< Tilbake til oversikten

Vårkylling med smørdampet spisskål

#1

Nannah sa for siden:

1 rå kylling
1 spisskålhode
1 bit purre
4-5 champingjonger lr helst kongeøsterssopp
2-3 dl fløte
smør
løkpulver,salt og pepper.

Smør en ildfast form og legg kyllingen i.
Pensele kyllingen med smeltet smør..strø på
godt salt,nykværnet pepper og løkpulver.
Del soppen i skiver og purren i ringer.
Legg det i formen.
Hell fløte i formen og sett inn i ovnen
på nederste rille 175 i en time og tjue min.
Øs fløten over kyllingen hvert kvarter.

Når det er igjen et kvarter av steketiden
deles kålen i båter og legges i en kjele med
litt vann og noen rause smørklatter.
Dampes i vannet ca ti min.

La kyllingen hvile i 10min før du skjærer i den
Om du vill kan du imellomtiden ha soppsausen over i en kjele
og koke den opp med litt jbk.
Server kålen og sausen ved siden av kyllingen.


#2

Liv sa for siden:

:sikle::sikle:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.