Jeg synes de er geniale, fordi de både er veldig gode, og fordi de er så fulle av lovlig fett.
Ingredienser:
50 gram delfiafett
1/2 dl fløte
50 gram 86 % sjokolade
25 gram smør
ca 25 gram av hva man vil som fyll, f.eks. hakkede nøtter og litt rosiner.
(Smaker minst like godt som fruktnøtt denne varianten) :)
Slik gjør jeg:
Smelt delfiafettet i microen. Bland inn fløten og gi et lite oppkok. (Bare såvidt)
Rør inn smøret før sjokoladen.
Fordel tilsetningene i isterningsform og hell den smeltede sjokoladen over. Putt i fryseren og nyt om en stund. Er best om de får bli i fryseren. Blir litt for myke hvis de havner i kjøleskapet.
Jeg brukte cocosa tidligere, men har nå lært at delfiafettet er mer enn sunt nok. :)
Jeg har også brukt anthon bergs sukkerfrie med 54 % sjokolade noen ganger. Er ikke like fornøyd med den, siden den inneholder kunstig søtning, + at konsistensen ikke blir like bra. Synes jeg da.:p
Bare å gå i gang! Det er jo så fort gjort. I dag skal jeg lage en variant med Nøttefabrikkens Nøtti Frutti i. Det var veldig vellykket sist. Tar bare 3 rosiner og 2 fruktbiter i hvert "hull", + noen nøtter så klart. Blir ikke så galt karbemessig det, hvis man ikke har tenkt å fråtse da.:p
Jeg har prøvd en litt annen variant, med bare delfiafett og sjokolade og bittelitt fløte :) Hadde noen salte peanøtter i muffinsformer, sjokoladeblandingen over og rett i kjøleskapet. Utrolig godt!! :sikle:
Skal prøve denne oppskriften neste gang :ja:
Hvor har du lært det? Jeg spør av oppriktig nysgjerrighet altså, for det hadde jo vært flott om det var sånn. Jeg er skeptisk etter å ha lest endel om Delfiafett her på forumet, der det bla. bannlyses av Nille, HP og andre. skeptisk
Delfiafett er herdet kokosolje. Målet med herding er å gjøre umettet fett om til mettet gjennom tilførsel av hydrogen (hydrogenisering). Mettet fett er fast og holder seg bedre. Transfett dannes ved ufullstendig hydrogenering, der ikke allefettsyrene mettes.
Kokosolje er i utgangspunktet svært mettet (85 %), og dermed er det lett å herde den fullstendig. Derfor er det rimelig å anta at delfiafett er OK, siden det er såpass enkelt å fullherde kokosoljen. Dette er ellers uøkonomisk med f. eks. soyaolje, som er høyst umettet.
Diskusjonen er dessverre utilfredstillende. De greier bare å fastslå at delfia ikke inneholder vitaminer. De påstår også at delfiafett har lite (?) laurinsyre, som er feil da herdet kokosfett har anslagsvis 39-60 % laurinsyre. Det minner mer om hysteri fra tilhengere av cocosa, som igjen minner mer og mer om en religion.
Jeg er allikevel mye mer skeptisk til en varmpresset og herdet type fett enn til en kaldpresset variant uansett hvilken det er snakk om (hvis den ikke skal brukes til steking), og holder meg derfor til cocosaen min.
Høres sprøtt ut, men kanskje jeg prøver. Ellers har jeg hørt at potetgull og sjokolade skal være en uslåelig kombinasjon. Vet ikke om jeg tør prøve det men...
Har visst glemt å fortelle om baileysvarianten. Tilsett 25 ml baileys i stedet for nøtter eller andre ingredienser.
Sier ikke mer, bare prøv den!:4klover:
Jeg har laget en annen variant med mer fett :p
-En halv pakke delfiafett
-ca 75-100 gr smør
-ca 50 gr 86 % sjokolade
-fløte (du bestemmer selv hvor mye, smak deg fram)
-litt søtning om du vil (jeg bruker splenda)
Smelt fett og sjokolade, ha i fløte og smak til med søtning. Hell blanding i doble muffinsformer og sett i kjøleskapet. De stivner veldig fort, og strengt tatt er vel dette fett med sjokoladesmak :p
Men det geniale med denne er at den kan brukes som sjokoladepålegg også. Når sjokoladebitene begynner å smelte etter å ha vært i kjøleskapet, så blir de helt smøremyke :ja:
Åh, dette hørtes godt ut! Må testes! Men jeg har bare "Kokosfett" (det har inget annet navn) kjøpt i Sverige. Er dette det samme som Delfiafett mon tro?
Det fungerte meget bra, i tilfelle noen lurte. :) Det smaker himmelsk! Hvor sunt det "svenske" kokosfettet er i forhold til Delfiafett og Cocosa er jeg dog usikker på, men skulle vel tro det er mye det samme?
Jeg hadde oppi noen vaniljeessensdråper, litt kokosmasse og et par valnøtter i hver isbitform. Nydelig kveldskos, sammen med en kopp grønn te! :heia:
Dette både høres og ser godt ut! Tror jeg må teste det en dag,er litt svak for sjokolade...
Men hvor mange karber er det i disse oppskriftene egentlig?
Har nettopp startet med lavkarbo, og klarer ikke helt å regne det ut selv med mine begrensede kunnskaper...
Dette er jo perfekt å lage til barne-lørdagskosen også. Sunt snop forkledd som det lekreste smågodt! Skal prøve disse til eldstejenta på lørdag, si at det er vanlig smågodt og se om hun merker noe, hehe.
Fanken, at jeg ikke kom på det. Jeg har jo hele 7 sånne IKEA-silikonbrett i alle slags kule fasonger i skuffen, allikevel brukte jeg et ordinært i plast. dåne
Men hvordan får jeg dem ut da? Må vel la dem smelte bittelitt. Fankern!
Blåser litt liv i denne jeg, de hadde ikke delfiafett på butikken, men jeg har dødslyst på sjokolade, og har alt bortsett fra delfia, går det ann å lage uten delfia da?
Første gang jeg lagde disse ble de nydelige! lagde dem med 70% kakao sjokolade.
Ved andre forsøk brukte jeg 86%. Denne gangen skildte hele røren seg! Hva skjedde?? Jeg kokte kanskje delfiafettet og fløten litt lengere enn "ett lite oppkok". Var det det som gikk galt?
Ifølge Dr Bruce Fife (coconutresearchcenter.org) kan man til og med bruke kokosolje til fritering fordi det tåler varme så godt uten å bli helseskadelig. Så spørsmålet er vel egentlig hva som er blitt gjort med dette delfiafettet. Selv holder jeg meg til kaldpresset kokosolje, tror det er det beste.
Jeg har en enkel oppskrift på sjokolade biter også
100 g 70% sjokolade
100 g Cocosa (brun)
250 g Grovhakkede nøtter (paranøtter, valnøtter etc)
Kle en form med aluminiumsfolie og fordel nøttene jevnt utover.
Smelt sjokoladen over vannbad og rør cocosaen godt inn. Hell sjokoladeblandingen forsiktig over nøttene (skal såvidt dekke nøttene), og sett formen rett inn i kjøleskapet.
Cocoas blir flytende ved ca 24 grader og trenger det kjølig for å stivne. Blir formen stående på kjøkkenbenken, vil sjokoladen og cocosaen lett skille seg.
Dersom en bruker den grønne Cocosaen vil en få smak av kokos på sjokoladen. Ved å bruke den brune Cocosaen får en en med Bitter og ren sjokolade smak.
Begge to er veldig gode:D litt for gode kanskje:o
det ble for tomt i allefall
Farsken å! Jeg lagde disse, men likte de ikke:( Som den sjokoholikeren jeg er, hadde jeg sett veldig fram til disse, men neida.... Savner melkesjokoladen min (sånn innimellom ihvertfall) snufs
Brukte mørksjokolade fra Sukkerfritt og hadde i noen dråper flytende natren. Jeg tok å knuste cashewnøtter og blanda inn, før jeg helte det i små konfektformer. Smakte kjempe godt.
Dumt spørsmål kanskje, men denne passer vel kanskje best til de som har den vekten de vil ha ikke for dem som skal ned i vekt? har veldig lyst å prøve å lage disse, men jeg gååååååår ikke ned i vekt , sukk, og da hjelper vel ikke "snop" på hehe.
Lagde disse i dag. Ble kjempegode. Men skilte seg litt slik at det ble et delfiafettlag på toppen. Varmet jeg for fort opp kanskje? Brukte 70% sjokolade, og litt mer en 50 g (ca 70 g tror jeg).
HVis du bruker rå-kakao fra helsekosten i steden for sukkerfri sjokolade og heller tilsetter litt mer søtning får du enda lavere karboinnhold og enda mer av de sunne antioxidantene fra kakaoen. Bare et tips altså:)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.