NoSugarBaby sa for siden:
Er det noen som har tips om hvilke knekkebrød eller alternativ til knekkebrød som er lavkarbo-vennlige?
På forhånd takk!
NoSugarBaby sa for siden:
Er det noen som har tips om hvilke knekkebrød eller alternativ til knekkebrød som er lavkarbo-vennlige?
På forhånd takk!
Alkazelters sa for siden:
Fiberrik er ikke så verst, det samme kan sies om Wasa Fiber plus. Når det gjelder fiberrik så sjekk karbohydratinnholdet, det er ganske forskjellig i de forskjellige typene.
Svane sa for siden:
Etter å ha brukt god tid ved knekkebrød-hylla i butikken i dag ble min foreløpige konklusjon "ingen av dem". Jeg spiser oftest Wasa Husman, men spesielt lavkarbo er det jo ikke. Fiberrik og Rugsprø var vel de beste alternativene - men jeg forlot butikken med en pose Polarbrød Extreme i stedet for knekkebrød.
NoSugarBaby sa for siden:
Takk for svar!
Så Polarbrød er altså det beste alternativet for brød/knekkebrød? Da blir det et alternativ på handlelisten i morgen.
trillian78 sa for siden:
Kommer vel litt an på hvor mange karber du tillater deg per dag...
Hvis du må ha kjøpeknekkebrød ville jeg gått for rugsprø.
Ellers er det et par oppskrifter på hjemmelagde knekkebrødvarianter her på forumet. Her er noen av dem:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=24334
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=25155&highlight=knekkebr%F8d
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=22808&highlight=knekkebr%F8d
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=21166&highlight=knekkebr%F8d
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=17639&highlight=knekkebr%F8d
Up-and-down sa for siden:
Jeg har veldig god erfaring med å lage variant av Gerds brødpinner som kjeks/knekkebrød. Når jeg lager knekkebrød har jeg oppi en dæsj solsikkefrø og linfrø. Hiver alt sammen i foodprosessoren. Pensler med litt olivenolje på toppen når jeg klemmer de ut til passe størrelse. Lar de ligge et par dager på rist på benken.. og hvis det da skulle være noe igjen (noe det sjeldent er) legges de i boks..
Urtekjeks lager jeg ved å tilsette pizzakrydder eller annet, samt litt parmesanost og vanlig ost. Har olivenolje på toppen her også. Nydelig til "ost og kjeks" eller bare med godt smør på.
Zhadra sa for siden:
Hvordan er karbohydratinnholdet i Polarbrød?
Camilla82 sa for siden:
Det "beste" jeg har finni er Finn Crisp multigrain, men de inneholder 4 gram karb per skive og det er små skiver også..
Yonah sa for siden:
Polarbrød extreme inneholder 33karber pr 100g, skyhøyt i mine øyne. Kommer vel an på hvor mange karber man skal spise i døgnet, for meg som ligger på under 25, så er det helt utenkelig å spise polarbrød el.l.
NoSugarBaby sa for siden:
Enig med deg, Imse. 33 karber er ALT for mye i forhold til hva jeg vil ta inn. Jeg har sett et sted at Dr. Dahlgren sa at Finn Crisp til nød går an.
Zhadra sa for siden:
Hihi, ja det virket for godt til å være sant at de var "greie" å spise;)
Svane sa for siden:
Det er rundt 10 gram kostfiber av dette, så "netto" ligger det på 22-23 gram pr. 100 gram.
Yonah sa for siden:
Du skal ikke trekke fra karber fra kostfiber her i norge, de er allerede trukket fra! Det som står på posen er nettokarber. Det eneste man skal trekke fra karber fra er karber fra sukkeralkoholer.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.