Nå har jeg endelig fått karret meg til å registrere meg etter å ha lest i skjul i noen uker...
Jeg har, sammen med forloveden, startet på Ketolysekuren.
Jeg betrakter meg selv som en perfekt kandidat til akkurat den kuren.
Nå har jeg gått på kuren i to uker, og i følge boka går man ofte ned 4-7Kg de første 2-3 ukene.
Ja jeg vet at mennesker er forskellige, og kroppen er rar...MEN:
Jeg har nå fulgt kuren til punkt og prikke,
Jeg har testet meg med sånne stikker, med MEGET godt resultat (at jeg er i ketolyse hele tiden),
Jeg har merket alle symptomene beskrevet i boka, som f.eks. mye vannlating, sjeldnere dobesøk for nr.2, litt slapp for å nevne noen...
Men tross dette har jeg IKKE gått ned et GRAM i vekt....
Jeg er dødsskuffet...hva skal jeg gjøre?!?
Til info: Jeg spiser stort sett det samme som dama (bortsett fra på jobb)
Jeg har nesten like gode resultat på ketolyse testen
Jeg bruker samme vekt som henne....
Jeg har planer (ytterst håp) om å gå ned mellom 30 og 35 kg.
Skal se hva jeg får til med å legge ut spisemønster.
Ja jeg drikker vann. Jeg jobber 10 timers arbeidsdager, og drikker kanskje 4 kopper i timen....? Prøver så godt jeg kan.
Jeg tar også disse tablettene, men jeg har ikke helt kommet inni det, så det ender ofte opp med bare en tablett om dagen...enten morgen eller kveld.
Ketose, ketolyse, lipolyse...jaja...jeg er ingen doktor. :p
Ja jeg bruker målebånd.... Har ikke sett noe positivt der heller...
Legge ut spisevanene mine.....Kan jo bruke dette innlegget til det..og oppdatere etterhvert.
Onsdag 06.05.09:
Frokost kl 06:00: 3 egg, og 5 tynne remser med bacon. 1 stort glass vann, og 1 "ketolyse tablett".
På jobb kl 08:40: En kopp vann, 2dl (det står mål på koppen)
På jobb kl 08:58: En kopp vann, 2dl
På jobb kl 09:48: En kopp vann, 2dl
På jobb kl 10:40: En kopp vann, 2dl
På jobb kl 11:00: En kopp vann, 2dl + 2 stk kalde kyllinglår kjøpt i ferskvaredisken på Mega.
På jobb kl 11:54: En kopp vann, 2dl
På jobb kl 12:20: En kopp vann, 2dl
På jobb kl 13:30: En kopp vann, 2dl
På jobb kl 14:00: En kopp vann, 2dl+ 2 stk kalde kyllinglår kjøpt i ferskvaredisken på Mega.
På jobb kl 15:00: Jeg endrer det til "ytterligere 2dl med vann"
Hjemme kl 17:30: Middag - løvbiff med blandet salat (inkl. paprika bl.a) og en liten dæsj bernaise saus. 1 stort glass Pepsi max
Hjemme senere - mumlet ca 50g gräddost
Hjemme enda senere - mumlet ytterligere ca 50g gräddost. + 1 stort glass vann.
Hittil mangler det jo grønnsaker, og faktisk fett også.
Du bør få i deg ca 20 karbohydrater, hvor mesteparten skal komme fra grønnsaker som vokser over jorda. Salat med olje burde du hatt ved siden av kyllinglårene.
Dere veier og vet at dere får i dere nok karber i løpet av dagen?
Kroppen trenger all den næring, vitaminer, mineraler og enzymer grønnsaker gir, for å forbrenne og fungere optimalt.
Fett, i form av smør, oljer kan du bare "pøse" på :ja:
Enig med Gerd her, du spiser for lite grønt og muligens for lite fett. Selen-sink tabletten bør du ta ved lunsjtider så de ikke kræsjer med neste kromtablett som du tar til middag.
Anbefaler deg å ta med deg ei flaske og fylle den med vann. Jeg drikker 5 (3 liter)slike før eg er ferdig på jobb hver dag. Da trenger jeg ikke å drikke så masse på ettermiddag og kveld og får en god natts søvn uten mye toalettbesøk.
Er det ikke tilstrekkelig å spise mye grønt og feit mat til frokost og etter jobb? Så konsentrerer jeg meg om å IKKE spise for mange karbs mens jeg er på jobb...?
Jeg har jo bare kommet halvveis i dagen....
Hvorfor anbefaler du å ta med flaske? Jeg drikker da plenty med vann... Og jeg er jo ikke ferdig på jobb engang.
Er flaskevann bedre enn koppvann fra vannautomat? :rolleyes:
Det beste er viss du fordeler utover dagen. Slik at kroppen får den næringen jevnt fordelt og "ikke allt på en gang"
Jeg spiser grøntfor i form av blanda salat til lunch og har assorterte grønnsaker til middag fast. Og gjerne til kvelds også, viss jeg ikke har fått i meg kvota før på dagen :ja:
Du har helt rett...Jeg har ikke rukket å lese den ferdig. Jeg har lest ca. halvparten nøye, og skumles resten for å få en ide...Alt skal leses, men jeg har ikke kommet så langt enda.
Noen gode eksempler på salater, sammensetning av grønnsaker som vokser over jorda til lunsj, og samtidig .... hva er denne kvota? (hvor mye altså?)
Var ikke meningen at du skulle ta med deg ei flaske på jobb og drikke den og at det var kun flaskevann du skulle få i deg. Vann er vann.
Grunnen til at eg skreiv det var at hvis du fyller en flaske vann så får du i deg mer vann tidligere på dagen og så slipper du å gå hele kvelden og natta på do.
Kl er nå 15 og eg har drukket 3 liter vann, da drikker eg kanskje en liter til i løpet av dagen og det er alt. Var kun ett tips.
Veier du maten du spiser? Teller dere karbs?
Grønnsaker/salat bør du ha til hver måltid.
Å lese boka er kjempeviktig for å forstå kuren og hva du kan spise.
Eg har gått på ketolyse siden i mai fjor og eg veier ALT av karbs som går inn i munnen min. Dermed har jeg kontroll på det jeg får i meg.
Sier ikke at det er fasiten, men du bør iallefall veie i begynnelsen. Siden du virker ganske redd for karbs kan det tyde på at du får i deg for lite av det.
Du kan se i bloggen min hva jeg spiser hvis du ønsker det.
Tenkte med det jah... :lol: Gubben gikk ned 16 kilo på denne kuren, uten å åpne boka.... Slik sett så var det vel jeg som slanka han ;)
Salatblader av 2-3 typer salater, jo mer farge jo mer næring. ( iseberg f.eks. finnes omtrent ikke næring i, mest vann. samme med agurk)
ellers diverse grønnsaker (som vokser over jorda) etter smak.
"Kvota" på ketolysekuren en antall karbohydrater pr. dag. Mann: ca 20.
Allt som er karbohydrater i skal telles med. Fløte, rømme.. grønnsaker osv...
Les på innholdsfortegnelsen på matvarene. Står det ikke, ikke kjøp. For da vet du ikke hva du får i deg.
Grønnsaker og div kan du også finne oversikt over i den store matvaretabellen som ligger på fremsida her på forumet, eller her: www.matvareguiden.no
Men 1. bud: Les boka godt, sett deg inn i filosofien og ta med alle de tipsa som er der. Det danner grunnlaget for kuren. :)
Det indikerer på rett og slett for lite karber ja :ja:
har ikke sagt at iseberg ikke er sundt, men den har lite næring. Og det finnes annen salat som har mer næring enn den.
Og det er viktig å få i seg næringstoffer :)
Jeg er langt fra noen ekspert på ketolysekuren, og selvsagt avhenger det av hva resten av dagen har bestått i matmessig, men det som slår meg er at du må da spise alt for lite? To kyllinglår til lunsj er jo slett ikke mye næring, verken på den ene eller den andre måten. Jeg tenker at hvis resten av dagen din er like "mager" så vil vel forbrenninga synke, som på en lavkalori-kur. Og hvis du plutselig spiser mye mer når du kommer hjem fra jobb så kan det være fordelingen over døgnet som er feil.
Jeg følger i all hovedsak Fedon Lindbergs prinsipper, men tenker at hadde jeg som deg opplevd stillstand i vekta så ville jeg økt mat-mengden, rett og slett. Frokosten er sikkert grei nok (her kjenner jeg ketolysekuren for dårlig til å uttale meg) men lunsjen og mellommåltidet ditt virker som veldig lite mat. Kanskje du skulle regne ut kaloriinntaket ditt også, bare for å få en pekepinn.
Hva med fruen? Hun har ofte spist en LITEN skål med salat i løpet av hennes arbeidsdag.... Det er jo ENDA mindre feit mat enn kylling med skinn.....
Og hun har ikke problemer med å gå ned i vekt...
Har hun like mye overvekt (like høy BMI) som deg? Forbrenningen kan jo variere mye. Kan hende at så lite ikke blir "for lite" for henne, selv om det blir for lite for deg?
For all del - ikke sammenligne deg med noen andre - hun har jo ikke din kropp.
Er ikke 2 uker inn i dietten en veldig typisk fase å bli lei?
Syns dagen din ser lite variert ut, og for all del - spis mer fett! Spis mer! For å få opp forbrenningen må du spise nok. Overvektige har et stort energibehov - selv om de har store energilagre på kroppen - fordi det lagrede fettet er ikke tilgjengelig for kroppen.
Du finner sikkert flere tråder med samme tema, men gjentar meg selv:
Grunnen til overvekt er en ubalanse i forholdet mellom fettfrigjøring og fettlagring. Når du slutter å spise karbohydrater (som blir til glukose i kroppen) tømmer du først de glukoselagerne som finnes i kroppen. Det som skjer da er at kroppen begynner å bruke sine egne fettlager som energi, kjent som fettfrigjøring. Denne omstillingen tar litt tid, man sier at fettfrigjøringen ikke er optimal før etter ca 4 uker. I denne overgangen har kroppen verken karbohydrater eller mye fett tilgjengelig, så du blir slapp. Etter noen dager vil fettfrigjøringen komme igang og du får mer energi igjen. Trening kan være en god kickstarter på forbrenningen.
Husk å spise nok fett for å få igang fettforbrenningen.;)
Bare slapp av - les en bok om emnet, og ikke stress. Det vil komme etterhvert, kroppen følger sin egen timeplan:) Du har allerede fått mange helsefordeler på innsida av skrotten.
Hvis du ikke har veid maten så er det nok ikke så lett å vite hvor mye karbs du får i deg så det er igrunn første bud føler eg, da først får du skikkelig kontroll på karbsinntaket ditt. Og som det har blitt nevnt over, spis mer fett :)
Til dere som har påpekt at jeg spiser for lite fett har sett på et ufullstendig matprogram.
Nå som det er oppdatert - er det fortsatt for lite fett?
Dama er langt mindre overvektig, og har ikke planer om å gå ned like mye som jeg...
Jeg er sånn generelt klar over at det er lett å klage i starten, men jeg sliter ikke med kuren og maten i seg selv, men jeg har 5-6 personer jeg kjenner som har gått på kuren, og samtlige har gått ned mer eller mindre fra starten av....
Hadde jeg i det minste gått ned 300g, hadde jeg vært fornøyd, men nei....
Det tar litt motet ifra meg.
Litt rart at alle roper "spis mer fett" selv om ingen her vet hvor mye jeg spiser....Jeg sier ikke at de har feil, men forutsetningene for uttalelsen er vel ikke den beste....
Synes fremdeles du spiser for lite fett, for lite mat og for lite grønnsaker.
Mitt største tips er å veie maten, uten det har de overhodet ikke kontroll på hva du får i deg. Skjønner at du er frusterert, men følger du rådene du har fått her så tror eg nok det vil løsne.
Vi må jo si det utifra det du legger ut her, vi har ingen andre måter å gjøre det på. Rådene vi kommer med er kun for å hjelpe deg, du bestemmer selv om du ønsker å følge dem eller ikke.
F.eksempel: Kylling er magert. Og når du spiser magert, så tilsett fett. Jeg spiser masse kylling sjøl, har da hvitløkssmør ved siden av (enten hjemmelaget eller sånn ferdig på boks)
Grunnen til at vi sier mer fett er for at kroppen trenger fett for å forbrenne.
Og som Torkil skriver om kuren i boka side 94:
"Den fordrer et høyt innhold av fett i kosten for å fungere optimalt"
Jeg sier mer fett av erfaring på kuren. Fett er viktig, fett trengst for forbrenningen, fett gjør deg mett og holder deg mett lenge.
En liten dæsj bearnesaus? Hvor mye er det da? Hjemmelaget eller posesaus?
Ja ok....Den siste kommentaren min blir nok misforstått, men jeg legger den død.
Mer fett. ok.
Kan jeg strekke den til "å nesten aldri kunne spise nok fett"?
Jeg skal etter beste evne prøve å leve opp til dietten, men jeg har en jobb som varer 10,5 timer dagen, hvor jeg sitter ved en pc i et rom sammen med andre folk. Jeg føler meg ikke komfortabel med å sitte der og spise rene remser med bacon, ei heller fancy blandinger av en sammensatt lunch...jeg vet ikke. Synes (trodde) kyllingen var en god løsning....
Det er godt mulig at jeg kommer til å fortsette med det e.l. fram til jeg kommer fram til en ide til mat som "passer".
Heldigvis jobber jeg bare 7 dager om gangen, så når jeg har fri og er hjemme er det IKKE noe problem.
Det med å veie maten, må jeg venne meg til tanken på.
Jeg føler allerede jeg bruker NOK tid på å handle og lage mat, for ikke å nevnte å TENKE på mat...hva skal jeg spise? Hva KAN jeg spise? For mye? For lite? Når? VANN!!!
Ett siste spørsmål til slutt: Skal man spise mer fett selv når man er mett?
Jeg er aldri sulten sånn som jeg spiser i dag...
Hvis jeg spiser feit mat hvert eneste måltid om dagen, og blir mett, og føler meg normalt mett gjennom hele dagen. Skal jeg da også spise ENDA mer fett?
Du kan igrunn ikke spise for mye fett, da vil du oppdage det ved en at du får en såkalt fettdiare. Noe som er normalt.
Du skal ikke spise så lenge du er mett, spis deg passe mett til hvert måltid og få i deg fett og grønnsaker i hvert måltid.
Lag sauser med seterrømme, creme fraiche og fløte. Ikke nødvendigvis i samme sausen. Da får du i deg fett. Stek alt i meierismør, ikke melange.
Hvis du vil lykkes er det viktig å tenke på deg selv og ikke hva andre vil si om ting du spiser, får du negative kommentarer så vil de raskt holde kjeft når de ser du går nedover.
Er ikke alle som veier maten sin, men dette er ganske viktig i begynnelsen til det sitter i fingrene og iallefall når du sliter med å gå ned i vekt.
Stek opp noen nakkekoteletter og ha med deg til på jobb sammen med litt grønnsaker.
Spise grønnsaker som vokser over jorda, lag fløtegratinert blomkål/ broccoli, dette metter godt og du kan ha en skål i flere dager.
Enig med deg at det går tid når det gjelder mat på denne kuren, men etter en stund så går det rimelig automatisk, har selv holdt på i snart 12 måneder og eg veier alt av karbs eg spiser og synes ting har blitt rutine og dermed tenker eg ikke så masse på det lengre.
Dropp posesausen og lag dine egne, i boka står det masse oppskrifter som du kan følge i tillegg så er oppskriftsforumet her spekket med knalloppskrifter så det er bare å prøve seg frem de dagene du har bedre tid.
Litt olje på salataen er også en veldig fin måte å få i seg fett.
Ble ett rotete innlegg dette, men prøver å svare på det du spør om å da må eg bare få ut ordene med en gang :)
Du spiser litt lite, syns jeg... Hvis du dunker inn alt du spiser i f.eks fitday el, hvor mange kcal havner du på?
Spis heller for mye enn for lite, hvor omvendt det enn høres ut. Dvs, det man tror er for mye er gjerne akkurat passe ;)
Du trenger ikke å drikke majones og fløte for å få i deg nok fett; bare prøv å velge naturlig fete matvarer, og spis nok av dem. Nakkekoteletter er bedre enn indrefilet, makrell er bedre enn tunfisk, osv :)
Isbergsalat osv er fint, men bare som tilbehør. Ernæringsmessig er det tilnærmet verdiløst. Bruk spinat, broccoli, blomkål, selleri, etc. Ruccolasalat er ok.
Lite? hmm....Jeg spiser meg mett ved hvert måltid. Men som nevnt over, så bør jeg heller spise mer fett, dvs spise samme mengde (dersom jeg blir mett) men bytte ut maten med mer fettholdig mat.
Feit mat ved hvert måltid høres mer normalt ut enn "spis mer" når man ikke skal spise seg sprekmett.
Jeg kjenner jeg blir litt nysgjerrig på hva du pleide å spise før.
For å ta måltidsplanen din først, jeg syns fortsatt du spiser lite. Eller rettere sagt, siden du ikke går ned i vekt på det du spiser, så bør du øke matmengden. Dette henger sammen med selve teorien bak både lavkarbo generelt, og ketolyse spesielt. Dette er ikke en lavkalori-greie.
Blir selve matinntaktet (både kalorier og annet) for lavt, så går kroppen i sparemodus, fordi kroppen oppfatter at her er det krise, og lagrer det som lagres kan.
Ved å øke kaloriinntaket øker du også forbrenningen.
Men så er det teorien bak lavkarbo-diettene. En kalori er ikke en kalori, det kommer an på hva kalorien består i. Dermed kommer dette med karbohydrater, protein er og fett, og blir en viktigere målestokk enn kaloriene i seg selv.
Jeg går ut i fra at du kjenner hovedprinsippene i dette, så jeg går ikke så mye inn på det (ikke kan jeg det spesielt godt heller, er rimelig "fersk i faget" selv). Men altså, proteiner forbruker energi ved forbrenning, slik at høyt proteininntak øker forbrenningen. Og fett fører til at man får i gang fettforbrenningen, "fett forbrenner fett" og sånt.
Jeg har vært på lavkarbo i tre uker og har allerede registrert at en del som starter på lavkarbo ser ut til å slite med ideen om lavkalori et sted i bakhodet. Selv om man jobber mot lavkarbo så ligger det liksom i oss at vi også skal spise lite, og særlig fett. Dermed blir det en kombinasjon av lavkarbo og lavkalori.
For noen fungerer det sikkert helt greit, og jeg tror de fleste må prøve seg fram for å finne hva som fungerer for akkurat dem. Men når man oppdager at det man gjør ikke fungerer, så må man endre kurs. Og for deg bør den endringen være i retning av økt matinntak generelt, og spesielt av fett. Jeg skjønner skepsisen din, men prøv!
Når det gjelder din samboer så beskriver du at hun har mindre overvekt enn deg. Ja, og derfor "tåler" hun også å leve på mindre energi enn deg.
Hvis differansen mellom energibehov og energiinntak blir for stor så bremses forbrenningen. Menn har normalt også høyere forbrenning enn kvinner, og forbrenningen avhenger av vekt, alder, kjønn og aktivitetsnivå. Kanskje er din differanse større enn hennes, slik at din kropp opplever "krise" mens hennes kropp skjønner at den har fettreserver å ta av.
Du skriver at det er litt vanskelig å få til ting i praksis fordi du jobber som du gjør. Men jeg tenker at det er mye som går an å få til uten at du trenger sitte med baconremsene ved PC-en. :D (Morsom tanke, syns jeg ser det!) Nå er det at jeg kjenner ketolysekuren litt for dårlig til å vite hvilke matvarer som er ok og ikke ok på denne, men kjøtt og egg er vel bra i alle fall. Hva med om du heller lagde deg en solid omelett hjemme, med både egg og kjøtt (skinke, baconbiter), og grønnsaker? Putt i en dertil egnet boks, ta med en gaffel... Kanskje det kunne funke? Kylling er i utgangspunktet svært magert, så hvis du skal spise det burde du spise noe fett i tillegg. Dere har vel sikkert noen pauser i løpet av dagen, matpause, kaffepause, o.l. Det er lurt å legge det opp slik at du kan spise dine måltider når dere likevel har pause, da er det litt lettere å dra fram matboksen med godsakene i. :)
Hvis du fortsatt syns at ketolysekuren ikke gir deg de resultatene du hadde håpet på går det jo an å vurdere andre lavkarbo-dietter.
Hvis dere ser på maten jeg spiste i går lenger opp i tråden, vil jeg kommentere at når jeg spiste ost etter middagen utover kvelden, gikk jeg hele tiden og følte meg sprekkmett.....Derfor fatter jeg ikke hvordan og hvorfor jeg skal spise mer...Jeg spiser ikke til jeg blir dårlig.
Den delen med arbeidsdagen er grei.
Når det gjelder kosthold før, gikk det nye i det samme, men med noe mindre foukus på grønnsaker, brød til frokost daglig, mindre vann, mer skummetmelk, poteter, ris og pasta. Det "vanlige". Snop var forheholdt til fredagene...
Du behøver nok ikke å spise fler måltider, men bytt litt på hva du spiser når du først spiser. Småspising hele dagen kan du slippe om du spiser nok til hvert måltid.
tenk sammensetning av måltider, og prøvd å ha litt protein, noe grønt og mest fett til hvert måltid.
Og det med å ha med seg rare ting på jobb;
Jeg var kjempeflau i et halvt år, når jeg kom på jobb med rare middagrester. Helt til jeg oppdaget at kollegaene min virkelig ikke brydde seg. Bortsett fra når jeg har med meg blomkålmos da, men det er bare fordi det lukter promp :p
Nei, det er når du spiser lavakalori, det.
Tenk deg fettforbrenningen som et bål;
På lavkalori fyrer du med papir, det funker flott - helt du plutselig er tom og må fylle på mer papir fort-fort-fort. Vi fyrer med ved- svære kubber! :D
(sålenge vi får i oss nok av proteiner og fett - og mest fett)
Det er mange tanker som må snus når man skal gjøre en helomvending på kostholdet sitt. Som regel lønner det seg å tilegne seg så mye kunnskap som overhodet mulig, det vil i beste fall gjøre at når man først "sprekker", har fornuft nok til å komme tilbake til et lavkarbo-kosthold, fordi det rett og slett er sunt og bra for kropp og sjel.
Men kjære deg; vi prøver faktisk bare å hjelpe deg. Jeg skjønner at du er frustrert, men det virker som at du er sur. På oss?
Vi har ikke fasit på hva kroppen din tåler, men vi er mange med erfaringer og som har lest seg opp på et lavkarbo-kosthold og vektnedgang. Noen raser ned i vekt av å kutte ut poteten, andre må slite og svette og veie maten på grammet og aldri få i seg så mye som en tyggis. og alt i mellom her. Det er blodig urettferdig, men lite vi får gjort med det.
Jo mer vi vet om deg, jo mer konkrete råd kan vi gi!
Ut i fra det du skriver om hva du spiste før du begynte på ketolyse slår det meg at du sannsynligvis har spist for lite over lang tid og fått redusert forbrenningen. For å få opp forbrenningen må du gi den en "kick-start". Du er vant med å leve på "sparebluss". Gi kroppen mer mat, mer fett, sannsynligvis må du spise mer enn du gjorde før (mer i mengde), men nå spiser du riktigere.
Til sammenligning kan jeg si hva jeg spiste før og hva jeg spiser nå:
Før:
Frokost: 2 tykke brødskiver med syltetøy, 2 glass skummet melk
Mellommåltid 1: en frukt
Lunsj: 3 brødskiver med variert pålegg, vann
Mellommåltid 2: 1-2 brødskiver, pluss en frukt
Middag: 2-3 kyllingfileter, stoooor porsjon med ris, pluss saus og grønnsaker
Kvelds: 1-2 brødskiver, eller kornblanding og yoghurt
Som du ser av før-kostholdet mitt spiste jeg MYE mer enn deg. Men jeg spiste samtidig ofte, og har nok holdt forbrenninga oppe på den måten. Nå går jeg på noe "Fedon-aktig" (ikke helt 100 %), og en typisk dag ser slik ut:
Lunsj: 1/2 polarbrød med omelett eller kokt egg, grønnsaker
Mellommåltid: 1 eple eller 1 pære
Middag: 1 kyllingfilet eller 1 kotelett, mye grønnsaker, litt ris noen dager i uken
Kvelds: middagsrester... beregner omtrent halv porsjon av middagsporsjon. Eks. 1 stk "Taco tray" med kjøttdeig, grønnsaker, taco-saus, ost og en klatt med kesam
Som du ser spiste jeg MYE før, og i forhold til nå spiser jeg mye mindre. Jeg har gått ned 5,6 kg på 3 uker. Jeg har da i tillegg tillatt meg 1-2 glass rødvin på lørdagskvelden, sammen med litt potetgull eller annet salt snacks.
Men jeg tror at fordi jeg var vant med å spise så mye, og så ofte, så var forbrenningen min i utgangspunktet ganske god. Nå må jeg bare jobbe med å opprettholde forbrenningen ved å spise nok, og spise riktig. Men for deg som i utgangspunktet antagelig har spist mye mindre enn meg, så må du først få forbrenningen OPP. Enten kan du gjøre det ved å spise mer fett og mer i det store og hele, eller så må du ta tiden til hjelp og la kroppen bli vant til den næringen den nå får.
Jeg ville (som den overspiseren jeg tross alt er) definitivt valgt å øke matinntaket kraftig noen dager, for så å kutte ned etter hvert. Tenker litt på han svensken Skaldemann, som forteller om lassevis med koteletter, bacon og egg. Jeg tror det er lurt, jeg. Gi kroppen så mye mat at den våkner fra dvalen. Etter hvert vil kroppen si i fra at dette er mer enn jeg klarer å håndtere, og du vil automatisk redusere mengden.
Jeg kan også si i forhold til ovennevnte at jeg spiste mer den første uka. Frokost var lik som over, men lunsjen dobbelt så stor (2 halve polarbrød med omelett el.lign.), og middagen var også noe større.
Jeg skjønner at du er frustrert og irritert, og det er helt greit. Det hadde nok jeg også vært hvis jeg ikke hadde gått ned på det kostholdet jeg har nå.
Forøvrig vil jeg gi deg et tips, som jeg brukte selv. I starten bør du regne ut hvor mye du får i deg, både karbohydrater, proteiner, fett OG kalorier. Prøv så å beregne behovet ditt i de ulike gruppene. Det finnes kalkulatorer på nett for alt dette. Beregn og se hvor du ligger i forhold til behov. Beregn gjerne også en typisk dag FØR du begynte på ketolyse, og se på likheter og forskjeller.
Det kan være en god støtte å slanke seg sammen med andre, men forferdelig demotiverende når den man slanker seg sammen med går fortere ned enn en selv. :)
Nå har vel egentlig frustrasjonen over mangel på vekttap gått over.
Men jeg er blitt desto mer usikker på maten, mengden.
Hvofor er jeg det? Ikke vet jeg...alle ber jo meg spise mer. Spesielt fett. Det burde jo være enkelt nok å forstå.
Jeg spiste meg stort sett alltid sprekkmett før denne kuren, men allikevel blir det nevnt at jeg kanskje spiste for lite før, og at kroppen gikk i sparemodus.
Jeg forstår tankegangen, men jeg tror den er feil i mitt tilfelle. Jeg tror mitt problem før var uanstendige mengder av mat, sukker i mat generelt, og juice.
Jeg synes ikke du skal spise mer enn at du blir mett av det.
Kylling er vel og bra det, men inneholder en god del mer protein enn annet kjøtt og fisk. Overskuddprotein omdannes til glukose. Ikke det at jeg tror du har oversteget proteininntak pga de to kyllinglårene, men jeg selv har hatt en tendens til og stoppe opp av kylling.
I tillegg vil jeg be deg om og spise mer egg. Stekt, egg, kokt egg eggerøre osv.
Kokte egg med smeltet smør og ekte majones er en kjapp og enkel frokost/lunsj, og snart gjort og lage til kvelden i forveien slik at du kan ha edt med som matpakke.
Spis så masse egg, og da spesielt plommen, som du orker.
Leste kjapt igjennom og har noen innspill og spørsmål.
Først jeg er ingen ekspert men har holdt på siden 12 april og idag var vekta ned 10kg. Kun etter Ketolyse... Jeg har sett videoen kjøpt bok og piller...
Jeg syns maten du beskriver ser grei ut i forhold til meg selv.
Men stusser litt på:
den biffen du beskrev i første innlegg er det en slik kjøttdeig aktig sak?
Isåfall hadde jeg holdt meg unna. Da denne antageligvis inneholder mel og dermed er fyfy..
Saus:
Lager du de ut ifra boka eller er det pose opplegg. Isåfall så inneholder de og for mye. Men se på sausoppskriftene til Torkil da alle de er supergode. Jeg er stor fan av ordentlig bearnaise og lager den stadig vekk...
Når det gjelder mat så ville jeg kanskje prøvd å ta tablettene veldig nøye hver dag. Jeg tar for sikkerhets skyld tablettene ca 30min før jeg spiser(dette kommer det sikkert mange sinte synspunkter på, men jeg tror at opptaket i kroppen blir bedre på tommere mage).
Ellers så har jeg vendt meg til å gå en kveldstur. De kveldene jeg klarer å gå i mer enn 1 time har jeg alltid våknet 1 til 2 kg lettere. Jeg har sprukket flere ganger. Men får alltid svi for det og vekta står dertil stille. Men som sagt 4 uker for meg og 10kg lettere... Men jeg har flere ganger tenkt at dette ikke funker. Men må vel innrømme at hvis en holder seg til kuren funker det!
Angående "fancy sammensatte lunsjer". Kall det middagsrester. Det vil får kollegaene misunnelige av minst to årsaker:
De blir imponert over hvor spennende middager du har i forhold til de
De blir imponert over at du spiser så passe til middag at du har igjen nok til mat dagen etter også/ikke kaster mat/er så god til å planlegge mengde... :D
Angående vann på flaske. Jeg bruker en tom imsdalflaske som jeg fyller ved vannautomaten eller i springen. Slipper å løpe frem og tilbake til automaten for å fylle opp de små koppene hele tida. drikker en 3-4 0,7l flakser pr dag på jobb, det ville vel blitt ca 12-15 turer med kopp :rolleyes:
Utover det så er planlegging, planlegging, planlegging alfa og omega. Skriv opp menyer for minst tre dager framover. Så ser man lettere både hvor man må øke på og hvor man kan slakke ned på fett, proteiner osv.
Videre sier du at du teller karbene, men ikke veier maten? Hvordan får du da rett antall? De regnes jo pr 100g.
Er du mett er du mett. Og drikk når du er tørst. Dette kommer nokså sikkert til å løsne ganske snart.
Noen av oss får ganske raskt muskler av dette kostholdet så det kan veldig godt være at du har mindre fett på kroppen selv om du ikke merker det.
At du får utslag på sticksene indikerer at kroppen din har forstått at nå må den forbrenne fett. Hvis ikke hadde du ikke hatt utslag. Det er med andre ord ingen grunn til bekymring.
Vektnedgangen folk merker på flere kilo første uken kommer av endring i glykogenbalansen, ikke av 3 kg mindre fett. Hadde folk sluttet dietten etter en uke hadde de gått ned et par kg under dietten og opp igjen ca det samme etterpå.
Så lenge du får utslag på sticks, er tørst, urinen er farget og du ikke er slapp er alt ok. Du trenger ikke tvinge i deg hverken mat eller drikke, det eneste du skal passe på er at du får nok fett i forhold til proteinene (og vitaminer og mineraler).
Hei du:) Det trenger du ikke gjøre - mottsatt effekt, det er best å ta tilskudd sammen med mat, det er flere stoffer kroppen ikke klarer å ta opp uten mat!
Om man har unormalt lite muskelmasse som følge av et mangelfullt kosthold, så vil man få mer muskler av å endre til et mer fordelaktig kosthold. Dvs ting vil normalisere seg; det er ikke slik at ketolyse er muskeloppbyggende i seg selv.
Husker jeg ikke feil, så er det slik at energibalansen på ketolyse skal bestå av 20g karbo om dagen, og resterende av dagens energiinntak skal bestå av 85% fett og 15% protein.
Jeg er heller ingen ekspert. Men når jeg leser "matlista" di, så tenker jeg at både kylling og løvbiff er proteinrike og fettfattige matvarer.
Jeg har ingen fasit, men jeg ville i det minste hatt akkurat det i bakhodet.
Gitt lik mengde aktivitet så kan forskjellig kosthold medføre mer eller mindre muskler. Det er selvfølgelig aktiviteten som trigger økningen, og kostholdet gjør det mulig.
Ett kvikt innspill angående å spise nok fett på jobben midt blant mange 'bedrevitere'
Skjønner at det kan være ukommfortabelt, og at det er letter sagt enn gjort å si at det må man bare gjøre, jeg har derfor ett forslag som jeg selv har hatt bra sukksess med på høyfett kosthold.
Lag deg en salat, men ikke la dette bli noen lavkalorisalat. Jeg bruker moderat mengde salat eller spinat, slettes ikke mye, kanskje en halv tomat, litt agurk om du vil, før jeg drar på med den ekte maten, ost i terninger, avokado, salami i biter, evt andrfe fettholdig mat du synes vil passe i salaten (kanskje litt kylling selv om det ikke er veldig fett kjøtt?). Til slutt, en hjemmelaget dressing, jeg gjør det super enkelt, masse olje av favorittypen din, litt eddikk, salt og pepper, rør sammen og la oljen strømme over salaten.
Denne salaten er proppfull av fett, og jeg blir stappende mett når jag lager denne, fordelen er også at medarbeiderne dine nok synes at salat ser sunnere ut enn en håndfull bacon til lunch.
Hei.
Jeg sliter også med ketolysekuren. Kan noen se på min vanlige kostplan og komme med tips? Blir veldig glad for all hjelp. Ellers må det nevnes at jeg går hver dag 45-60 min. Eneste er at jeg ikke er flink til å drikke vann - men det jobber jeg med.
Frokost: 1-2 egg med 3 bacon strips (75g) evt kokt egg med reker og majones
Lunsj: 100g kjøtt. Salat som gir ca 4-5 karbo. 50g seterrømme
Middag: ca 150 g kjøtt/fisk. Salat som til lunsj evt grønnsaker.
Kveld: Noe ost evt bringebær med fløte avh av hvor mye karbo jeg mangler. Bruker fløte i kaffe.
Jeg veier alt og skriver det ned. Jeg ligger på ca 15 karbo pr dag.
Spiser tablettene som jeg skal og har tydelig utslag på stix hver kveld.
Dette er min tredje uke og jeg har tatt av 2,5 kg totalt som forsvant første uke. Jeg skal ned 25 kg.
Jeg vet ikke om det er allmenn akseptert at vann er nødvendig for fettbrenningen, men jeg merker bedre resultater når jeg drikker skikkelig mye, rundt 4-5 liter rent vann hver dag...
Hallo.;)
Last ned mat på data. Et kjempefint program å beregne det man får i seg.
På ketolysekuren skal en kvinne ha 15 gr karbohydrater og en mann 20gr.
I tillegg skal dere ha 1 til 1,2 gr proteiner pr kg kroppsvekt, så skal dere ha 50 til 75 prosent fett av antall gr proteiner.
Eks. kroppsvekt 100 kg = ca 100 gr proteiner og 50 til 75 gr fett pr dag.:p
Dette er anbefalingen til Torkil lege på ketolysekuren.
Hallo igjen.
Vist stiksen er mørk bør ikke det bety at du forbrenner godt, det kan bety at du drikker for lite. Så sant stiksen er rosa er du i ketose og forbrenner like mye som en mørk rød. Lys rød kan bety at du har drikket bra. Mørk rød at du har drikket for lite.
Er urinen lys nesten uten farge har du drikket bra og stiksen blir rosa, Til mørkere urinen er , mørkere rød blir stiksen, det betyr at du har drukket for lite.
Dette ifølge Torkil lege på ketolyse.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.