Jeg har forsøkt lavkarbo et par ganger, men jeg sprekker alltid etter fem-seks dager. Men jeg skal fortsette, for det funker jo! Og jeg får masse energi, magen føles bedre uten usunne karboser og sånn.
Men lurer på om noen av dere har tips til hvilken lavkarbokur det er lurt å følge, når man sprekker hele tida? Ja, hvis det er noen som er bedre enn andre.
Jeg har bare den southbeach-boka, og den er, etter hva jeg har skjønt, litt gnien på kalorier. Jeg har spist mer enn det som står der da.
Jeg har ikke lyst å kjøpe ei ny bok, regner med at man følge en diett med å bare lese her inne.
Det jeg lurer mest på om man kan begynne rett på et kosthold med lite kalorier. Om man kan droppe de to ukene helt uten karbohydrater, slik det er i southbeach foreksempel.
Stort sett så teller man ikke kalorier på lavkarbo, det er karbohydratene vi holder telling på. Og da især de "raske" karbene som gir store svigninger i blodsukkeret.
Hvis du ikke har lyst til å kjøpe en ny bok, så anbefaler jeg deg å ta deg en tur på biblioteket for å se etter andre lavkarbobøker.
(Atkins, Slank med ketolysekuren, Bedre uten brød, osv).
Jeg tror dessverre ikke at du bare kan "lese deg opp" her inne, det er forskjell på de forskjellige filosofiene, og du skal vite hva du gjør (Altså ha gode bakgrunnskunnskaper) hvis du skal følge et egenkomponert opplegg. Plukker du bare det du liker fra alle filosofiene, er det ikke sikkert at du kommer noen vei...
Jeg vet ikke hvilken filosofi du ikke vil komme til å sprekke på, så der er det vanskelig å gi råd.
Men jeg tror du bør jobbe litt med motivasjonen din - i alle fall motivasjonen til å faktisk følge et opplegg over litt lengere tid enn bare en uke. Lavkarbo/ketolyse krever en del planlegging.
Prøv å søke etter en tråd her inne som heter "Hvordan lykkes med ketolyse" (eller noe slikt)
Husk at søtsug forsvinner etter et par uker uten sukker- og lavkarbo bør være et kosthold for livet, ikke bare en "4-ukers kur". :)
Lykke til med det du bestemmer deg for - og velkommen inn på dette forumet!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.