< Tilbake til oversikten

Stekt flesk og duppe

#1

Nannah sa for siden:

kjøp ferskt sideflesk hos din lokale slakter.
Få han til å skjære tynne skiver.
Stek flesket i middels varm panne i smør.
Salte og peppre.Ta flesket ut av panna og hold det varmt.

Fettet i panna koker du ut med fløte ...
Smak til sausen med mer krydder om du vill.
Er den tynn tilsett litt JBK

Serveres med blomkål og rårørt tyttebær m litt splenda.
God gammel Rommeriks-husmannskost dette:)


#2

Grovsnus sa for siden:

Var i danmark på ovnsmurerkurs for etpar år siden. Og da begynnte vi å snakke om "gamle" retter. En av favorittene som kom opp blandt Danskene var Stekt flesk m/persillesaus-og nypoteter.
Så en dag vi var på tur fant vi ei kro som hadde det som dagens.
Og milde himmel, det var fantastisk. Godt kryddra flesk m/salt-peppper og persillesaus. (Rekner med at den var laga med utkok av fleskefett-fløte og et lass persille) Vi må nok kutte ut poteten, men blomkålris bør gjøre susen.

Mvh Grovsnus
ha en god duppe


#3

lokkebiff sa for siden:


#4

Nderas sa for siden:

Er litt ny her inne - så spørsmålet er: Hva er JBK forkortelsen til??


#5

Photobscura sa for siden:

Johannesbrødkjernemel. Karbofritt fortykningsmiddel som du får kjøpt på helsekost :).




#8

Photobscura sa for siden:

Haha, yay me :p.


#9

TrillTrall sa for siden:

Det er jo ikke ordentlig duppe uten at den er laget på brunost da, masse brunost! Ikke helt forenlig med lavkarbo med andre ord... :(


#10

Kitt sa for siden:

:eek:Min mormor laget verdens beste duppe og det var slett ikke brunost i den!jækk

Tydeligvis forskjellige tradisjoner ute og går!:)


#11

Photobscura sa for siden:

... og der jeg kommer fra er det snakk om klubb og duppe. Klubben er laget av hvete, vann og litt salt, og duppen er laget av ... prim :geip:. Kankje verdens minst næringsnyttige matrett, hehe.


#12

TrillTrall sa for siden:

Neida du - du glemte den viktigste ingrediensen i klubb - nemlig poteter! Og det er både hvetemel og byggmel i klubb, i alle fall her i trøndelag. Klubb med flesk, sirup og duppe er vanvittig godt skal jeg si deg! :sikle: Men definitivt ikke lavkarbomat... :nei::hylgrine:


#13

Photobscura sa for siden:

Nope, ingen potet! Kun hvete og vann ;). Hvitt hvetemel til alt overmål.


#14

TrillTrall sa for siden:

Høh. Har aldri hørt om duppe uten brunost eller klubb uten poteter - det heter jo potetball! :confused: Dere må ha noen eksrta rare vaner der nede... ;)


#15

LilleMill sa for siden:

Duppe skal være uten brunost. Med brunost er bare kvalmt. Til ball brukes baconfett og sirup :D Duppe til flesk må være hvit saus med MASSE fleskefett oppi. Nam.

Merkelig at denne tråden lå øverst, for jeg tenkte akkurat på at vi må steke flesket vi har i kjøleskapet :)


#16

Photobscura sa for siden:

Skal og må og bør :p. Pfff! Det er jo helt klart forskjellige tradisjoner fra sted til sted. Jeg er fra Drevsjø, og man skal ikke lenger enn til Engerdal før klubb og duppen er litt annerledes. En oppskrift er vel ikke mer riktig enn den andre? Være det seg prim eller fløte eller brunost eller hvete eller potet eller what ever. Så det så!


#17

Kitt sa for siden:

Beviser jo en gang for alle hvor sterke mattradisjoner er!:);):)


#18

Lullen sa for siden:

Kjøpte flesk i Sverige i helga, så idag skal jeg lage flesk og duppe.

Pleier å få det servert av oldemor til ungene med poteter og ertestuing. Hun steker flesk først og lager så saus av stekesmøret/hvetemel og melk. Ikke noe brunost her igården nei ;) Hun er fra Odalen.

Jeg kutter seff hvetemelet og småkoker fløten til den tykner, blomkål som tilbehør. Ungene får litt poteter til.

Gleder meg til middag alt :sikle:


#19

Kitt sa for siden:

Tradisjoner, ja! Min mormor var også fra Odalen!:)


#20

Nannah sa for siden:

Flesk og duppe er uten brunost....klubb og duppe er den MED brunost...
Det er to vidt forskjellige retter...

legg ut oppskrift da vel:ja:


#21

Grovsnus sa for siden:

"Klubb" av hvetemel er noe som finnes i Kleppmelk-melkesuppe med melboller, sukker og kanel. Ble brukt i Trønderlag tiligre som for-rett eller dessert. Ufattelig kvalmt.(Mulig noen bruker det enda)
Dupp med brunost, i allefall hos oss :-)
Mvh Grovsnus
Det finnes tre måter å lage en matrett på:
min måte-din måte-og den riktige:)


#22

Nannah sa for siden:

Hos oss blir den suppa kaldt Klotvelling og melbollene kalles kløtter:p
Og jeg elsker det :love:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.