< Tilbake til oversikten

Superenkel pannacotta

#1

Liv sa for siden:

Bløtlegg 2 gelatinblader
Kok opp 3 dl fløte
Skrap innholdet av en vaniljestang i fløten
Ta kjelen av varmen
Rør inn gelatinen
Hell pannacottaen i tre små glass som settes på et kaldt sted

Pynt med noen bringebær før servering.


#2

hanne42 sa for siden:

Å det fikk jeg lyst til lage i dag til søndagsmiddagsdessert! Men har ikke vaniljestang - kan jeg bruke vaniljeessens i stedet?


#3

Yonah sa for siden:

Ja, det går nok med vaniljeesens. Det blir jo ikke sånne herlige svarte prikker, men bedre enn ikke noe! Lykke til!


#4

Liv sa for siden:

Ja det er som Imse sier, de godslige svarte prikkene, men går nok bra med essens, ja.;)

tenkte å lage Creme Bruleeogså en dag, med sukrin i stedet for sukker, superenkelt og megagodt!!


#5

Yonah sa for siden:

Mandelessens må jo bli godt i? Blir mandelkjernepudding?
Tror jeg må kjøpe en fløtekartong i dag... fløte er jo lov på Skaldeman;) Mannen fikk i allefall lyst på på pannacotta i kveld, og jeg MÅ innom kiwi, for vi har ikke igjen vaskepulver ( glemte det i går...) og jeg har minst 3 vasker liggende på vent, og da er det krise når 6 åringen tisser på seg støtt og stadig ( for han har jo ikke tid til å gå på do når han har fått frem sykkelen..).


#6

Liv sa for siden:

JA, og kanskje litt hakka mandler, for den som liker det...(jeg gjør):p


#7

hanne42 sa for siden:

Da står de i kjøleskapet. Ble nok til fire små ramikins - hva heter de på norsk? sånne små ildfaste former i tykk keramikk med riller utenpå :confused:

Hadde oppi frosne blåbær. Gleder meg til de blir ferdige :D


#8

hanne42 sa for siden:

Hm de ble veldig lite søte. Selv med blåbærene. Tror jeg må ha i en teskje Splenda neste gang!


#9

Liv sa for siden:

Er jo ikke noe søtt i oppskriften (Skaldemann sin bok), så det er nok best med litt splenda i ja,,,,smak og behag.;)


#10

Yonah sa for siden:

I min GI-noll bok står det at man kan ta en dråpe stevia om man vil ha den litt søt. Jeg tok en snau teskje splenda. Kunne tatt mindre.


#11

arnakristin sa for siden:

Hei,
Denne variasjonen har jeg funnet ett eller annet sted inne i forumet her:
Til 4 personer tager man:
6 dl fløte
splenda tilsvarende 85 gram sukker
1 vaniljestang
4 gelatinplater (endret for den blir litt stiv med 5)

Ha gelatinplatene i kaldt vann for å mykne.
Kok opp 2 dl fløte med de andre ingrediensene under omrøring, ha i resten av fløten tilsutt (hindrer kokt fløte smak og stivner fortere). Vaniljestangen deles, skrap ut frøene og has i. Ha med selve stangen også, den tar du ut til slutt. Når gelatinplatene er myke har du dem i. Når gelatinplatene er smeltet lar du kjelen kjøle seg av. Når avkjølt ha det over på glass med stett. Settes i kjøleskapet noen timer eller til dagen etter.
Variasjoner jeg har notert etter hvert som jeg har funnet dem, har prøvd sitron og sitronskall, ikke særlig vellykket.

Variasjoner smak:
Mandeldråper
Sitronessens+revet sitronskall
Appelsinessens+revet appelsinskall
Walden farm karamellsaus
Knuste nøtter
Romessens
Revet sukkerfri sjokolade
Smeltet sjokolade
Cognac
Mocca


#12

Lykkelig sa for siden:

Denne må jeg bare dytte litt på så jeg finner den igjen. Snadder for mons!


#13

fridr sa for siden:

Disse ble kjempegode! Og sååååå enkelt!


#14

Victory sa for siden:

Vi laget noe ala dette med mango og mørk sjokolade, hadde heller ingen søtning oppi, men det ble det neste gang for og si det sånn... Våre ble hvertfall ganske smakløse uten. :)


#15

fridr sa for siden:

Jeg har også litt søtning i, eller smakstilsetning :) Kjempegodt! Blir helt avhengig :p


#16

lady jaja sa for siden:

Nam! pannacotta er jo så godt! Skal lage denne i helgen!


#17

Sahara83 sa for siden:

Hvor får man kjøpt gelatinplater?
Kanskje dumt spørsmål, men jeg er ikke kjent for å bake og lage dessert :o

Fikk veldig lyst til å prøve denne. Pannacotta er jo sååå godt :sikle:


#18

arnakristin sa for siden:

Hei,
Gelatin får du i alle matvarebutikker, ett eller annet sted bland bake-ingrediens avdelingen. Gelatin fås både som plater og pulver.


#19

Sahara83 sa for siden:

ok.. tusen takk for svar :D


#20

Kuredu sa for siden:

Dette er en gammel tråd - men - NAM! Dette er fantastisk godt! Også så fort gjort!

Jeg tilsatte en liten spiseskje sukrinmelis og en liten spiseskje splenda og et lite dryss med vaniljepulver, sinnsykt godt! Serverte med litt bringebærsaus (avsilt fra en pose frossen bringebær kokt opp med en ss sukrinmelis). Denne kombinasjonen er helt uslåelig.... Spist det to kvelder på rad, og vil bare ha meeeeeer!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.