< Tilbake til oversikten

Sitronkake

#1

biggbrown sa for siden:

Smakte en helt fantastisk lett sitronkake i helgen.. :_oy: Lurer sånn på om noen har oppskrift på "slanke" sitronkake!? :sikle: mmm..


#2

Mentira sa for siden:

Jeg har en oppskrift på Fedon Lindbergs sitronkake. Må da være mulig å lavkarbere den:D

Spansk sitronkake
250 g mandler
revet skall av 2 sitroner
1 1/2 dl fruktose - Natreen i ditt tilfelle:)
4 egg
1 ts bakepulver
3-4 mandeldråper (kan sløyfes)
1/2 ts kanel
litt vispet fløte ved siden av med noen bær er godt

Mal mandlene, rør inn finrevet sitronskall og 1/3 av fruktosen.
Pisk eggedosis med resten av fruktosen og eggene. Rør inn mandeldråper
og kanel. Smør en 22 cm diameter rund form godt og dekk bunnen med
bakepapir. Hell i røren og stek kaken nederst i ovnen ved 150*C i 35 min.

Litt kjedelig kake etter min mening, men det var det jeg hadde akkurat nå:)
Litt appelsinskall og sitronsaft, smør og fløte i røren hadde ikke gjort noe
skade tror jeg. Eller kanskje det bare er jeg som overavanserer:o


#3

Mentira sa for siden:

Sorry, så at du ikke følger lavkarbo, så da kan du lage kaken slik jeg skrev
i utgangspunktet:)


#4

biggbrown sa for siden:

hihi å så spennende! tusen takk for oppskriften og innlegget!:D om det blir kake på meg i mårra.. .:p hehe nei jeg er litt usikker på hva jeg skal følge.. tenkte kansje litt på lavkarbo virker som en bra kur.. men litt for avansert:p


#5

Kitsu sa for siden:

Ser at tråden er noe gammel, men lurte på om noen har prøvd å lage denne med annen søtning enn fruktose? Ser på matprogrammer på BBC, og fikk ekstremt lyst på sitronkake.


#6

Fredrikke07 sa for siden:

Sitronkake fikk jeg lyst på også..sitron..nam:p!

Men noen som har forslag til hva jeg kan bytte ut mandlene med? (Ikke nøtter)


#7

Kitsu sa for siden:

Fant denne, den er uten nøtter:

Gluten Free Coconut Flour Lemon Cake

1/4 cup coconut oil
6 eggs
1/2 cup coconut milk
6 Tablespoons Xylitol (or raw honey if you're not doing the candida thang!) (Må da kunne byttes ut med noe mer passende)
1 teaspoon vanilla extract
1/2 teaspoon lemon zest
1/2 cup coconut flour
1/2 teaspoon aluminum free baking powder
1/2 teaspoon salt
Juice of 1/2 lemon

Preheat overn to 350. Measure out coconut oil and place in an 8 x 8 inch pan. Place pan in oven to melt the coconut oil.
While coconut oil is melting, whisk the eggs, coconut milk, xylitol (or honey), vanilla and lemon zest together.

Once coconut oil is melted (probably 5 min or less), remove the pan from the oven and let it cool while you mix in the rest of the ingredients. Combine coconut flour, baking powder and salt. Stir in the dry ingredients to the wet.

Once your pan is cooled enough to handle, carefully swirl your coconut oil around your pan in order to grease all sides. Then pour the coconut oil into the batter and mix until all lumps are gone.

Pour the batter into your greased pan and place on the middle rack of the oven. Base for 35- 40 minutes, until browned on top and a toothpick comes out clean.

*If you're not doing the candida diet, you can use 1/2 an orange and juice it, then poke holes in the cake with a fork and pour the juice all over the cake, making sure that it's evenly distributed...but this isn't necessary because the cake is so moist anyway.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.