Ops!!
Har dere sjekket varedeklarasjonen på svarte / sorte oliven om dere spiser det? :rolleyes:
Ofte står det at de er tilsatt fargestoffet E 579... dette er jernglukonat som er sukkerholdig.. :cool::eek:
sjekk ut www.matvareguiden.no/sider/E_nummer.asp?ID=276
Om du kjøper vanlige sorte oliven på glass i matvarebutikkene er det som oftest grønne oliven som er farget sorte med dette fargestoffet som altså inneholder sukker... Det beste er mao å spise dyre oliven som ikke er så svarte (mer grå/brun/aubergine fargete)... eller grønne oliven...
Da jeg var på Kreta kjøpte jeg med meg hermetiske svarte oliven på boks... disse var ikke tilsatt farge.. men var ganske dyre... :p ..og veldig gode!! :D:)
fargen har vell mest med graden av modenhet å gjøre...grønne er umodne...svarte er modene...de grønn/lilla store er calamates oliven stort sett og er større og mer kjøttfulle (og dyrere)enn de andre. De små svarte m stein i som du får kjøpt i løsvekt i innvandrerbutikkene er mine favoritter....men mer karber enn grønne har de...forde de grønne er salta og de svarte sukkra :)
Enig med deg Nannah... :D
men slik jeg har forstått det lures vi til å tro at de sorte er skikkelig modne ved at umodne grønne oliven frages sorte ved hjelp av fargestoffet....
(slik forstod jeg det da dette ble forklart meg av kreterne... eller har de lurt meg??:rolleyes:)
og at bare de grumsefargede lilla er ekte modne svarte oliven... :D og som finnes i flere størrelser (kjøpte med meg både gigantisk store og bitte små...) ;)
...men skrev dette mest for å gjøre oppmerksom på at det er sukker (karbohydrater) i de sorte olivene vi som oftes kjøper i vanlig butikk...
Det stemmer at de rimelige sorte olivenene i norge er farga.Jeg så det på FBI eller et lignende program. jeg brukte endel av disse, men slutta tvert for det syns jeg var litt ekkelt og unødvendig:):)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.