Nå prøver jeg igjenn ketolyse ser at det virker men klarer liksom ikke helt å legge opp nok måltider for dagen ,har lest boka men ble ikke så klok.
jeg spiser nok for mye kjøtt og ost og for lite grsaker men jeg skjønne rikke hvordan jeg skal fordele dette.sikkert steine dum:)men jeg skjønner det ikke.er dte sånn at omman spiser for mye protein så er dte ikke så farlig for det omdannes ikke til fett????????
kan ikke noen hjelpe meg slik at jeg skjønner dette?
Det er mindre farlig å spise for mye protein enn for mye karbohydrater, men egentlig burde du ikke spise for mye proteiner heller. Det viktige er å passe på å få i deg nok fett. Smør, smør og mere smør ;) Majones er bra, og oliven er også en bra fettkilde. For mye ost kan være et problem for noen, men ikke for alle, følg med på kroppen din :) Lykke til!
Syns i begynnelsen nå at du bare teller kh.. i boka er det jo forslag også.. og i oppskriftene til Torkil står det hvor mange porsjoner den enkelte rett er beregnet til..
En grei regel er å spise 1-1,5 g proteiner pr. kg kroppsvekt, alt etter hvor aktiv du er.
dvs: veier en 80kg kan en spise 80-120 g proteiner hver dag.
eks. nakkekoteletter inneholder 17.5 proteiner pr. 100 g.
dvs 500 g nakkekoteletter = 87.5 g proteiner.
slik kan du regne deg frem.. Hvis du vil finregne på det kan du laste ned mat på data og legge inn alt du spiser, så får du opp nøyaktig hva du har spist i proteiner, fett kalorier ... Men dette krever ganske mye arbeid. og skal være unødvendig. Men mange av oss har måttet gjøre det for å forstå..
For mye protein kan visst omdannes til glykose ( som blir til fett). Tror heller det er slik at hvis man spiser for mye fett, så kommer det ut bak:p Sistnevnte har jeg fått testet ut, og jepp, det kommer ut:o Det kalles fettdiarè.
Ketylose har jeg ikke helt peil på, dvs jeg har ikke lest boka. Jeg følger Skaldeman sitt meste ekstreme opplegg nå. Jeg skal ned 2x30kg. Tar de første 30 først, det er stort nok mål foreløbig:cool:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.