Noen som har erfaringer med bruk av Stevia?
Kjøpte en boks i utlandet som jeg syns var veldig god, kjøpte så en boks Sweet stevia fra naturlegemiddel.com. Prøvde å lage sjokolade med denne med 99% sjokolade, kokosolje og stevia men det smakte pyton, var utrolig besk smak på den steviaen, sjokoladen ble ikke søt i det hele tatt men mulig det forsvant i den beske smaken, at jeg hadde i for mye stevia.
Noen som har erfaring med å hjemmelaget sjokolade med stevia?
Eller erfaringer med stevia i annen bakst og vet hvor mye man kan brukt og om det evt. er noe man ikke burde bruke det til?
Noen vet om det er forskjell de ulike steviaproduktene og hvor man evt. får kjøpt bedre typer som ikke smaker så beskt?
Så på en svensk side (Friendly shop tror jeg det var) at de solgte noe stevia (grøn og hvit) som ikke skulle smake beskt. Noen som har erfaringer med disse?
Lurer også på om noen har noen gode sjokoladeoppskrifter der man ikke bruker ferdig søtet sjokolade (verken sukker eller kunstig søtning)
Masse spørsmål det her, har så lyst til å bruke stevia istedet for andre søtningsmiddel, som jeg ikke tåler så godt, men strever litt med å bruke det. :_oppgitt:
Jeg har kjøpt Både hvit og grønn stevia på friendlyshop. har ikke prøvd å lage sjokolade, men har hatt det i andre ting: til å begynne med reagerte jeg på en besk ettersmak, og at ting ble alt for søte, men når jeg tok i mindre stevia så forsvant ettersmaken og det ble bare søtt.... Er litt vanskelig å lære seg doseringen. På friendlyshop har de en veldig grei konverteringstabell mellom sukkermengder og tilsvarende for stevia. Det jeg har prøvd med så er det bedre med litt mindre stevia enn de skriver i tabellen. Men har bare nettopp fått det så jeg har ikke prøvd så alt for mye enda.[u][/u][url="http://www.friendlyshop.nu/media/Konverteringstabell.sv.pdf"][/url]
hehe jeg må jo bare fortelle at jeg bruker det i kaffen, og da finner jeg den minste teskjen i skuffen, og tar litt stevia på tuppen av den.. Altså nesten ingenting... Tror den boksen kommer til å vare en liten evighet ;-)
Grønn stevia er tørkede knuste blader fra steviaplanten, den hvite er en raffinert utgave av det samme. Det som sies på nettsiden er at det er søtstoffet i stevia. De bruker ikke fyllstoff så man må være forsiktig med mengdene 25g hvit stevia tilsvarer 8,7 kg sukker :eek:
De er også billigere på friendlyshop enn mange andre nettsider hvor det selges stevia. Fort og greit å handle der synes jeg også at det var.
Synes også det virket veldig greit på friendlyshop. Jeg fikk samme dag som jeg bestilte en mail der de sa at varene mine var sendt. Forrige stevialadning kjøpte jeg fra naturlegemiddel.com, ikke akkurat like greit. De hadde rotet bort bestillingen min, fikk jeg vite etter en stund, de lovet meg å sende med noe flytende stevia som plater på såret. Pulveret mitt fikk jeg, men flasken med flytende har jeg ikke sett noe til.
Så vil heller anbefale friendlyshop enn naturlegemiddel ja!
Har ikke hatt noen konverteringstabell, men på min gamle steviaboks, kjøpt i Sør-Amerika står det at 1 skei stevia tilsvarer 3 skeier sukker, så av en eller annen grunn antok jeg at dette gjaldt også denne steviaen. Men tror nok denne er en del søtere, ikke rart sjokoladen smakte gymsokk!
Brukte forresten stevia i marsipan etterpå, den ble kjempegod.
Brukte 1 1/2 ts stevia til 250 g mandler sammen med litt eggehvite.
Ble utrolig god, selv om den ikke ble like søt som vanlig marsipan (kunne kanskje hatt i enda mer stevia).
Dyppet i sjokolade ble den helt nydelig!
Hurra for stevia!:D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.