Ketose er ikke ideèlt ifølge Kwasniewski. Det stresser visstnok kroppen. Et hint er at ketose øker kortisol-nivået. Kwasniewski foretrekker nok litt ekstra karbohydrater, f. eks. fra en potet eller to.
Passer meg egentlig bra og slenge på litt ekstra potet. Har forstått det slik at Kwasniewski mener at potet er bedre enn grønnsaker? Er det pga at stivelse er best type karbo?
Men vitaminiinntaket blir kanskje noe lavt viss man lever på kjøtt, smør og potet?
Det stemmer. Kwasniewski foretrekker stivelse. Optimal ernæring er på mange måter et dogme, men det ser ut til at Kwasniewski ofte har rett. Stivelse gir mindre insulinstigning over tid. Potet er billig, har lite fiber, lite plantekjemikalier (noen reagerer på oksalat i brokkoli, salisylsyre i tomat o. s. v) o. s. v.
Jeg er ikke så redd for vitamininntaket. På Optimal ernæring skal du helst spise litt innmat, helst lever. Lever er tettpakket med B-vitaminer og alt annet du trenger. Poteten har også litt B-vitaminer, først og fremst B6. De vannløselige vitaminene virker uansett litt oppskrytt.
Såvidt jeg har forstått er vitamin A og D (sammen med vitamin K2) viktigere for benbygningen enn kalsium. Jeg ville ikke vært bekymret. Peter (fra Hyperlipid, en O. e-blogg) anbefaler forresten at vi tar ekstra vitamin D (animalsk, ofte kalt D3).
Melkeprotein er insulindrivende, jo. Det er likevel ikke så ille hvis du gjør det i moderasjon. Den beste kalsiumkilden er muligens kvit geitost, som har ca. 1 gram kalsium (1.31 ganger anbefalt daglig inntak) per 100 gram.
Hva mener du med det? Vet du hvordan melkeprotein vil fungere for en med dia2?
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.