< Tilbake til oversikten

Melkefri smørkrem for OE

#1

danish sa for siden:

Smelt 150-200 gram (helst usaltet) smør. Hvis du bruker saltet smør, ta av litt av det hvite og unngå bunnslammet, som er fryktelig salt. Pisk 3 eggeplommer og tilsett smøret sakte under kraftig visping, som om du lagde majones. Det vil tykne. Tilsett 4-8 dråper mandel- eller vaniljeessens og ca. 15-20 gram druesukker. Dernest pisk inn så mange eggeplommer som du vil (1, 5, 15!); jo flere jo mer næringsrik. Sett den i fryseren i 30 sekunder og bruk.

Hvis du er militant, spis den som den er. Den er overraskende søt. Best myk. Jeg liker den til frokost. Det er mulig å piske den til en slags krem.

Minst 145 gram fett, 13 gram protein, 20 gram karbohydrat. Fordeling: 11 F/1 P/1,5 K. Flere eggeplommer betyr mer protein og fett.


#2

Nannah sa for siden:

Smør lages jo av fløte...blir jo ikke melkefritt da som jeg kan skjønne?
Kansje du tenker annerledes enn meg.


#3

danish sa for siden:

Folk som reagerer på melk reagerer som regel på melkeprotein eller laktose. Disse finnes ikke i nevnverdige mengder i smør, og blir dessuten borte hvis du ikke tar med bunnslammet.


#4

Bee sa for siden:

Nam! Dette må prøves.


#5

Nannah sa for siden:

Aha..ok.
Jeg er lactoseintollerant...men synes d er vanskelig å skjønne hva jeg reagere på og ikke..Blir d samme som å bruke Ghee med andre ord?


#6

Bee sa for siden:

Denne var god gitt. :lol:


#7

dydde sa for siden:

dette høres nydelig ut, skal prøve det. Selger de ghee noen plass i norge eller en plass jeg kan bestille det fra?


#8

danish sa for siden:

TINE har sin egen ghee, men den er ikke ofte å finne i butikken. Innvandrersjapper har også ghee.

Letteste er å lage selv. Smelt smør ved lavest mulig temperatur. Det vil komme masse hvite greier på overflaten. La det putre. Alt vil lukte som popcorn. Putringen stopper når mesteparten av vannet er dampet bort. Sil alt gjennom et håndkle eller en tesil.


#9

Carisma sa for siden:

Jeg har trodd (og lest et eller annet sted) at Ghee er avsilt smør, altså med "bunnslammet" fjernet?


#10

supha sa for siden:

Kan man bruke noe annet enn druesukker? Feks splenda eller sukrin?


#11

Bee sa for siden:

Ja.


#12

Chantelle sa for siden:

til DANISH:
15-20 g druesukker? hmm hva er det med druesukker da? den har jo meget høy GI.
Kan du si noe om det Danish? er det for friske, slanke mennesker eller kan også syke/overvektige også bruke det? men ikke for diabetes? vet du noe om dette?


#13

roadahead sa for siden:

Blå soya er laktosefri:D


#14

Carisma sa for siden:

Blå soya som i margarin?


#15

roadahead sa for siden:

ehh.. ja:eek:
trodde faktisk det var smør. Ble usikker å måtte titte i kjøleskapet nå.
-og margarin var ikke bra har jeg nylig lest...
men null karber og null laktose er en fordel for meg likevel.
Mange ting å sette seg inn i....


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.