< Tilbake til oversikten

Fakirbiff i Wallenbergstil

#1

Liv sa for siden:

Her er en oppskrift fra Skaldemann;

Fakirbiff i Wallenbergs stil;(luksusrett oppr.laget med kalvekjøtt)

1kg svinefarse
5 dl fløte
10 eggeplommer
salt og pepper etter smak

Bland fløten inn i farsen med en stor sleiv. spe etter hvert.
Deretter blander du inn eggeplommene litt etter litt. krydre.
Prøvestek gjerne en kake for å kjenne at deigen har en mild fløteakteig smak.
Kok ut pannen med kraft eller vin, og hell på litt fløte. Dette koker inn til en fremragende saus.:p



#2

Nannah sa for siden:

Siden det er en Skaldemann oppskrift er den vell utprøvd...men det høres veldig mye ut med 5 dl fløte til 1kg...jeg bruker 3dl og to hele egg til samme mengde.
Farsen må da bli inmari løs?


#3

Liv sa for siden:

har sant og si ikke prøvd den ennå, :oden bare såg og hørtes så god ut....prøve seg fram.
men til vanlig når jeg lager kjøttkaker, så bruker jeg 1 egg og 2 dl væske pr 400 gr kjøttdeig....


#4

Dilly sa for siden:

Hei :)
Jeg har skrevet litt om denne i bloggen min, se her


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.