Fakirbiff i Wallenbergs stil;(luksusrett oppr.laget med kalvekjøtt)
1kg svinefarse 5 dl fløte 10 eggeplommer salt og pepper etter smak
Bland fløten inn i farsen med en stor sleiv. spe etter hvert. Deretter blander du inn eggeplommene litt etter litt. krydre. Prøvestek gjerne en kake for å kjenne at deigen har en mild fløteakteig smak. Kok ut pannen med kraft eller vin, og hell på litt fløte. Dette koker inn til en fremragende saus.:p
Siden det er en Skaldemann oppskrift er den vell utprøvd...men det høres veldig mye ut med 5 dl fløte til 1kg...jeg bruker 3dl og to hele egg til samme mengde.
Farsen må da bli inmari løs?
har sant og si ikke prøvd den ennå, :oden bare såg og hørtes så god ut....prøve seg fram. men til vanlig når jeg lager kjøttkaker, så bruker jeg 1 egg og 2 dl væske pr 400 gr kjøttdeig....
Hei :)
Jeg har skrevet litt om denne i bloggen min, se her
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.