Nå har jeg endelig fått somla meg til med å få spelt-mel i hus, både siktet, sanmalt, klemt og kli-spelt. Og så går jeg i gang med å lete etter oppskrifter, men finner ingen som kun har speltmel i seg, og på Atkins kan man ikke kombinere med andre melsorter. Noen som kan hjelpe?
Kan man lage grøt og bruke som jevning dette spelt-melet?
Mens jeg var rundt på nettet og lette, (brødbakst med spelt/Kvasir) kom jeg over en side som het "matallergi" -Der var det faktisk en del interessant for oss som bruker Lavkarbo-siden. Så bl.a. at det var oppskrift på pannekake av mandel"mel" og en sjokoladekake uten mel som virket veldig spennende.
Dessuten har jeg lett i gamle gjemmer, og funnet flere oppskrifter som er utmerket her på lavkarbo. Jeg gidder ikke å skrive opp alle, men nevner hva jeg har - og så kan jeg skrive opp de som blir etterspurt:
Quiche med tunfisk (kan sikkert brukes med skinke, sopp, m.m)
Tunfisk-pudding med purresaus
Suffle u/mel
Tunfiskmousse
Blomkålpudding
Lime-mousse
Jordbæris med jordbærsaus
Sjokolademousse
Fondant av mørk sjokolade ( en mellomting mellom pudding og kake)
Skjønte ikke helt dette jeg men :o . Skal dere atkinsere ha brød med bare spelt? - Det er jo like mange karbosser i spelt som i hvetemel? :confused: Det er litt mer næring i spelten men. Om du skal ha et brød med bare spelt så ta en vanlig brødoppskrift da og bytt hvetemelet med spelt. Men et brød som det valnøttbrødes det finnes oppskrift på her inne, har både mindre karbohydrater, mer proteing og mer næring enn et rent speltbrød.
Den fondanten din hørtes spennende ut - kakemons jeg :o . Liker å lese oppskrifter. Kan ikke lage alt for de må jo spises også :o . Men lese og tenke på anledninger å lage det til er koselig.
Jeg vet ikke hvor det med spelten står henne. Jeg har ikke lest noe sted at Atkinsere skal ha brød med spelt mel ???
Grains / hele korn kommer aller sist på vedvarende stigen. Det står i boka at korn bør innføres aller sist, og med forsiktighet.
Oooops!!!!
Ja, hadde det ikke vært for dere......! (sukk!)
Jeg har jo lest side opp og ned om denne spelten - og fant faktisk til slutt en spennende oppskrift på Gogle. (Tar minst 3 dager å få brødet ferdig) JEg tenkte ikke over at det er "Fedon-folk" som spiser dette. Akk ja!...sannelig ikke lett dette*
Bryt sjokladen i biter og ha den i en kasserolle. Rør kaffepulveret ut med vann i en halv LITEN kaffekopp. Hell kaffen og cognac over sjokoladen. Sett kasserollen på platen i vannbad på svak varme.
Rør forsiktig med en gaffel når sjokoladen har smeltet og ta kjelen av varmen når massen er jevn og myk.
Ta eggene og skill plommer og hviter. Ha en klype salt i hvitten og pisk denne så stiv som mulig.
Ha sjokoladeblandingen over i bollen med eggeplommer og rør godt. Ha deretter denne blandingen over bollen med eggehvittene. Bland godt, men forsiktig sammen. Det står faktisk ingenting om hva man skal gjøre med appelsinen, men i en ganske tilsv. oppskrift på sjokolade-mousse står det at det er bare det ytterste gule på skallet som rives og blandes i røren.
Forvarm ovnen til 250 grader. Ha massen i en smurt, ildfast form. La den steke i bare 8 min. slik at "kaken" forblir myk innvendig.
Serveres som den er.....eller med is til... (vel, vel...)
Jeg sitter og ser på "cognac 5/7 cl"....Hva slags mål er det egentlig?
Ikke er jeg glad i cognac, og ikke er jeg spes. god i matte, så jeg spør: Er et cognacglass normalt på 7 cl? Slik at dette blir ca 3/4 fyllt opp?
[quote=aveline]Nå har jeg endelig fått somla meg til med å få spelt-mel i hus, både siktet, sanmalt, klemt og kli-spelt. Og så går jeg i gang med å lete etter oppskrifter, men finner ingen som kun har speltmel i seg, og på Atkins kan man ikke kombinere med andre melsorter. Noen som kan hjelpe?
:ja:Har aldri brukt speltmel selv, men fant denne oppskriften i et EAT blad:
500 hasselnøtter
15 egg
250 g meierismør
100 g finsiktet speltmel
110 gr. kremfløte
2 strøkne ss bakepulver
1/2 ts muskattnøtt
1 stor ss brødsmuler
Nøttene males til fint mel og mikses sammen med brødbitene, bakepulver og muskat.
Tilsett egg og fløte og bland godt. Hell i smeltet smør og og kna/ bruk kjøkkenmaskin til en fin deig. Smør en brødform og ha i brødsmuler. Ha oppi deigen og la det være plass til å heve. I ovn på 225 grader og stek i 40 min. La brødet kjølne i ovnen.
Dette gir:
7100 kcal tot., derav
6, 9 % Karbohydrater
82,3 % Fett
10,8 % Proteiner
Har ikke bakt dette selv. Det har jo svært lite karbohydrater men ikke så mye protein,-- og uhyggelig mye fett!!! Det må jo smaker godt, så kanskje jeg prøver det som "julebrød". Selv bruker jeg Rolls og Eggepannekaker.
Komkari! Du er en engel!!
Brødet skal bakes i løpet av dagen - så du skal få rapport****
Det er savnet etter brød som er vanskeligst med Atkins (syns jeg) Heldigvis er Fiberrik tillatt...men det var BRØD da - det er noe eget med det.
Tusen takk!
Bare for ordens skyld - vi 'Fedon-folk' spiser heller ikke særlig mye rent spelt brød vi heller altså - om det skal gå etter boka. Men en skive vettugt-brød av og til går jo bra for de fleste da - spesielt de som ikke skal ned i vekt.
[font=Comic Sans MS][/font]
Takk for fondant oppskriften!
Kom plutselig på at jeg har postet noen gode muffinsopskrifter. De er like gode som brød. De er vel ikke lovlige på induksjon, men de er veldig veldig gode:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.