< Tilbake til oversikten

Å spise kaker

#1

ingers sa for siden:

Lurer på en ting jeg. Har akkurat holdt på med lavkarbo i en uke, og skal feire barnebursdag i morgen.
Er det lurt å lage denne kaken når jeg bytter ur melis med splenda, eller lrer jeg meg selv da? Noen smarte lavkarboere som kan svare meg? Her er oppskriften:

4 eggehviter og 250 gram melis stivpiskes.
250 gr malte mandler, 2 ts bakepulver, 2 ss
hvetemel blandes og vendes inn i marengsen.
Stekes i godt smurt og meldrysset form ca
25 min. 180 grader.
Fyll: En pk med fløte piskes, blandes så med nesten 1 pk
vaniljekrem.
Pynt så med frisk frukt
Jordbær,kiwi,blåbær,osv....


#2

Yonah sa for siden:

Tja, du må bytte ut hvetemjølet også, men det går fint an å bruke splenda i mandelbunn.

Vaniljekrem er sjukt mye karber, så da bør du lage vaniljesaus fra bunnen med eggeplommer... Jeg bruker bare krem med vaniljestang i..


#3

Alkazelters sa for siden:

Det kommer selvsagt ann på hvor strengt ditt kosthold er. Etter min mening er ikke 2 SS med hvetemel noe problem i en hel kake. Kanskje være litt forsiktig med frukten også, av de du nevner er kiwi den som har mest karber (ca 10 g pr 100 g) .


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.