sliter med vekta:(går ikkje ned...syns egentlig at det går greit men har hatt noen sprekker med pepsi max i det siste:(:(ikkje bra!!!
Håper noen kan fortelle meg hva de spiser på ein optimal dag:)
Eg spiser ca 40 karber om dagen...
Frokost/lunch: Avhenger av hvor sulten jeg er. 4-5 eggeplommer stekt i 40 gram smør er bra. 20 gram mørk chokolade, flere slurker fløte og kanskje en neve cashew er meget bra. For all del, prøv chokoladebitene til lunch. Av og til spiser jeg en salat med kyllingbryst, eller rester fra gårsdagens middag. Spekemat og kjøttboller er fint til lunch. Jeg drikker også endel eggemelk, gjerne med en bit chokolade til.
Middag: Rundt 300 gram kjøtt med kryddersmør eller fløtesaus, gjerne med en stor kokt potet med masse smør. Andre grønnsaker er ofte kålrot og purreløk. Av og til lager jeg eggerøre med rundt 10 egg og steker i masse smør. Gratinert eller bakt potet med masse ost/fløte er også godt.
Dessert: Pisket krem med litt bringebær er meget godt. Prøv hjemmelaget iskrem (oppskrift); du kan erstatte mye av søtningen med bær, særlig skogsbær. Da blir det langt færre karbohydrater.
Som regel finner man en naturlig modus hvor man får rett antall karbohydrater.
Min optimale dag kan se slik ut:
Frokost spiser jeg ikke i ukedagene, pga veldig liten matlyst så tidlig, men gjerne 1-2 kopper kaffe med melk.
Lunsj: isbergsalat, kjøtt av noe slag, gjerne et stort stykke fet ost med en god dæsj olivenolje på.
Middag: kjøtt/fisk med grønnsaker, rømme eller olivenolje.
Utenom: mandler, eller andre nøtter.
I helgene spiser jeg frokost: gjerne omelett av 2 egg, salat, skinke og olivenolje.
På dette kostholdet kan jeg også unne meg f.eks en is, et par ruter sjokolade eller en liten håndfull druer.
Jeg ser at det ser ut til at jeg spiser lite, men jeg blir god og mett, sukkerbehovet er mer eller mindre borte, og jeg syns kroppen fungerer veldig bra.
På 2 uker har jeg gått ned ca 2 kg, jeg er ikke så veldig overvektig, så det vil nok gå sakte. Men hovedgrunnen til at jeg la om kostholdet er at jeg får så vondt i magen av å spise brød, poteter, pasta.
Jeg er heller ikke så sulten som før, og ikke så fysen på noe godt.
Hvor mange karber jeg spiser om dagen vet jeg ikke, men holder meg stort sett til de matvarer som har 5 eller mindre pr. 100 gram.
ikke for å kritisere gobolla, men på morningen bør du bytte ut melka med fløte i kafeen.
Lunsjen bør du bytte ut olivenoljen med creme fraishe eller fet rømme.
Samme til middag, lag deg en fet saus av creme fraishe eller fløte.
Utenom ville jeg også byttet ut nøttene med noe annet med mer mettet fett.
Optimal Ernæring legger vekt på mettet fett! det er veldig viktig. Og lite flerumettet fett(som det er litt av i nøtter og oliven olje)
Takk for omtanken :)
Fløte i kaffen syns jeg ikke er noe godt, så der holder jeg meg til melka mi.
Jeg ser den å bytte ut olivenolje med rømme/creme fraiche, men olivenoljeflasken står så lett tilgjengelig på jobben. Men et godt stykke Blue castello er vel greit i salaten sammen med en lunsjkake som er laget av medisterdeig.
Til middag i dag spiste jeg: 2 svinekoteletter, lagde saus av rømme som jeg blandet med stekesjyen, nam nam, kokt kål med en god dæsj meierismør på + en kjempegod tomat.
Kanskje min filosofi egentlig burde hete "Bedre uten brød, mel, poteter, pasta, ris og sukker" :)
Høres ganske bra ut. Potet er forresten tillatt, endog oppfordret på Optimal ernæring. Den skal helst spises med mye fett, f. eks. som potetmos eller gratinert med fløte og ost.
Frokost:
Omelett av 2 egg, 3 baconstriper, 2 ss rømme eller en skvett fløte og chillikrydder.
eller
3 stk krisprolls eller ryvita knekkebrød (2) med mye smør og fet ost
Kanskje en kaffe med fløte eller noe annet fett i til uansett hvilket alternativ.
minst 2 sjokoladebiter av den typen Danish har uthevet ovenfor.
Lunsj:
Helst en skål med jordbær med mye fløte.
eller
Kyllingklubber med deilig krydder og mye rømme. Kanskje babytomater, sukkererter eller noe annet grønt til.
eller
En kaffeshake av 2 egg, 1/2 dl fløte, 1/2 dl creme fraish, 1 dl vann, 2 ts pulverkaffe og litt kanel.
Noen flere sjokoladebiter uansett hvilket alternativ over.
Middag:
Gryterett med kyllingfileter, broccoli, løk, creme fraish, smør og masse deilig krydder + 1 liten potet eller litt basmati ris.
eller
svinekotelett ( ca 1 1/2) med fet hjemmelaget saus og en liten potet
Kvelds:
Knekkebrød hvis ikke jeg har spist det tidligere på dagen. Med fett pålegg og smør.
eller
Fet ost, litt nøtter, litt smågrønt, baconcrisp og mer sjokolade hvis jeg ikke har spist mange tidligere på dagen. Spiser max 6 av disse pr dag.
eller
middagsrester
Det kommer jo an på mengden så klart. Ser at noen spiser stor potet.:eek:
Selv tør jeg bare en liten hver dag, og den dynkes godt i deilig fett. Praktfullt!
På O. e. foretrekker man eggeplommer over eggehvitter. De inneholder masse fett, kolesterol og alle slags mineraler (f. eks. selen). Hvittene er stort sett bare protein. Endog er eggehvitter omstridt fordi de inneholder stoffer som hemmer opptak av protein og næringsstoffer som biotin.
En stor potet har ca. 36 gram karbohydrat. Jeg har ikke opplevd noen problemer med vekten, ihvertfall. Stivelsen i potet gir mindre insulinstigning enn enkle sukkerarter.
Hei. Jeg snuser rundt her på de forskjellige filosofiene,... syns jo at dere på OE spiser veldig mye da, og i tillegg litt potet.. Er dette mulig å slanke seg på, eller er det ment som vedlikeholdskosthold?:confused:
Jeg går ned i vekt med OE når jeg gjør alt riktig. Kanskje det går litt saktere enn f.eks. med Ketolyse, men siden jeg orker mer mosjon på OE, så blir nok tempoet mitt det samme.:)
OE er best å leve med!:D
Helt fantastisk faktisk!:heia:
Ja, er det noen som kan fortelle litt om hovedtrekkene til filosofien OE?
Jeg har nå lagt meg på et karbotall tilsvarende 50-70 gram karber for dagen. Det ligger vel kanskje innenfor denne retningen? Har en tråd liggende på spørsmål og svar om hvor mye fett jeg kan spise når jeg spiser så mange karbohydrater. Er det noen her inne som har lyst til å fortelle så kom igjen :D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.