< Tilbake til oversikten

Forvirra nybegynner

#1

smiler35 sa for siden:

heisann:)
35 årig jente som akkurat har begynt på optimal ernæring.
Eg er kjempeforvirra og kjempe sulten!!!
TRENGER GODE NYBEGYNNER TIPS!!!!!:):):)


#2

Chantelle sa for siden:

Velkommen:)
Jeg er 34 år og har også akkurat begynt på OE. er i gang med uke nr 3 nå. Men jeg er ikke ny i lavkarbo-dietter. har prøvd lindberg, steinalder, blodtype, raw food i 1 år før jeg gikk over til OE.
Det viktigste er å få i deg nok fett. Du bør også regne ut ca hvor mye du skal ha av karbo/protein/fett.
Hva er målene dine med dietten? gå ned/opp i vekt, bedre helse, bare bli sunnere etc... Det avgjør noe hvordan disse forholdsnøklene dine bør være..
Du bør satse på å spise egg, bacon, fete meieriprodukter(oster, rømme, kremfløte), animalsk fett(spekk, flesk), and, gås, fårekjøtt .. altså de feteste typene, mye smør
-karboene skal komme fra grønnsaker, også noe stivelse(gulrot, kålrot etc). Du bør telle dine karboer
-det er vanlig å bli dårlig i starten. svimmelhet, tretthet, hodepine etc...
-Sørg for å holde magen i gang i begynnelsen. oxy-tarm kan anbefales. Jeg fikk forstoppelse/treg mage og ble kjempedårlig, men ble straks bedre med oxy
-spis til du er mett. Du skal ikke gå å være sulten. Jeg får stadig søtsug ennå og småspiser litt.. humør og energien svinger
-les, lær og spør MASSE her på forumet! MANGE gode oppskrifter her:)

Det er lettere om du spør underveis...vet nesten ikke helt hva jeg skal råde deg til...har regnet med at du har satt deg inn i hva OE er og filosofien bak kostholdet er..
Det viktigste er fordelingen mellom karbo/fett/protein...
Spis NATURLIG, ikke :kunstige tilsetninger, transfett, margariner, raffinerte varer etc...

Lykke til! vil gjerne høre om hvordan det går:)


#3

dydde sa for siden:

Har nevnt mye bra her. I startfasen er det også viktig å bruke mest mulig animalsk fett til steking av mat. Lard(grisefett) eller Ghee er å anbefale slik at metbolissmen blir skikkelig bra, så kan du bruke smør og krem så mye du vil etter dette.
Husk å spise lever 1 gang i uka og en kollagen suppe laget av kraft bein.
Som nevnt med tanke på å holde i gang magen, så ville jeg ikke brukt noe tabletter. Spis heller 2-3 svisker som er naturlig og mye bedre for magen din, skal se at avføringen fyker ut da. Lykke til


#4

Chantelle sa for siden:

takk dydde:)
fikk noen tips på veien der jeg og.. er det ikke mye karboer i svisker da?..hmm Grisefett å steke med? ... ok..får se etter det da.. mener du SPEKK? natursmult? ...har du oppskrift på denne kollagene suppa da?


#5

dydde sa for siden:

ikke så mye karber i svisker nei. Men er vel litt, men går jo fint med 2-3stk bare regner det inn i karbe mengden for dagen. Grise fett ja, du får d hoss slakteren eller andre kjøttbutikker. Det du gjør da er å skjære det opp i terninger å sette på middels varme til steking. Så får du ut alt flytende fette fra spekket og tapper dette over på en glass krukke og setter i kjøleskapet :)
Kollagen suppa er enkel. Du bare igjen går til slakteren å sier du skal ha 1 kg eller noe med bein, så setter du beina sammen me vann i en kasserolle. Koker opp vannet å lar det små koke i 1 time til all krafta fra beina er ute. Når dette er ferdig fisker du ut beina, og kaster oppi det du vil ha av ingredienser i suppa. Krytter, noen gulerøtter, løk osv.


#6

nalana sa for siden:

Hva er krytter?


#7

dydde sa for siden:

ops, krydder :)


#8

Ramah sa for siden:

Stikker bare inn et lite tips:

Linfrø i stedet for/tillegg til svisker. Vi spiser det som "kveldssnacks". Det smaker overraskende godt når man tygger det. Og ettersom det er litt tørt så må man fylle på med vann. Da får man to goder på en gang uten så mye som en karbohydrat, og du er nesten garantert en god tur på toalettet dagen etter.



Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.