< Tilbake til oversikten

Drikker du eggemjølk?

#1

Yonah sa for siden:

Jeg føler at denne fantastiske drikken som danish tipset om i denne tråden: Melkefri/nesten karbofri cafè au lait er så fantastisk til all slags bruk at den må bli bedre kjent.

Drikker du eggemjølk?
Har du testet choccolatte av den feks? Eller kakao?
Jeg lager choccolatte av den: 2 eggeplommer, 1 liten ts kakao, en halv ts splenda, pisker eggene med stavmisker, smelter 50g smør/kokosfett( usalta smør er bedre enn salta, men med søtning i går det helt fint med salt smør)og heller på 2 dl vann, heller smør og vann i eggene samtidig som jeg pisker eggene så de ikke koagulerer. Lager så sterk espresso av pulver, dobbelt mengde pulver, heller eggeblandingen i et glass og kaffen over, og kaneldryss! Voila, frokost i en fei!

Og, nei det smaker ikke egg! Jeg prøvde uten søtning i med salt smør, det ble ikke godt, så med salt smør synes jeg man må ha litt søtning i. Kokosfett passer fint også!


#2

Gerd sa for siden:

Ja, dette drikkes ofte :D

Lager av vanlig normalsaltet meierismør. tilsetter vaniljedråper og kanel. Akkurat som kaffelatte.


#3

Yonah sa for siden:

Ja, vaniljedråper er godt!

Og tenk, man kan lage så og si karbofri kakao! Enda mindre karber enn med kokosmjølk.


#4

Gerd sa for siden:

:ja:

Og sett eggemelka i kjøleskapet, så tykner den litt når den blir kald. Ypperlig på bær.
Og den skiller seg ikke i heletatt...

:heia:


#5

Yonah sa for siden:

hmmm, 4 eggeplommer til 2 dl vann, og man har vaniljesaus? Testet?


#6

Gerd sa for siden:

Jeg lagde av 25g smør, 1,5 dl vann, 1 eggeplomme, noen dråper vaniljeessens. Varm så er den tynn, men tykner i kjøleskapet. Sånn ala vaniljesaus-aktig på konsistensen :ja:


#7

Sothøna sa for siden:

Høres veldig spennende ut :ja:


#8

Chantelle sa for siden:

ja det gjør jeg :)

hver dag:p

helt super oppskrift det der...


#9

Bee sa for siden:

Skal teste ut i dag. :D Gleder meg!


#10

danish sa for siden:

Jeg vet. Eggeplommene har lecithin, som binder vann- og fettdelen sammen.

Jeg lurer på om det går ann å lage iskrem av eggemelk... Mmm, smøriskrem.


#11

Mjauritz sa for siden:

Jeg også drikker denne i ulike versjoner flere ganger om dagen - dette er årsaken til min suksess:D Me like!


#12

Liv sa for siden:

Skal lage meg en nå!!;) :liste:


#13

Iselilja sa for siden:

:w00t: Dette hørtes så godt ut at jeg nesten har problemer med å tro at det er akseptabel hverdagsmat. :) Skal definitivt testes ut!


#14

Liv sa for siden:

Eggemelklatten er fortært, nå skal jeg bysselalle....:sove:
nattinatti.....


#15

Yonah sa for siden:

Nattinatt! Perfekt som både frokost, mellommåltid og kvelds den der;)


#16

supha sa for siden:

Skjønner ikke hva jeg gjorde feil 2 gangen jeg lagde denne. Skilte seg i løpet av 1 minutt. Ble sånn gul grumsete gugge øverst. Lurer på om jeg var for treg med å få igang stavmikseren da jeg helte oppi egg?


#17

Yonah sa for siden:

Jeg begynner med eggene først og heller oppi vannet saaaakte og pisker med vispen på stavmikseren( men det går med kniv og), du må IKKE stoppe å piske før alt vannet er i. Dersom eggene ikke blir pisket godt nok når man heller i vannet, så koagulerer eggene og det er æsj! Men da kan man sile drikken og da er den like god.


#18

supha sa for siden:

Jeg har sånn Magic Bullet. Kokte opp vann + smør. Helte det oppi i Magic og kjørte det sammen. Åpner opp og kaster oppi egget og kjører det igjen. Men jeg brukte nok litt tid fra jeg helte oppi egget til jeg startet Magicen.


#19

supha sa for siden:

Men jeg har lest at noen lager alla vaniljekrem av denne. Hva har dere oppi da?


#20

Perdita sa for siden:

Jeg får vel være den første til å si at jeg syns denne var ganske ekkel, jeg syns ikke den smakte noe godt og jeg ble skikkelig kvalm av den. Jaja, hver sin lyst...


#21

Millsi sa for siden:

det høøres ekkelt ut,men skal teste d i morgen :)


#22

lolwut sa for siden:

I det siste har denne cafè au lait'en vært frokosten hver dag. Veldig enkelt og greit. Jeg merker ikke saltet i meierismøret i det hele tatt, men jeg bruker mye espressopulver, så de blir ganske sterke. Det hender også jeg koser meg på kveldingen med Irish Coffee varianten, men ikke for sent for da får jeg ikke sove :p


#23

Bee sa for siden:

Jeg har kun laget med salta smør. Lager av 6 eggeplommer i slengen, 8 dl vann, 150 gram smør, 1 ss sukrin og 12 dråper vaniljeessens.

Beste drikken ever. Smaker som vaniljesaus i H-melkkonsistens. :D Nydelig!!


#24

nalana sa for siden:

Lurer på om jeg også må prøve? Eer den virkelig så god at det også er vits i å prøve for oss som tåler melk og fløte?
Lager nemlig deilig kaffedrikk av fløte, vann, egg og kaffepulver av og til. Dette rister jeg bare i en shaker. Mye lettere enn eggemelk, så hvis det er ca like godt, så gidder jeg ikke prøve.:p


#25

Bee sa for siden:

Jeg ville absolutt prøvd Nalana. Med vaniljeessens om du liker vaniljesaus. :p


#26

supha sa for siden:

Samboeren min elsker denne. Nå må jeg stå opp tidlig for å lage det til ham også. Blir så glad når han sier "du lager den vel med masse meierismør??"


#27

Anitra sa for siden:

Denne har jeg ikke sett, jeg som elsker slike drikker må jo absolutt prøve denne!


#28

Anitra sa for siden:

Åååå,dette var godt!


#29

Borealis sa for siden:

Tåler Magic Bullet`n det kokvarme vannet da? Har en slik selv, men ikke våget teste eggemelk i den....:o


#30

Borealis sa for siden:

Hvordan er Irish Coffee varianten da?? namme


#31

Anitra sa for siden:

Men den var ikke god for magen min på morgenen. Kvelden går fint, har ikke prøvd den på dagtid enda ;)


#32

Licota sa for siden:

Nomnomnom - skal lage en porsjon til meg og samboer nå etterpå, når han er ferdig i dusjen.


#33

blåbær sa for siden:

Dette har jeg lenge tenkt at virker litt ekkelt, men siden så mange bruker det, så kan det vel ikke være så ille ... :) Tenker jeg prøver snart. Lurer på om noen har forsøkt å lage vaniljekrem av dette og ha i ovn, siden noen har fått det til å bli vaniljesaus?
Jeg drømmer om skogsbærpai, og tenker at kan jeg lage noe som ligner en vaniljekrem er jeg langt på vei!


#34

Jabba sa for siden:

Hva er den beste oppskriften dersom du vil ha noe som likner på vaniljesaus?
Er det karber i vaniljeessens?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.