det står at man skal unngå margarin på atkins (introduksjonen),men på Kiwi fant jeg en margarinpakke fra First price,og den innholder ikke transfett,men rapsolje og palmeolje. noen som for meg høres bra ut.
Noen som vet??
på forhånd takk.:):)
margarin er langt fra det samme som smør, og for og få den til og bli myk som den er må den igjennom en hel del transformeringer. Hadde den ikke vært tilsatt gulfarge, så ville den forøvrig vært grå.
Nei, du skal KUN bruke meierismør og oljer det står kaldpresset på, ikke noe annet. Ikke vita margarin, står det ikke kun smør på pakka eller kaldpresset på flaskene, så skal du ikke bruke av det.
Søk på margarin her du, så finner du nok gode argumenter for å aldri servere margarin til noen andre også.
Det finnes ikke så veldig mange typer smør da. Regner med at du vet at smør er smør og brelett eller flora er lettmargarin? Det finnes tine smør i 3 varianter ( normalsaltet, setersmør og usalta 9, kvitseidsmør og røros smør.
Jeg bruker så mye smør, at jeg holder meg til tine salta og usalta, setertype til fint.
Du bør ikke steke mat i olje, heller i smør. Særlig olivenolje tåler dårlig høy varme, og bør helst bare brukes som dressing o.l. Raps har et høyt nivå av omega 6, og det skal man være forsiktig med.
Det er ikke transfett i norsk margarin. De bruker palmeolje blandet med soyaolje. Transfett oppstår kun ved ikke-fullført hydrogenering. Industrien tilfører hydrogen til umettet fett ("hydrogenerer") for å gjøre det mettet. Mettet fett er hardere og holder seg bedre. Siden palmeolje er naturlig mettet (80-85 %), er det hardt og stabilt i utgangspunktet. Smør er derimot 50 % mettet. Derfor blander de inn soyaolje for å gjøre margarinet mykere.
Men ja, det ville nok sett motbydelig ut uten farvestoffene de tilsetter.
Smør har forresten 4 % transfett, men disse transfettene regnes som svært fordelaktige. Det er lite tull med smør. Det er en enkel og naturlig matvare.
Husk at de Flerumetta Plante oljer(alt som er flytende i kjøleskapet) ødelegger Stoffskiftet ditt og Lavt Stoffskifte gir mange sykdommer! ! det spiller ingen rolle om de er Kaldpressa eller ikke! Men prosessen er bedre! Jeg spiser masse ex Virgen Kokos olje(1,75 72 kg 56år)og ørlite Ex virgen Oliven olje!
Plante fett(omega-6) = 100% flere Døde !
In a multi-year British study involving several thousand men, half were asked to reduce saturated fat and cholesterol(Meieri Smør & Egg) in their diets, to stop smoking and to increase the amounts of unsaturated oils such as margarine and vegetable oils. After one year, those on the "good" diet(Mat-Pyramide mat) had 100% more deaths !!
than those on the "bad" diet,(Meieri-Smør,H-melk etc.) in spite of the fact that those men on the "bad" diet continued to smoke(som fortsatte å Røyke)! Rose G, et al, Lancet, 1983, 1:1062-1065 Plante fett(omega-6) = Hjerte Død !!
Relationships between serum unsaturated fatty acids(Plante & Fiske Oljer og Hjerte feil) and CRF [coronary risk factors]."
31 men (age, 41-78 years) and 11 women (age, 54-77 years).
The final results using coronary risk factor scores (CRFS)(risiko formel for Hjerte Sykdom) in: Oleic acid (Oliven Olje)= 2 x CRFS (Risiko for HjerteFeil) Linoleic acid (Vit-Hjerte God)= 3 x CRFS (Risiko for HjerteFeil) Marine EPA acid (Fiske/sel olje) = 4 x CRFS (Risiko for HjerteFeil) Int Heart J. 2005 Nov;46(6):975-85. Oda, et al., 2005 Plante Fett gir Bryst Kreft
A maternal diet high in n - 6 polyunsaturated fats alters mammary gland development, puberty onset(tidlig Pubertet), and breast cancer. These data, if extrapolated to humans, may explain the link among diet, early puberty onset, mammary parenchymal patterns, and breast cancer risk, and indicate that an in utero exposure to a diet high in n - 6 PUFA and/or estrogenic(høyt Østrogen) stimuli may be critical for affecting breast cancer risk.
Proc Natl Acad Sci U S A 1997 Aug 19;94(17):9372-7.
Our animal studies show that a high maternal consumption omega-6 polyunsaturated fatty acid(Plante fett), PUFA), increases both circulating estradiol (E2)(østrogen) and the risk of developing carcinogen-induced mammary tumors among the female rat offspring(unge dyr). If true for women, breast cancer prevention in daughters may include modulating the mother's pregnancy intake of some dietary fats.(spise mye mindre Plante-Oljer som:Solsikke,Raps,Soya etc.)
Nutrition 1999 May;15(5):392-401
Plante Oljer = Kreft !!
In a detailed study of the carcinogenicity(Kreft-fremkalling) of different quantities of unsaturated fat,(Plante & Fiske fett) tested levels ranging from 0.5% to 10%, and found that the cancer incidence varied with the amount of "essential oils" in the diet.(mer Plante Oljer lagde mer Kreft)
This suggests that the optimal EFA (Plante & Fiske fett) intake might be 0.5% or less.
Ip, C., et al., "Requirement of essential fatty acids for mammary tumor,"
Cancer Res. 45(5), 1997-2001, 1985
Har noen lest boka til Udo Erasmus? Var på forelesning med ham for noen år tilbake, og boka hans tar for seg alle aspekter ved fett. Hadde vært intererssant å høre om andre kjenner til denne boken, og evt. om noen har kommentarer til det som står der.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.