Dette er oppskriften på en amerikansk ostekake som har vært spesialiteten min i årevis. Nå har jeg ketolysert den, så den blir "lovlig". Den har flere karber enn de andre ostekakene her inne, men den er supermektig, så man tar bare et stykke... Jeg baker den kun når jeg skal ta med kake bort, for det er ikke bra å ha denne i kjøleskapet hjemme...
Bunn:
250 g finmalte nøtter( jeg bruker para og pekan-nøtter)
100 g smeltet smør
1/2 ts kanel
2 ts splenda
Bland sammen og trykk den godt ned i en springform på 20-22 cm. Sett den kaldt så bunnen får "satt seg"
Fyll:
400 g kremost naturell
200 g seterrømme
4 egg
5 ss Splenda
innholdet av en halv vaniljestang
saften av en liten sitron
Forvarm stekovnen til 180 grader
Bland ost og rømme til en glatt røre. Tilsett et og et egg. Rør inn splenda, og til slutt tilsettes vanilje og sitronsaft. Det kan lønne seg å bruke miksmaster for å få blandet vaniljen godt, den har en tendens til å klumpe seg.
Hell røren forsiktig på den stivna nøttebunnen. Ikke hell i tynn, lang stråle, da kan bunnen gå i oppløsning (har jeg smertelig erfart).
Sett kaken i ovnen i 35-40 min. Den skal være litt skjelven når du tar den ut. Det kan lønne seg å sette den på en stekeplate, for det lekker alltid litt smeltet smør ut av forma som oser noe forferdelig hvis det ender opp på gulvet i stekovnen..
La kaken avkjøle seg i romtemperatur.
Topping
3 dl Creme fraiche
2 ss splenda
innholdet av en halv vaniljestang
Stivpisk Creme fraiche, vanilje og splenda (det kan ta litt tid, men den blir stiv til slutt) Og bre utover den avkjølte kaken.
Jeg serverer med rørte bringebær, det smaker nydelig!
Årh, jeg elsker stekte, fyldige, amerikanske ostekaker! Min favoritt til nå er New York Cheesecake, men det er sjelden jeg lager den fordi den er så dyr (og full av sukker, selvsagt). Av ostekaker som ikke skal stekes er Creme Fraiche-ostekake favoritten, den er helt fantastisk! Ligger på [url]www.detsoteliv.no[/url] og kan nok gjøres lavkarbo uten problemer.
Hehe, jeg tenkte på akkurat det samme: hva om jeg bytter ut Splenda med sukrin? Hvor mye vil jeg trenge? Håper noen har prøvd og kan gi oss noen tips. Ellers så har jeg tenkt å bare prøve meg frem
Det står i hovedinnlegget at den skal stekes på 180grader. Funker sikkert fint med 180grader som muffins og, men ikke like lenge, kanskje 20min.. Følg bare med, de skal fortsatt skjelve. Stivner når de er helt avkjølt.
jeg stekte denne som muffins i ca 23 min på 175 grader. Kunne sikkert hatt 180 også, som står i oppskrifta, men veit at ovnen min er litt lunefull og som oftest må jeg reduserer tempen litt. Du ser fort når kaka/muffins er ferdige. De begynner å bli litt gylden og fort brune, om man ikke passer på. Så til de er gyldne og da kan man ta de ut.
Det blei en nydelig 17.mai kake etter denne oppskrifta. Pisket 2 dl fløte i tillegg og pyntet med bær og krem :) Kaka blei fortært på festen og noen har kommentert at den var skikkelig god :)
Skal prøve denne i dag.
Må bruke sukrin istedenfor splenda, og bruker mandler til bunnen siden det kostet 45:- for 30 gram nøtter på butikken her ! :(
Men krysser fingrene og håper det blir godt likevel :)
Jeg kommer til å bruke mandler neste gang. Syns ikke bunnen ble noen høydare med pecan og para. Liker mandelbunn bedre :ja: Men fyllet var aldeles nydelig!
Det ble ikke bare mandler her som jeg først trodde.
Hadde en del hasselnøtter gjemt bakerst i skapet, så det ble ca 180 g hasselnøtter og resten mandler.
Kaken står i ovnen nå, ferdig om ca 20 minutter.
Gleder meg veldig til å se om den blir god :)
Har savnet en skikkelig amerikansk ostekake
Da ble det denne kaka på 17. Mai iår også :) denne gangen var det min datter på 15 år dom sto for baking og pynting. Hun er glad i krem så det blei litt mye krem av en boks cf og en pakke fløte. Men godt ble det og spist ble den også :)
Nå har jeg bakt denne kaka utallige ganger :) denne har blitt en av mine favoritter. Noen endringer, som jeg syns fungerer, er ca 100 tyrkisk eller gresk yoghurt istedenfor rømme i røra. Og halvt om halvt med rømme og fløte til krem på toppen ( eller bare rømme, nam!) og masse bær! Jeg bruker å forsteiker bunnen i ca 10 min. Og den siste gangen klemte jeg bunnen utover kantene på bakeformen. Det ble kjempegodt! Det ser litt mørkt på bildet, men det er bare synsbidrag :)
Tenkte ha salte mandler og pecan i bunnen, og tilsette en liten dose eplekakekrydder. Også ha noe litt syrlig i fyllet.. Kanskje litt Zeroh! med sitron. Også kanskje jeg kan få til en karamelltopping. Eller kanskje det holder med en sveip Fiber sirup gold der.
Har ikke splenda, men blander sukrin gold, sukrinmelis, natreen og litt tagatose.
Tipper det blir nydelig :sikle:.
Gleder meg!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.