
trillian78 sa for siden:
Denne oppskriften er inspirert av guatemalansk "husmannskost". Opprinnelig er det potet og maiskolbe i den, og et par grønnsaker som rett og slett ikke er å oppdrive i Norge. Her kommer en lavkarbo- og Norgevennlig variant:
Kraft:
- 1 fersk kylling, del i minst 8 biter (det blir best med en stor feit gårdskylling. Du kan også bruke bare ferske kyllinglår delt i to hvis du vil ha suppa ordentlig god og feit :))
- 3-4 hvitløksbåter
- 2 ferske jalapeños/grønne chili, delt i to på langs, frøene fjernes.
- 1 hel tomat, med et lite kryssnitt på toppen
- 1 løk, delt i fire båter som henger sammen i bånn av løken.
- 1 gulrot (slapp av, den er bare til krafta)
- evt. kyllingbuljong
Legg alt i en stor kjele. Hell vann over så det dekker alt. La småkoke i 40 minutter. Skum av underveis.
Ta ut hvitløk, jalapeños, tomat, løk og gulrot ut av kraften. Kast.
Krydre med:
- timian
- mynte
Tilsett:
- knutekål, i båter. Kan godt være litt størrelse på bitene.
- Evt andre grønnsaker i biter som krever litt koketid.
Kok videre i ti minutter.
Tilsett:
- biter med squash (store biter)
- minimais
- grønne bønner
Kok videre til alt er ordentlig mørt. Grønnsakene og kyllingen skal bli så møre at du kan skjære de store bitene med skje når du spiser suppa.
Fordel i suppetallerkner eller dype skåler.
Tilsett noen store biter avocado oppi suppetallerknene.
Spis!