Varm opp 2 dl av fløten i en kaserolle og tilsett oppknekt sjokolade og la den smelte i fløten.
Visp resten av fløten til krem, og ha i creme fraice. Bland godt.
Rør inn sjokoladeblandingen, og fordel røra i to boller.
I den ene tilsetter du nøttene og heller det i ei smurt, bakepapirkledd springform, før du forsiktig heller over resten av røra.
Sett i kjøleskap og la stå i minst 5 timer før servering, eller over natten.
Varm opp 2 dl av fløten i en kaserolle og tilsett oppknekt sjokolade og la den smelte i fløten.
Visp resten av fløten til krem, og ha i creme fraice. Bland godt.
Rør inn sjokoladeblandingen, og fordel røra i to boller.
I den ene tilsetter du nøttene og heller det i ei smurt, bakepapirkledd springform, før du forsiktig heller over resten av røra.
Sett i kjøleskap og la stå i minst 5 timer før servering, eller over natten.
HJelp!! lurer på om noen kan hjelpe meg å regne ut ant karber i denne..... Kanskje jeg lærer meg det selv en vakker dag....
Hei..
Nyyyydelig kake.Men veldig mektig,tok et stykke og det holdt.
Hva skal gjøre med resten..Kan jeg fryse den?Hvor lenge holder den i kjøleskapet?
Eller skal jeg bare spisen den opp?:)
Regna ut denne jeg:
Basert på 86% freia dark som sjokolade: 973 g kake = 4423 kcal, 82.1 g karb, 54.8 g prot og 429,3 g fett.
Om du deler kaka i 12 stykker (har ikke laget den ennå så vet egentlig ikke hvor stor den blir men...) blir det da 6.8 karber i ett stykke og 368 kcal.
Basert på mørk sjokolade fra Sukkerfritt: 973 g kake= 3970 kcal, 31.1 g karb, 46.9 g prot og 368.1 g fett
Ett stykke ( 81 g) gir 2.6 karber per stykke og 330 kcal.
Noen som har laget kaka med sukkerfri sjokolade? Går det greit med SÅ mye mallitol eller blir dette da "diarékake"?
Mandelbunn
125 g. malte mandler
3/4 -1 dl Splenda kjørt til melis i foodprocessor (Om du liker det søtt ta største mengde Splenda)
4 eggehvitter
Stivpisk eggehvittene, bland det andre forsikt i. Ha i rund kakeform som er kledd med bakepapir i bunnen. Stek ved 175 grader i ca 20 -25 minutter, avkjøles i forma. Når kaka er kald tar du den ut av forma, rengjør forma og har kaka tilbake i den.
Mousse
250 g. sukkerfri (helst 70%) mørk sjokolade feks Cavalier eller Valor
4 Eggeplommer
½ dl. Cognac eller Whisky
7 dl. Kremfløte
Smelt sjokoladen i vannbad, pass på at det ikke kommer vanndamp på den, da blir den kornete. Bland whiskeyen i sjokoladen, kjøl ned til ca 25 grader, pisk inn 1 og 1 eggeplomme, bland godt mellom hver. Pisk fløten stiv, tilsett 1/3 av den i sjokoladekremen, bland godt men med LETT hånd, tilsett resten av kremen og vend den lett inn med slikkepott. Hell moussen over kaka som ligger i den rengjorte forma. Sett kaldt, 6 t i kjøleskap eller 1 t i fryseren. Pynt med smeltet, mørk sukkerfri sjokolade du ringler over - eller kremdotter og hele kaffebønner. Sett kaldt igjen til du serverer.
Du store alpakka! :sikle: Både lagrer og skriver ut. :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.