< Tilbake til oversikten

krem til kakene

#1

dingpot sa for siden:

Jeg lagde atkins dekadente sjokoladekake, men syntes den ble litt tørr alene (eller bare med pisket krem), kan være jeg stekte den litt for lenge, men jeg satte resten i kjøleskapet over natten. Jeg tenkte jeg ville gjøre den saftigere med å lage fyll/krem til, så jeg gjorde så her:

1 dl seterrømme
2-3 gode ts usøtet kakaopulver
søtning etter smak (jeg brukte natreen pulver)
evt noen dråper vaniljeekstrakt

Først piska jeg seterrømmen stiv, så blanda jeg inn alt det andre og rørte til alt var jevnt fordelt. Så delte jeg det kakestykket jeg ville ha i to på langs, og la krem i mellom og på toppen (her er fyll nok til to kakestykker). Resultatet var NAMME! :sikle: Kaken ble skikkelig saftig og god, med HØY smakelighet (ihvertfall for meg!). Kaken fikk en voksen (kraftig kakaosmak) og den syrlige rømmen gjorde susen for saftigheten og mildheten.

fare for at denne kaken kan bli en gjenganger i huset oftere enn den burde! Tjihi! :spisesnak


#2

Nille sa for siden:

Dette må prøves !! Hørtes deilig ut !! :sikle: Da gjør det jo ikke noe om den er litt tørr.:p

Jeg har lagd kaka flere ganger og den har ikke blitt tørr. Det kan hende du må prøve deg frem med ovnen din og ikke steke på for høy varme for lenge !


#3

dingpot sa for siden:

Hehe! prøve igjen, ja det kan du stole på at jeg skal! Kaka var kjempegod, den, og det var nok min feil at den ble tørr denne gangen. Og dessuten, nå har jeg jo en god grunn til å lage en til (for å finne ut rett steketemperatur og tid) ;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.