< Tilbake til oversikten

Animalsk fett uten svin?

#1

Chantelle sa for siden:

Hei! håper noen kan hjelpe meg med dette...
Har vært i butikken idag for å få tak i dyrefett...
Jeg spiser litt flesk/bacon, men ønsker noe variasjon og etterhvert kutte ut svinekjøtt pga revmatiske plager...

Men hva skal jeg kjøpe da? .. jeg må passe på så jeg ikke får mye protein og kan ikke velge fileter, entrecoter, etc... det må være mye fett. jeg er også melke-intolerant og så at lungemosen var tilsatt melk:confused:
Saue-fett er anbefalt, men hva kjøper jeg da? hva skal jeg spørre etter og ikke minst: hvordan skal jeg tilbrede dette hjemme? er jo ikke vant til sånt... bacon klarer jeg å steke :p ...
så litt på lever, men de hadde bare storfe og kylling...ikke var det mye fett der heller(kyllingleveren)...
Jeg kjøpte natur-smult for dager siden(svinefett er ok så lenge det er rent fett og ikke proteiner der), men skjønner jo ikke hvordan jeg skal bruke det?...skal jo ikke ha det til smult og bakst, men for å berike min fett-del i kosten...
Håper noen kan hjelpe?


#2

Photobscura sa for siden:

Smult eller grisespekk kan du fint bruke i kjøttdeig og lage kjøttkaker av, f.eks :)
Vet at foreldrene mine sper elgkjøtt med grisespekk for å gi det mer smak.
Jeg prøver å ikke spise for mye svinekjøtt heller, på grunn av syrenivået, men det er ikke lett, for jeg tåler ikke melkeprotein, og kan ikke spise andre meieriprodukter enn smør. Men da spiser jeg smør til gangs, lager smørsauser, smelter smør inn i alt jeg steker når jeg trenger et høyere fettnivå, osv.


#3

Chantelle sa for siden:

ÅÅ TUSEN TAKK!!:D.. det var råd som var midt i blinken...
Da er det ut å kjøpe elg-kjøttdeig da....og kylling... å nam det var bra..
Ja SMØR OG EGGEPLOMME er noe for oss melkeintolerante...går mye av det... og geit-hvit ost ;)


#4

energibunten sa for siden:

smelt ekte smør på lav varme, la det stå i 10 min og hell av fettet, kast det hvite bunnfallet, der ligger protein og laktose og salt. Dette kan du bruke mye av.
cocosa kan brukes.
olivenolje er like greit som grisefett mener jeg. Det er endel flerumettet fett i gris

Går det ikke an å få tak i storfefett her i Norge ?


#5

Photobscura sa for siden:

Det kan også være et poeng, dersom du kjøper kjøttstykker som mørbrad, entrecote eller annet biffkjøtt og gå for de som har mest marmorering, de har også høyest fettnivå :)

Har ikke hørt om storfefett som selges seperat, kun gris, men det er vel ikke i selve fettet at syrestoffene ligger, vel, men i proteinene?


#6

trillian78 sa for siden:

...og hvis du ikke gidder å gjøre denne jobben selv, så kan du kjøpe denne typen smør ferdiglaget på innvandrerbutikker. Da heter det "Ghee". Fint stekefett som tåler mye høyere temperatur enn smør.


#7

Chantelle sa for siden:

hmm.. ser ut til at Photo skjønte hva jeg spurte om... Altså... hva skal jeg kjøpe i butikken når jeg skal ha FETT KJØTT, men ikke av svin? og hvordan tilbredes dette?..
synes det var lurt å bruke smult/spekk i kjøttdeig og lage kjøttkaker..

Tar gjerne imot flere råd.... Det viktige er at kjøttet har mye fett slik at jeg kan spise endel av det uten å få for mye proteiner samtidig...
Jeg spør ikke om fett-kilder, men om animalsk kjøtt med mye fett? har nok ordlagt meg litt klønete ser jeg...beklager :p


#8

Ciss sa for siden:

Andekjøtt og gåsekjøtt er vel ganske fett. I alle fall det kjøttet som er ut mot skinnet. Om du går inn på matvaretabellen ser du hvilke kjøttstykker som inneholder mest fett og får tips om hva du bør spørre etter.


#9

Chantelle sa for siden:

jepp :) takk...ikke alltid hjernen er helt med her:p..godt at andre har klare hoder også:)
AND; GÅS OG FÅREKJØTT ser ut til å være fett nok...opp mot bacon-stykker ja...
da er det bare å lære seg hvordan man tilbreder dette :o
Skulle vel gå bra...ha en stor grunnleggende kokebok og en mor jeg kan spørre:rolleyes:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.