raggy sa for siden:
Synes det tar så mye tid å lage lavkarbo-mat. Har to små barn og trenger noen kjappe retter som funker til helt vanlige, hektiske dager. Noen hotte tips???:confused:
raggy sa for siden:
Synes det tar så mye tid å lage lavkarbo-mat. Har to små barn og trenger noen kjappe retter som funker til helt vanlige, hektiske dager. Noen hotte tips???:confused:
Gracella sa for siden:
Grunnoppskrift:
Kjøttdeig (stekes)
Hakkede tomater på boks
Så tilsetter du det du liker av annet!
F.eks:
Champinjong (hermetiske hvis man ikke bruker ferske. Ferske går kjapt å kutte hvis du bruker eggdeleren....)
Hakket paprika, selleri, squash, brokkoli, mere tomater, hvitløk, osv.
Arla apertina snack med tomat eller chilli hvis du liker mere smak, er bare genialt!
Krydre etter smak og behag.
Tilsett gjerne fløte/rømme/creme fraiche/kesam...
Og/eller revet/skivet ost...
Dette tar ikke mer enn 10-15 miutter å lage. :)
Skautrollet sa for siden:
Titt på oppskriftene her inne, MYE godt og kjapt å lage. Synes selv at jeg bruker mindre tid på matlaging enn før,- nå lager jeg store posjoner med kjøttboller og medisterkaker som jeg putter i frysen. Eller som i dag, en kjapp kjøttdeigrett: En boks kjøttdeig og en hakket løk surret i smør mens jeg røret i hop ett egg med fløte, rømme og masse krydder. Rett i panna med det, surre og putre ett minutt til og maten er servert. Salat er oftest klar i kjøleskapet. Hakking og steking og røring og dekket bordet på 10 minutter. Kjapt nok;)
ixi sa for siden:
Jeg har laget stor porsjon med ostelasagne som bare er å ta ut av fryseren og ha i mikroen om det må gå fort. Den er knallgod! Jeg har oppi 2 fedd hvitløk i tillegg til det som står i oppskriften, og bruker masse kebabkrydder fra Santa Maria. :D
Yonah sa for siden:
Men det kebabkrydderet, det inneholder ikke sukker og stivelse da, slik tacokrydder ol.l. gjør? Jeg tør ikke bruke slik fra pose, blander spisskummin, paprika og evt chilipulver jeg, blir kjempegodt.
ixi sa for siden:
Det inneholder sort pepper, paprika, spisskummin, oregano, cayennepepper, hvitløk, gurkemeie og koriander. :smile:
Yonah sa for siden:
Er dette slikt krydder som er i en blå pose?
ixi sa for siden:
Nei, dette er på glass. Det er 35g, så det står blant de små. :ja: Jeg er allerede halvveis i mitt, etter 11 dager. :o
Sorella sa for siden:
Blir dette som kjøttsaus?
Kan man ha pasta til?
Barna liker det, og jeg kan jo ha salat til?
Nerthus sa for siden:
Jeg synes også det tar kortere tid, da jeg ikke koker ris eller poteter i 20 minutter lengre :) En middag går fint på maks 15 minutter! Alt av proteinkilder stekes raskt, ferdige eller selvlagede - fisk kan trekkes eller stekes - alt under 15 minutter om bitene er små nok. Ferske eller frosne grønnsaker kokes i maks 5 minutter her hjemme hos meg :)
Evt kan du hive alt i en ovnsfastform (både proteiner, grønnsaker, litt fløte og masse ost på toppen og hive i ovnen, da har du frigjort tid mens maten gjør seg ferdig selv :)
Jeg koker alltid potet til mannen, og den settes på først. Deles i mindre biter så den bruker maks 15 minutter. Resten av maten er lavkarbo og den spiser han da til potetene/risen/spaghettien.
Et råd kan være og bruke en søndag (med eller uten barna) til å lage opp litt ekstra av kjøttkaker, kjøttboller, hamburger, burgerbrød (marjusens hamburgerbrød er bare killer-gode!) og legg i fryseren til senere. Da må det bare tas opp og varmes til middag.
For meg handlet det om nye vaner - og det tok riktignok litt tid i starten, spesielt når jeg forsøkte nye oppskrifter første gang, men dette går seg raskt til!
Ellers er jeg glad i raske salater med feks kylling (grillet eller stekt filet) og bacon, og med hjemmelaget majonesaioli/chili (50/50 majo/CF, litt natreen flytende, litt sitronsaft, et fedd hvitløk og evt litt chiliolje fra et fetaost-glass).
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.