smosje sa for siden:
Matvarer tillatt på Fase 2 er
ALLE MATVARER TILLATT PÅ FASE 1, PLUSS:
Frukt
- Aprikos
- Eple
- Alle typer bær (jordbær, rips, stikkelsbær, skogsbær. solbær, bjørnebær, markjorbær etc etc)
- Cantaloupe melon
- Druer
- Sitrusfrukter (appelsin, grapefrukt, sitron, lime)
- Kirsebær, moreller
- Kiwi
- Mango
- Pære
- Fersken, nektarin
- Plomme
(Unngå: Ananas, bananer, vannmelon, rosiner, fruktjuice, hermetisert frukt i lake, syltetøy)
Melkeprodukter
- Yoghurt (mager/lett) med fruktsmak/fruktbiter (ikke mer enn 120 ml per dag)
Stivelsesprodukter
- Små søtpoteter (oransje)
- Bagel, fullkorn
- Brød: Rugbrød, havregrynsbrød, fullkorn, 4korn, fullkorns pitabrød, klibrød
- Frokostblanding: Fiberrike frokostblandinger (eks Kelloggs All-Bran), havregryn
- Pasta: Fullkornspasta
- Popkorn: Uten smør, høyst 3 kopper per dag
- Ris: Brun ris, villris
- Muffins: laget på fullkorn, kli, sukkerfri og uten rosiner
- Byggmel
- Couscous
(Unngå fortsatt: Hvitt brød/bagels, kaker, småkaker, cornflakes, hvit pasta, riskaker, hvit ris)
Grønnsaker:
- Pintobønner
- Gulrot
(Unngå fortsatt: Vanlige poteter, all potetstappe/bakte poteter, jordskokk, turnips, mais)
Diverse
- Sjokolade: mørk, minst 80% kakao (ikke mye og bare av og til)
- Mager pudding
- Rødvin
(Unngå fortsatt: Honning, iskrem)
[color=#2e8b57][/color]
Husk at det er meningen at disse matvarene skal reintroduseres forsiktig, dvs helst ikke brukes hver dag.