Bløtlegg 2 gelatinblader
Kok opp 3 dl fløte
Skrap innholdet av en vaniljestang i fløten
Ta kjelen av varmen
Rør inn gelatinen
Hell pannacottaen i tre små glass som settes på et kaldt sted
Mandelessens må jo bli godt i? Blir mandelkjernepudding?
Tror jeg må kjøpe en fløtekartong i dag... fløte er jo lov på Skaldeman;) Mannen fikk i allefall lyst på på pannacotta i kveld, og jeg MÅ innom kiwi, for vi har ikke igjen vaskepulver ( glemte det i går...) og jeg har minst 3 vasker liggende på vent, og da er det krise når 6 åringen tisser på seg støtt og stadig ( for han har jo ikke tid til å gå på do når han har fått frem sykkelen..).
Da står de i kjøleskapet. Ble nok til fire små ramikins - hva heter de på norsk? sånne små ildfaste former i tykk keramikk med riller utenpå :confused:
Hadde oppi frosne blåbær. Gleder meg til de blir ferdige :D
Hei,
Denne variasjonen har jeg funnet ett eller annet sted inne i forumet her:
Til 4 personer tager man:
6 dl fløte
splenda tilsvarende 85 gram sukker
1 vaniljestang
4 gelatinplater (endret for den blir litt stiv med 5)
Ha gelatinplatene i kaldt vann for å mykne.
Kok opp 2 dl fløte med de andre ingrediensene under omrøring, ha i resten av fløten tilsutt (hindrer kokt fløte smak og stivner fortere). Vaniljestangen deles, skrap ut frøene og has i. Ha med selve stangen også, den tar du ut til slutt. Når gelatinplatene er myke har du dem i. Når gelatinplatene er smeltet lar du kjelen kjøle seg av. Når avkjølt ha det over på glass med stett. Settes i kjøleskapet noen timer eller til dagen etter.
Variasjoner jeg har notert etter hvert som jeg har funnet dem, har prøvd sitron og sitronskall, ikke særlig vellykket.
Vi laget noe ala dette med mango og mørk sjokolade, hadde heller ingen søtning oppi, men det ble det neste gang for og si det sånn... Våre ble hvertfall ganske smakløse uten. :)
Dette er en gammel tråd - men - NAM! Dette er fantastisk godt! Også så fort gjort!
Jeg tilsatte en liten spiseskje sukrinmelis og en liten spiseskje splenda og et lite dryss med vaniljepulver, sinnsykt godt! Serverte med litt bringebærsaus (avsilt fra en pose frossen bringebær kokt opp med en ss sukrinmelis). Denne kombinasjonen er helt uslåelig.... Spist det to kvelder på rad, og vil bare ha meeeeeer!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.