom hver. Pisk fløten stiv, tilsett 1/3 av den i sjokoladekremen, bland godt men med LETT hånd, tilsett resten av kremen og vend den lett inn med slikkepott. Hell moussen over kaka som ligger i den rengjorte forma. Sett kaldt, 6 t i kjøleskap eller 1 t i fryseren. Pynt med smeltet, mørk sukkerfri sjokolade du ringler over - eller kremdotter og hele kaffebønner. Sett kaldt igjen til du serverer.
----------------------------
Trøffelkake
Denne kan ikke beskrives engang - må bare oppleves! SMELTER ¨på tunga!
Ingredienser:
250 g sukkerfri sjokolade (70 % eller mer) fra Cavalier eller Valor
2 ss cognac eller whiskey
6 dl kremfølte
4 ts instant kaffepulver
1 ts malt kanel
kakaopulver (100 %) til å drysse over
Smelt sjokoladen i vannbad sammen med 1,5 dl fløte og 2 ss brennevin - ikke bruk for sterk varme så det svir seg. La avkjøle til ca 40 grader.
Mens du venter, kler du en springform med bakepapir el plastfilm (kaken skal ikke i ovnen)
Pisk fløten, kaffepulveret og kanelen - MEN IKKE STIVT! Den skal være som tjukk milkshake - Når fløten renner fra vispen skal sporet den etterlate forsvinne etter ett til to sek.
Bland sjokoladen og kremen forsiktig, vær lett på hånden. Rør med metallskje til konsistensen er myk og lett.
Hell røren i den kledde formen, og glatt ut overflaten med baksiden av en skje. Sett kaken i kjøleskapet, og la den "sette" seg en times tid. La gjerne stå over natten (men da må formen være dekket med plastfolie).
Åpen springformen, fjern forsiktig sidene. Legg et serveringsfat over kaken, vend opp ned, fjern springform-bunnen og alt bakepapiret / plastfilmen. Dryss kakaopulver (gjennom en sikt, så den ikke klumper) over. Server kaken kjølig i tynne skiver.
Dette smaker som en blanding mellom sjokolademousse og sjokoladekake - virkelig ubeskrivelig god - og den SER sinnsykt fristende ut også!
Har ikke regna ut karber på noen av disse.... :rodme:
Jeg merker ikke kaffeinnholdet. Tror du ikke gjør det hvis du ikke er veldig var for det. Drikker ikke kaffe selv siden jeg ikke liker det, men bruker det i kaker og glasurer. :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.