< Tilbake til oversikten

Sjokolademoussekake

#1

Bee sa for siden:

300 gram sukkerfri eller mørk sjokolade
4 dl kremfløte
2 dl creme fraiche
1 dl salte peanøtter
1 dl grovhakkede valnøtter

Varm opp 2 dl av fløten i en kaserolle og tilsett oppknekt sjokolade og la den smelte i fløten.

Visp resten av fløten til krem, og ha i creme fraice. Bland godt.
Rør inn sjokoladeblandingen, og fordel røra i to boller.
I den ene tilsetter du nøttene og heller det i ei smurt, bakepapirkledd springform, før du forsiktig heller over resten av røra.

Sett i kjøleskap og la stå i minst 5 timer før servering, eller over natten.


#2

Sesti sa for siden:

Åh, det hørtes godt ut!!!!:D

Legger den til her jeg, så får jeg lagd den om en stund kanskje:)



#4

Gerd sa for siden:

Åhh... fy fader, dette såg heeelt :sikle: ut..... :sikle:


#5

muskatt sa for siden:

Dette blir mitt bidrag til 17. mai !! Takk


#6

bambi87 sa for siden:

Hei:) den kaken er så utrolig god, den har blitt yndlingskaken min:p så 1000 takk for at du la ut den oppskriften:lol:


#7

Rattata sa for siden:

paste-copy :D
Tusen takk, gleeeeeeder meg til å prøve den!


#8

Bee sa for siden:

Ingen årsak. Helt enig i at den er god ja. :sikle:


#9

Gerd sa for siden:

Ja, denne var megagod :sikle:

Takk Bee :klem:


#10

Luna* sa for siden:

Åååå den ser skikkelig nam ut! Takk takk, den blir lagret :)


#11

Tutte sa for siden:

Høres jo helt nydelig ut denne, må prøves :)


#12

Indianeren sa for siden:

300 gram sukkerfri eller mørk sjokolade
4 dl kremfløte
2 dl creme fraiche
1 dl salte peanøtter
1 dl grovhakkede valnøtter

Varm opp 2 dl av fløten i en kaserolle og tilsett oppknekt sjokolade og la den smelte i fløten.

Visp resten av fløten til krem, og ha i creme fraice. Bland godt.
Rør inn sjokoladeblandingen, og fordel røra i to boller.
I den ene tilsetter du nøttene og heller det i ei smurt, bakepapirkledd springform, før du forsiktig heller over resten av røra.

Sett i kjøleskap og la stå i minst 5 timer før servering, eller over natten.

HJelp!! lurer på om noen kan hjelpe meg å regne ut ant karber i denne..... Kanskje jeg lærer meg det selv en vakker dag....


#13

sumabless sa for siden:

Hei..
Nyyyydelig kake.Men veldig mektig,tok et stykke og det holdt.
Hva skal gjøre med resten..Kan jeg fryse den?Hvor lenge holder den i kjøleskapet?
Eller skal jeg bare spisen den opp?:)


#14

tina therese sa for siden:

Dette høres nydelig ut!
Men holder den seg virkelig sammen som en kake uten noe gelantin?


#15

StegforSteg sa for siden:

Oi....enda en 17 mai fristelse :D


#16

Kitt sa for siden:

Jada, ikke noen problem, det!:sikle:


#17

tina therese sa for siden:

Så herlig!
Denne skal jeg virkelig teste...i morgen kansje...:p


#18

Gracella sa for siden:

Denne var kjempegoooood :D

Jeg brukte rømme fordi det var slutt på Cf'en og så hadde jeg 2- 2 1/2 dl med Jaguar-nøttemiksen i stedet for peanøtter og valnøtter....

Denne skal jeg lage flere ganger!!!


#19

pityriasis sa for siden:

Regna ut denne jeg:
Basert på 86% freia dark som sjokolade: 973 g kake = 4423 kcal, 82.1 g karb, 54.8 g prot og 429,3 g fett.

Om du deler kaka i 12 stykker (har ikke laget den ennå så vet egentlig ikke hvor stor den blir men...) blir det da 6.8 karber i ett stykke og 368 kcal.

Basert på mørk sjokolade fra Sukkerfritt: 973 g kake= 3970 kcal, 31.1 g karb, 46.9 g prot og 368.1 g fett

Ett stykke ( 81 g) gir 2.6 karber per stykke og 330 kcal.

Noen som har laget kaka med sukkerfri sjokolade? Går det greit med SÅ mye mallitol eller blir dette da "diarékake"?


#20

Zillah sa for siden:

Peanøttene skal ikkje hakkes opp?


#21

CathrineR93 sa for siden:

Ååå den skal jeg så prøve ! :stortsmil: er det noe jeg savner er det sjokoladekake ! ^^


#22

Sushi sa for siden:

Dette lurer jeg også på...


#23

Kanutten sa for siden:

Sjokolademoussekake!

Mandelbunn
125 g. malte mandler
3/4 -1 dl Splenda kjørt til melis i foodprocessor (Om du liker det søtt ta største mengde Splenda)
4 eggehvitter

Stivpisk eggehvittene, bland det andre forsikt i. Ha i rund kakeform som er kledd med bakepapir i bunnen. Stek ved 175 grader i ca 20 -25 minutter, avkjøles i forma. Når kaka er kald tar du den ut av forma, rengjør forma og har kaka tilbake i den.

Mousse
250 g. sukkerfri (helst 70%) mørk sjokolade feks Cavalier eller Valor
4 Eggeplommer
½ dl. Cognac eller Whisky
7 dl. Kremfløte

Smelt sjokoladen i vannbad, pass på at det ikke kommer vanndamp på den, da blir den kornete. Bland whiskeyen i sjokoladen, kjøl ned til ca 25 grader, pisk inn 1 og 1 eggeplomme, bland godt mellom hver. Pisk fløten stiv, tilsett 1/3 av den i sjokoladekremen, bland godt men med LETT hånd, tilsett resten av kremen og vend den lett inn med slikkepott. Hell moussen over kaka som ligger i den rengjorte forma. Sett kaldt, 6 t i kjøleskap eller 1 t i fryseren. Pynt med smeltet, mørk sukkerfri sjokolade du ringler over - eller kremdotter og hele kaffebønner. Sett kaldt igjen til du serverer.

Jeg lager den på denne måten.... :sikle:


#24

TrillTrall sa for siden:

Du store alpakka! :sikle: Både lagrer og skriver ut. :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.