< Tilbake til oversikten

Kålruletter

#1

lokkebiff sa for siden:

Du trenger:
8-10 kålblader av kinakål eller hodekål
1/2 kilo kjøttdeig
1 egg
1 dl fløte
1-2 ts johannesbrødkjernemel
Salt og krydder etter ønske (jeg bruker mye løkpulver)

Så her gjør du:
Kok kålbladene myke i lettsaltet vann (1 minutt for kinakålblader, 4-5 min. for hodekål)
Skyll de i kaldt vann og la de renne av.
Lag farse ved å blande kjøttdeig, fløte, egg, jbkm og krydder.
Legg en skje farse i kålbladet, rull sammen (evt. knyt en tråd rundt)
Legg kålrulettene på rist i kasserollen og damp i ca. 20 min.
Nyyyt (med en hvit saus, smeltet smør eller bare plain!!!) :sikle:

(lånt bilde fra nettet...)

#2

froken sa for siden:

Mmm.. dette hørtes godt ut:sikle:


#3

Yonah sa for siden:

Hm, høres godt ut! Noen som har testet med kinakål?


#4

lokkebiff sa for siden:

Jeg har prøvd begge variantene :ja:

Kinakålen ble litt dvask, men var lettere å jobbe med enn kålhodet.

Så har du dårlig tid (eller tålmodighet :D) da er kinakålen det beste valget :ja:


#5

ixi sa for siden:

Oi, det hørtes godt ut. Legger den til som bokmerke. :stortsmil


#6

LineJM sa for siden:

klipper og limer til Word :rolleyes:


#7

luringen sa for siden:

åååh...gammel favoritt!


#8

lokkebiff sa for siden:

:ja: men perfekt for oss lavkarbere ;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.