< Tilbake til oversikten

Oppskrift på brokkoligrateng?

#1

Gullegull sa for siden:

Hei!
[color=#ffc0cb][/color]
Jeg lurte på om noen hadde en god oppskrift på brokkåligrateng?!


#2

Nannah sa for siden:

1 pakke frossen broccoli
3 dl fløte
2-3ts JBK
Revet ost
salt,pepper, muscat og

Kok broccolien opp og renn godt av.
Smør en ildfast form og hell den i.
Rist ut JBK i litt av fløten og bland i resten av fløten samt krydder og hell over broccolien.
Strø ost over og stek i ovnen 200g 15-20 min eller til osten er gylden:)

Samme oppskrift kan brukes med blomkål, squash (ikke kok den først) grønne bønner eller en kominasjon av disse kombinert m litt sopp og purre:)


#3

Gullegull sa for siden:

Tusen takk;)
Hørtes godt ut;)
Men bare for å ha oppklart det, hva er JBK?


#4

Nannah sa for siden:

Johannesbrødkjernemel...tykkningsmiddel som kjøpes på helsekost:)


#5

Homer Simpson sa for siden:

Koker du brokkolien mør, eller bare gir den et oppkok?


#6

Nannah sa for siden:

Den frossene trenger bare et oppkok. Fersk kan du koke knapt mør.
Synes den smaker best når den har litt tyggemotstand jeg:)


#7

Homer Simpson sa for siden:

Enig i det...

Takker for oppskrifta. Den skal testes


#8

PowerShot-x sa for siden:

Hva er JBK? Og hvor får man kjøpt det?


#9

Nola sa for siden:

vis du så litt lenger opp i tråden sto d::)


#10

Carisma sa for siden:

Jeg klarer ikke bismaken av jbkm i sauser, men jeg bruker en pakke smøreost fra tine oppi sausen. Enten med krydder/urter eller "plain".

Et tips til trådstarter: Den lyserosa skriften på hvit bakgrunn er ganske vanseklig å se.... :o


#11

Nola sa for siden:

bare lurer på hvordan du syns bismaken er??:confused: syns ikke jbk smaker noe.. :)


#12

Carisma sa for siden:

Klarer ikke definere det, men jeg kjenner en smak som gir meg brekningsfornemmelser... Skjønte ikke hva det var først, trodde jeg hadde glemt å salte eller noe. Men den er alltid der i sauser hvor jeg bruker jbkm. Særlig fløtesauser. tydeligvis et eller annet jeg er overfølsom for...:rolleyes:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.