< Tilbake til oversikten

Stevia

#1

Lillegutt sa for siden:

Hei er det noen som kan fortelle meg litt om dette?
Er dette noe som er forenelig med Ketolyse kuren. Har gått på Ketolyse siden 12 Januar og har vel mistet snart 30 kg.
Er kjempemotivert, men er ikke fornøyd med de sukker erstatninger som jeg hitill har prøvd.
Kan jeg bruke Stevia????


#2

Yonah sa for siden:

Vet det er en del som spiser kunstig søtning på ketylose ja.

Ville bare si at jeg er skikkelig imponert over at du har gått ned 30kg siden januar! Det må være deilig! Gratulerer så mye med så flott vektnedgang:blomster:


#3

Yonah sa for siden:

Og et tips til, søk på stevia på underforumet til ketylose, da finner du kanskje noe;)


#4

Photobscura sa for siden:

Stevia er ikke et kunstig søtningsmiddel, men en veldig søt plante (jeg mener det er 200 ganger søtere enn sukker). Hvor bra den er avhenger av kvaliteten, dårlig stevia kan være ganske bittert på smak.
Stevia er ikke like brukervennlig som en del andre kunstige søtningsmiddel, men har ingen kjente skadevirkninger på kroppen, samt at den er helt karbohydratfri.
Du får stevia i enten pulver eller i flytende form, eller du kan kjøpe steviaplante og tørke og knuse blader selv, men det kan jo bli unødvendig mye pes.
Stevia er ikke godkjent som menneskeføde i Norge, men kan kjøpes enkelte steder som dyrefor (:rolleyes:), ellers finnes det flere nettbutikker som selger det.
Jeg har aldri kjøpt stevia selv, har hatt lite behov for søt mat, men det er sikkert noen her som har bredere erfaring, og vet hvilke leverandører du bør gå for :)

Grattis med bra vektnedgang, og lykke til med steviaen!


#5

LineJM sa for siden:

Jeg har kjøpt stevia herfra. Den har vært bra, de har både en raffinert variant og "grønn" stevia som er tørkede knuste blad fra planten. Jeg har vært godt fornøyd men man må være forsiktig med mengdene, blir veldig fort for søtt.


#6

Nemii sa for siden:

Blir det ikke bittert med disse variantene i det hele tatt? Når jeg har tatt bare bittelitt for mye av min stevia (kjøpt på naturlegemiddel.com) blir det bare veldig veldig bittert og smaker pyton!


#7

lolwut sa for siden:

Jeg har også handlet på naturlegemiddel, og reagerte på at det smaker ganske bittert. Jeg har riktignok aldri smakt Stevia noen andre steder før, så jeg vet ikke om det er normalt?


#8

Nemii sa for siden:

Jeg kjøpte stevia for første gang i Sør-Amerika, den kunne jeg bare lesse på med, og det ble bare søtere, aldri bittert. Tror den naturlegemiddel steviaen er litt sterkere, men blir liksom ikke søtt engang før det blir bittert.. Av det jeg har lest nå etterpå også, så finnes det visst forskjellig typer stevia, og bitterheten avhenger av hvor på planten du utvinner ekstraktet fra. Og på friendlyshop skrev de i produktbeskrivelsen at steviaen deres ikke var bitter. Har bestilt derfra nå, så gleder meg til å prøve. Håper jammen de smaker bedre enn den fra naturlegemiddel:)


#9

Photobscura sa for siden:

Hvilken av typene har du prøvd?
Ser at den grønne er billigere, har det noe å si for smaken?


#10

LineJM sa for siden:

Kjøpte begge to for å prøve, jeg ;)
Har prøvd begge men den hvite er litt vanskelig når man skal ha litt søtstoff, bedre i oppskrifter med litt større mengder......
Den grønne synes jeg er veldig grei. Kan bli for søt den også, men jeg følger konverteringstabellen på den måten at jeg ser hvor mye det skal være med grønn stevia i forhold til hvor mye sukker man ville ha brukt og så tar jeg noe mindre enn det. Må smake seg fram litt. ikke reagert på noe bitter smak iallefall.:rolleyes:


#11

Photobscura sa for siden:

Flott! Takk :)


#12

a.p. sa for siden:

Hei!
Vil overhodet ikke bruke kunstig søtning, og har derfor i lengre tid nå vurder å kjøpe stevia. Har da noen spørsmål ...

  • Er både den grønne og den hvite i "pulverform"?
  • Hvor drøye er disse boksene?
  • Hvordan er de i bruk (steking, baking, å ha i te, strø på pannekaker osv)?

Har forstått det sånn at stevia kan brukes til alt man normalt sett ville brukt sukker til, og det gjør jobben bedre; men siden jeg aldri har testet det selv, og leser i denne tråden om noen typer som er bitre og andre som ikke er det, så er det greit å høre med en som har erfaring med det. :)


#13

Filakia sa for siden:

Slik jeg har forstått det, så egner ikke stevia seg i alle typer bakverk, siden sukker har andre egenskaper ift. gjær osv. Men for å søte te, desserter osv. så tror jeg det stort sett skal fungere greit. Har dessverre liten erfaring, så jeg kan ikke gi noe bedre svar.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.