En saftig og smakfull svineribbe med en sprø svor er det vi strever etter å få til på julaften. Langtidskokt og stekt ribbe gir et optimalt resultat. To timer kok og tre timer stek og du har den perfekte ribbe. Her bruker du ingen folie ingen rist bare langpannen. Det viktigste er tiden. Lang tid til koking og steking samt å passe på tiden når svoren skal gjøres perfekt og sprø.
Kjøp en ribbe som ikke er for fet og ikke for mager.
Salte og pepre ribben og la den ligge over natten.
Legg ribben i en langpanne med svoren ned.
Slå over 1 liter kokende vann og sett den inn i en forvarmet ovn under midten på 170 grader
La alt koke i to timer.
Ta ut ribben. Slå av overflødig vann.
Snu ribben med svorsiden opp og sett inn igjen i ovnen, under midten 100 grader
Stek i tre timer.
Sprø svor. Sett ribben øverst i ovnen og bruk varmluft og grill.
Følg med i stekeovnsvindu. Dette går fort. Ikke forlat kjøkkenet nå.
Svoren blåser seg opp og blir sprø på minutter og ribben er ferdig
Her bruker man ingen rist og ingen folie, bare masse tid. Prøv gjerne oppskriften
før julaften også. Denne ribben holder seg mange dager i kjøleskapet.
Svoren ble sprø, men fettet rett "under" svoren ble helt myk - ikke den faste konsistensen som jeg er vant til med ribbe. Jeg liker ikke fett når det er så mykt som dette, og lurer på om det er noen måte jeg kan få det fastere?
Hvis jeg steker ribba mer, så blir den kanskje enda mykere?
Noen som har noen forslag?
Neste gang skal jeg steke på den gode, gamle måten!
Jeg vet ikke hvordan man lager linker, men gå inn på Nannah sin blogg, og bruk hennes oppskrift på ribbe. Jeg laget den nå i påska, og den ble bare kjempenydelig!!:D
100 grader i tre timer gir en utrolig saftig ribbe, men svoren blir som du sier, også litt for "saftig". Jeg ville prøvd ett av to:
1: Skru opp tempereaturen siste timen (175-200 grader) og flytt ribba litt høyere i ovnen.
2: Prøv å bare sette på grillen uten å flytte ribba høyere. Da får svoren litt lengre tid under høy varme, og det kan gjøre svoren sprø dypere.
[CENTER]Den aller beste ribba jeg har spist var stekt på amerikansk vis..dvs langstekt på lav temp. først 4 timer på 140-150 så to timer på 90 deretter ut m ribba...strø svoren med salt pepper og brunt sukker(jul bare en gang i året da)
ovnen på 200 inn med ribba ...pass på den..la den stå til svoren bobler..tok 13 min i min ovn.[/CENTER]
[CENTER]Ribbe som dampes i vann blir kokt og fettet blir hardt..her smelter fettet og gjør kjøttet supermørt! Ikke ha i vann...ikke øs svoren ..kryddre som du pleier men ha over litt brunt sukker til slutt...svoren va faktisk like sprø dagen etter ..nam:)[/CENTER]
ribben smaker allti best på dag 2, ganske enkelt fordi den er delt opp i biter før den stekses... så hvis du tar ut ribba litt før steketiden er over, skjærer opp i passende store biter og hiver de i ovnene igjen en 15-20 min tid så blir de perfekt sprø, namnam!!!!!:)
Jeg kjøpte på Ultra, men det var kanskje bare til påske de hadde, vet ikke. Du kan høre...;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.