< Tilbake til oversikten

Holdbarhet på uåpnet rømme, cottage cheese ol.?

#1

Iselilja sa for siden:

Kan noen av dere erfarne rømme/cottage cheese/creme fraiche/kesam-spisere fortelle meg hvor lenge disse tingene (i uåpnet boks) kan oppbevares i kjøleskap uten å bli dårlige? :)


#2

Anne Karin sa for siden:

Jeg har spist seterrømme som er 3-4 uker over og den er like god. Når du har den syrna kulturen så blir den ikke dårlig på samme maten som melk, det er jo greit at den får stå i kjøleskapet da. Hytteost: minst 2- 3 uker. Ikke no problem.:D Fløte kan også bli haugammel før den bare egner seg i oppvarmet saus.:D


#3

nomma sa for siden:

Smak på det, hvis det ikke smaker vondt så er det bare å bruke det.

Rømme/CF kan holde seg lenge etter utgått dato, fløte likedan.
Cottage Cheese er jeg litt mer forsiktig med. Jeg liker ikke naturell CC så det smaker vondt uansett ;):p


#4

Iselilja sa for siden:

Hm, ok. :) Da går det sikkert bra at jeg handler inn for et par uker av gangen, neste gang jeg er i Sverige. Det meste er jo billigere der, så om varene holder seg noen uker er det lurt å kjøpe med et lite lager hjem!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.