< Tilbake til oversikten

Ny her - og trenger litt hjelp!

#1

Cornelia sa for siden:

Hei!
Jeg er ny her , begynte på Atkins første fase på fredag, så jeg har bare holdt på i snart 4 dager. Har gått ned 3 kg (jippi!) MEN.. jeg er sååå sulten hele tiden, svimmel og kvalm. Har også hatt veldig vondt i hodet disse dagene og er slapp og trøtt. Jeg mistenker selv at problemet kan være at jeg ikke får i meg nok mat. Jeg blir så kvalm av allt kjøttet, det byr meg imot. Samme med egg. Tror jeg har variert for lite. Spiser mest kokt /stekt egg, stekt kjøtt ,litt rømme. Men mest agurk og tomat. Blir kvalm bare jeg tenker på kjøtt og egg nå så lurer på om jeg har variert altfor lite. Bare agurk og tomat med tørrt kjøtt til blir for dårlig.
Kan noen hjelpe meg med noen råd?
Har sett fine oppskrifter her på proteinbrød og andre ting - ødelegger jeg Atkins kuren min da? Bør jeg heller gå over til et egenkomponert opplegg?
Føler at jeg går helt i svime... har 10-15 kg til å ta av så jeg vill ikke gi opp enda.

Bør kanskje tillegge at jeg har hypothyreose (lavt stoffskifte) og går på Levaxin..


#2

Alkazelters sa for siden:

Det høres ut som om du bør øke fettmengden en smule.... Hjemmelagde smørbaserte sauser er en flott kompanjong til kjøttet, og grønnsakene. Variasjon er som du selv sier meget viktig. Jeg håper du har fått med deg at du kan spise andre grønnsaker enn tomat og agurk på induksjon.
Tørt kjøtt, det høres ikke bra ut!!



#4

Cornelia sa for siden:

Takk for svar!
Joda, vet det er flere ting på listen. Men har litt problem med å sette det sammen til en "matrett" om jeg kan si det sånn... også er jeg nok litt kresen. Hvordan jevner du forresten sauser uten mel?
Noen tips til hva man kan ha med seg på jobb som lunsj?
Går det ann å lage litt fetere mat uten at det smaker så veldig mektig...
Tror du har helt rett i at jeg får i meg for lite fett. Skal prøve å finne på noe litt mer kreativt.


#5

nalana sa for siden:

Mange her inne bruker Johannesbrødkjernemel for å tykne sauser og forresten alt mulig annet også. Det er genialt! Søk på hele ordet eller forkortelsen JBK som mange bruker. Det fåes forresten kjøpt på helsekost.


#6

trillian78 sa for siden:

Har du prøvd jukseris? Det er en slager hos meg hvertfall. Lager du kjøtt, jukseris, saus og kanskje litt salat så har du liksom en "komplett" middag :)

Og du... Du trenger ikke jevning dersom du lager saus av fløte eller rømme (eller begge deler på en gang) Du bare lar sausen koke inn litt, så blir den tjukk nok.


#7

Photobscura sa for siden:

Litt vanskelig med fløte- eller rømmesaus på induksjon, da :o


#8

trillian78 sa for siden:

Aaahh... Ja :o Det har du rett i. Glemmer at Induksjonen er litt strengere enn ketolyse. Oh well... Drit i sausen, kjør på med kryddersmør :D


#9

Cornelia sa for siden:

Tuuusen takk for gode tips!!!
Tror jeg kommer til å la den strikte Induksjonen være og heller prøve å holde med under 20g karbo med andre lavkarbo varer, så da kommer jeg til å bruke litt rømme, fløte etc. Klarer ikke å holde meg til bare den listen.
Men mulig jeg prøver meg igjen når jeg er litt mere "inne" i hele lavkarbo livsstilen, har jo aldri prøvd dette før. Jukserisen så kjempesmart ut! Lagde forresten det brødet dere har her igår, Proteinbrød, uten det hadde jeg nok falt helt ut for jeg var så svimmel. Men vet det er utenfor induksjonen da... uansett - kjempegodt brød! Så nå takket være oppmuntringen fra dere og de gode forslagene deres er motivasjonen tilbake!

:klem:


#10

Photobscura sa for siden:

Høres egentlig ut som om Ketolyse passer bedre for deg.
Boka kan lånes på biblioteket. Ingen vits i å prøve å følge induksjonen dersom du ikke klarer å følge reglene ;)


#11

Cornelia sa for siden:

Takk for tipset!
Skal prøve å lese litt om Ketolyse dietten jeg da. Å se om denne passer bedre for meg.
Noen som kan si litt kjapt hva de største forskjellene på disse 2 diettene er?


#12

Yonah sa for siden:

Jeg mener det er lov med 2ss rømme eller fløte på induksjonen og da kan du gjøre sauser slik: stek kjøttet og legg det på tallerknen, slå en til to ss fløte/rømme/creme fraiche i panna og visp med en visp, kryddre evt litt og vips, deilig brun saus! Trenger ikke noe jevning!
Høres ut som du ellers spiser for lite mat og fett ja. Uten fettet blir du ikke mett! Og du går gjerne ikke ned i vekt når du har kvittet deg med vannet.


#13

trillian78 sa for siden:

forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=7330


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.