< Tilbake til oversikten

Grillmat

#1

Kanutten sa for siden:

Grilla ute i dag jeg! For første gang i år! Ooog kjenner at jeg allerede er dritlei grillmat fordi jeg spiser stekt kjøtt så ofte ellers.... :p Grilla ribbeskiver, pølser og karbonader er uuut! I allefall hos meg akkurat nå! :o

Har noen forslag til grillmat som IKKE er sånn "vanlig" grillmat?

Jeg har lyst til å lage grillspyd som jeg kan lage mange av i slengen og enten fryse eller bare ha liggende i kjøleskapet for så å ta frem ved behov.

Jeg synes det smaker omtrent det samme av all grillmat, så jeg har rett og slett tenkt å bare krydre med salt og pepper å la maten i seg selv være smak nok. Så kan heller salaten være ekstra stesja med ymse urter etc. Men hva kan jeg lage!?

Åhh kom på noe selv i full fart! Grønnsaker på spyd og steinbitfillet i folie! Noen som har prøvd?? Eller kveite? Eller kyllingfillet....

Trenger altså annen grillmat enn det som florerer på rema 1000 og prix og og og :o


#2

Gerd sa for siden:

Vi bruker masse fisk og skalldyr på grillen...
Gjerne innpakka i folie sammen med smør og grønnsaker :ja:

Eller som grillspyd :)


#3

Kanutten sa for siden:

Psst Gerd! Dette er en OPPSKRIFTSTRÅD! Nå venter liksom jeg på meget presise oppskrifter :engel_ikk :klem:


#4

Gerd sa for siden:

Uuuups.... :rodme: :liste:


#5

Yonah sa for siden:

Vi har også grilla ute for første gang siden februar.
Vi grillet biff, så utrolig godt. Hadde coleslaw til.

Ellers er det godt med kjøttboller, paprika, minimais og løk på spyd, og det er gjort på et blunk å skjære opp grønnsakene. Lag deg kjøttboller av et par kilo kjøttdeig;)


#6

Kanutten sa for siden:

Har alltid hørt at skalldyr blir seige på grillen?? Blir de ikke det da?

Har noen hvitløksmarinerte RÅ reker liggende i frysern, kan jeg putte dem oppi folie?


#7

Kanutten sa for siden:

Gidder ikke bruke søkelinken jeg! Vil ha det servert her liksom :p
VET jo at du er et oppkomme på goooode oppskrifter! :D:D


#8

Kanutten sa for siden:

Minimais har jeg ikke prøvd.... ei heller kjøttboller.... Mener jeg leste et sted om flatbanke kyllingfillet som ble snurra rundt et grillspyd sammen med bacon, men finner ikke den linken.. Bacon og kylling er nyyydelig sammen.

Kan man ta EN liten skive ananas innimellom?


#9

meksiko sa for siden:

hva med sjømat?? kongereker,scampi, d er jo nydelig.
ellers er jeg enig i at en blir litt lei. jeg prøver heller å variere med ulike salater/grønnsaker. nå er d tid for den ferske aspargesen.legg den på grillen,eller i folie. d er min favoritt for tiden.:D


#10

Gerd sa for siden:

Lammekoteletter på grill:

Smør inn lammekoteletter med olje, krydre med salt, pepper, hvitløkspulver og tørket timian.
La godgjøre seg en halvtimes tid på kjøkkenbenken.
Snu de ofte på grillen :ja:

Serveres med salat av:
-Tomatskiver, agurskiver, noen løkringer. Drypp litt olivenolje på og tørka basilikum.

:sikle:

Dette skal vi ha i dag :D


#11

Tone-G sa for siden:

Igår hadde vi grillet laks, kamskjell og scampi.. Helt nydelig!
Kamskjell og scampi var marinert i hvitløk, chili og olje..
Til det hadde vi grønnsaker i folie.. Ta det du liker og legg i folie med hvitløk og masse smør.. Stekes ca 10 min på grillen.--.

Laksen stekte vi også på grillen i folie.. Ca 10-15 min--

Jeg elsker grillmat :sikle:

Du kan jo ha coleslaw til det f.eks.. Smaker nydelig!


#12

Kanutten sa for siden:

:sikle: :sikle: :hungry:

Høres herrlig ut! Og UTEN vanlig grillkrydderkjøttsmak! :w00t:

MÅ prøve jeg også! Takker Gerd :klem:


#13

Kanutten sa for siden:

FÅr aldri kavalorten til å spise laks (det har har forspist seg på), men det går kanskje an å bruke kveite eller steinbit?? Scampigrillspyd så jeg på butikken, så JATAKK! :sikle: :sikle:

Tusen takk for tips! :klem:


#14

Gerd sa for siden:

Skal spises om får straxer ;) Men det dufter himmelsk ja :D

Ikke noe "vanlig" grillsmak på, nei.... Bare de vanlige brente hjørnene :lol:


#15

Nannah sa for siden:

*Nytrukket hele makrell med magen fylt av rømme,sitronskiver og dill...pakket i folie og bakt på glørne i grillen ...mmmmmmm

*Surf and turf spyd..m scampi, hitløkspølser,løk ,sopp og paprika...servert m cremefraishe/chillidipp

*Digre hjemmelagete kjøttkaker m masse knust hvitløk i stekt i grillrist.Servert med bakte cherrytomater m smør og urtekrydder.

*Helstekt kryddret kalvelever....en delikatesse!!

*Souflaki...dvs strimla svinakjøtt tredd på spid med småløk og parika...servert m god sennep...oopsi-pita og salat/tomater. Og tsatziki.

*kyllinglever surret m bacon tredd på spid med vannkastanjer og løk..

*Pølsebiter i folie med ost,løk,tomater og sqush og masse grillkrydder.


#16

trillian78 sa for siden:

Hoi Nannah! Kan jeg komme på grillfest hos deg? :snill: :lol:


#17

Kanutten sa for siden:

Vil også på grillfest hos Nannah! :lol:

Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.