
dydde sa for siden:
Noen her som har gode oppskrifter på lever, nyrer, grise hud osv. som OE anbefaler og som smaker godt og er enkelt? hadde sottet veldig stor pris på det
dydde sa for siden:
Noen her som har gode oppskrifter på lever, nyrer, grise hud osv. som OE anbefaler og som smaker godt og er enkelt? hadde sottet veldig stor pris på det
Kanutten sa for siden:
Hei og unnskyld på forhånd, men jeg kunne ikke la være tenke på disse tørka griseøra som er beregnet som kos for hunder! :lol:
Griselever er ganske stram... DET har jeg fått med meg etter å ha prøvd å lage noe selv av den.
danish sa for siden:
La lever ligge èn time i eddikvann. Dette fjerner stram smak. Brun løk og poteter i pannen, tilsett lever i biter og noen skiver bacon. Putt gjerne i flere grønnsaker, som paprika ller purreløk. Dekk med masse smør og tøm over fløte. Tilsett gjerne tomatpurè, krydderier eller flådde tomater. La det putre så lenge du vil.
Du kan også lage en god patè. Stek 200 gram flesk i biter eller bacon i pannen. Tilsett dernest mer smør, en liten løk i biter og litt hvitløk. Stek til det er gyldent. Tilsett 150 gram kyllinglever i biter. Skru ned varmen, tilsett litt alkohol (gjerne cognac), cayenne, basillikum og andre krydderier. Put alt i en blender med ca. 25-50 gram kokt kald ris eller brødsmuler. Putt alt i en blender (utenom svinekjøttet) og kjør til en slags farse. Putt i flesket og blend mer. Pakk farsen i en beholder og dekk med 125-150 gram smør.
Lever er den viktigste innmaten. Se også om du kan få hånd om litt lungemos. Lungene lever i et reaktivt oksygenrikt miljø; det må være noe godt i dem som gir beskyttelse.
dydde sa for siden:
hjertlig takk. Som sagt så skal jeg kvitte meg med astmaen nå så jeg er 4-7 dager uten melkeprodukter så 1 dag med osv. Så får vel lage meg all innmaten på denne dagen.
Kanon ide me eddik vann, skal absolutt gjøre dette. Synes okselever er mye mindre stam enn griselever.
Skal se om jeg kan finne noen bra oppskrifter på lungemos, hadde vært vidunderlig å fått all innmaten til å smake veldig godt.
En ting jeg lurte på ang all grisekjøttet er fette i gris er jo mer flerumettet fett enn f.eks okse fett o.l. Vet ikke om Jan K har nevnt noe om dette? kan være at det er pga hvordan grisene blir foret nå til dags men ville bare kaste det opp i dagens lys siden flerumettet fett egentlig skal holdes ganske lavt. Egg plumme, bacon og grisefett er vel de kildene me høyest flerumettet fett.
danish sa for siden:
Ja, oksefett er mindre flerumettet og mer mettet. Kwasniewski har dessverre ikke tatt denne diskusjonen, såvidt jeg vet. Jeg kan ikke polsk, og får dermed ikke med meg samtidsdebatten på Optimala-fora. I boken sier Kwasniewski at gris er best fordi det er biokjemisk likt vår egen kropp, men jeg vet ikke helt om dette er rett. Gris har en proteinkvalitet rundt 75-79, som er lavere enn både biff og cashewnøtter.
Eggeplomme er ikke så flerumettet (4,2 gram per 100 gram). Det virker dessuten som mettet fett motvirker de negative effektene av flerumettet fett. (Jeg skal se om jeg finner noen studier om dette senere.)
dydde sa for siden:
Er veldig interesant. Men når det gjelder protein kvalitet osv. så vet man jo aldri helt hva som er rett osv. i og med studiene er så korrupte nå til dags. Hvem som helst kan jo få hva som helst til å være "sunt".
Jeg har lest en del på forumene pga bruker oversettelses program er ganske enkelt. Men har enda ikke sett noe ang det temaet. Skal prøve å poste nå når accounten min er blitt akseptert.
dydde sa for siden:
glemte å nevne, Jan K sier at det beste proteinet man kan spise er egge plomme og innmat, kjøtt er dårlig protein kvalitet.
Juve sa for siden:
Hva menes med bra og dårlig proteinkvalitet? Har det noe å gjøre med hvordan kroppen benytter seg av det?
danish sa for siden:
Det stemmer. Proteinkvalitet er biologisk verdi, som måler hvor mye av proteinet som benyttes i kroppen.
Interessant nok har ris like bra proteinkvalitet som kjøtt. Risgrøt kokt på ekstra mye fløte er ganske optimalt: stivelse (fremfor sukker), protein av høy kvalitet og masse fett.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.