Jeg er helt ny i dette gamet, og forsøker å lære meg det jeg kan om ketosekur (det er måten jeg vil oppnå vektreduksjon på). Jeg har prøvd å lese meg til svar her inne, men det finnes så mange og forskjellige så jeg blir mildt sagt forvirret... Det viktigste jeg lurer på er maks antall karbohydrater jeg kan spise i løpet av en hel dag dersom jeg ønsker å komme i ketose? Jeg har lett etter sukkerfrie sjokolader (til helgekos), men de jeg finner er jo proppfulle av karber... Finnes det noen sukkerfri sjokolade i det hele tatt som er tillatt å spise små mengder av?
Håper på svar av dere som kan emnet :)
Det finnes vel bare en ketolysekur!:p
Da skal man spise ca 15 karber om dagen som skal komme fra grønnsaker som vokser over jorden!
Vil anbefale deg å sette deg godt inn i den kuren du velger. Mye lettere å unngå å gjøre dumme feil og lettere for oss å hjelpe deg!:)
Boken "Slank med ketolysekuren" av Torkil P. Andersen kan lånes på biblioteket.
Du kan ta en titt på Ketolyse.no også!
Sukkerfri sjokolade inneholder sukkeralkoholer som kan trekkes fra i karbo- regnskapet!:D
For eksempel: 50 karber hvorav 48 sukkeralkoholer( polyoler, malitol etc)= 2 karber :heia:
Tusen takk for opplysende og ikke minst raske svar! :) Jeg har faktisk allerede bestilt den boken, går og venter og venter ;)
Er det feil av meg å spise litt majones og seterrømme i løpet av en dag? Veldig små "dærter" så klart.. Er det en maksgrense på hva jeg skal ha i meg av fett og proteiner pr dag?
Takk igjen for hjelpen :)
Tusen takk :)
Bare ett siste spørsmål (foreløpig... ;) ), hvor lang tid tar det vanligvis før jeg kommer i ketose? Og hvor mange kilo er det vanlig å ta av ca pr uke?
De første 2-3 ukene kan du gå ned en del. Men det vi stabilisere seg når fettforbrenningen er skikkelig i gang.
Så ikke forvent at du kan gå ned "et visst antall" kilo i uka. "Normalen" ligger på ca 500gram. (+/-) Med uker hvor man ikke går ned i heletatt.
Uansett det er veldig individuelt. Det kommer an på hvor mange kilo du skal ned, hvor nøye kuren følges.....
Oooog.... uansett hvor mye man ønsker,håper,tro og vil, så er det kroppen som bestemmer tempoet :ja:
Var visst ikke helt tom for spørsmål ennå allikevel... ;)
Hva er de beste fett-kildene innen mat egentlig? Når du skriver at det er viktig å få i seg nok fett tenkte jeg på...
Smør, kaldpressa oljer...
Jeg "elsker" smør. Steker all mat i smør, smelter smør, har i urter og bruker som "saus" til både grønnsaker, kjøtt og fisk.
Velg nakkekoteletter, det er marmorert med fett, laks er fet og god fisk.
Ok, det står i alle fall ikke noe om sukker under ingredienser på glasset :)
Tusen takk for link til oppskrift! Denne skal jeg prøve ;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.