< Tilbake til oversikten

Min ultimate ostekake

#1

Mjauritz sa for siden:

Har nå trålet forumet for å finne den beste ostekaken, har nå laget min egen vri - tror ikke denne versjonen finnes!

Nøttebunn:
150 g hasselnøtter
5-6 eggehviter
50 g sukrin
1 plate lys sukkerfri sjokolade

Pisk eggehvitene stive, tilsett gjerne litt salt for å få de stive. Sukrinen tilsettes litt etter litt. Piskes til helt stiv marengs. Smelt sjokoladen i vannbad og la den bli lunken før du vender den og hasselnøttene som er malt fine inn i marengsen.
Ha deigen i en kakeform på ca 23 cm, med bakepapir i bunnen. Stekes midt i ovnen på 180 grader i 20 min.

Bunnen avkjøles og settes på ett fat med en tett kakering rundt.

Ostemassen:
5 dl fløte
1 pk Philadelfia
1.5 dl Fruiss citron ( er en sitrondrikk uten sukker men med søtningsmiddel, kan sikkert også bruke Confekta sitron men den fant jeg ikke)
1 dl vann
5 plater gelantin

Pisk fløten stiv, bland opp i Philadelfian og piskes til ostemassen er gjevn. Bløt gelantinplatene og la disse smeltes i litt vann ( ca 2 ss vann) når denne er avkjølt litt kan du tilsette Fruiss citron og vann. Helles avkjølt opp i ostemassen og piskes rundt til alt er gjevnt. Helles over nøttebunnen som har en tett kakering rundt. La stå til den er helt stiv.

Gelelokk:
5 dl vann
1/2 pakke confekta bringebærdrikk ( eller så mye som du selv smaker det til)
6 plater gelantin

Gelantinen mykes opp i kaldt vann, smeltes i 2 ss vann. Tilsett vannet og confektaen. La stå avkjølt til den begynner å bli ganske seig - helles så over ostemassen. Da er kaken ferdig når geleen er stivnet:rolleyes: Løsnes fra kakeringen med en skarp kniv!


#2

solanolsen sa for siden:

Takk for denne oppskrifta,at du ville dele den med alle oss andre!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.