< Tilbake til oversikten

Optimal Ernæring - Ketose

#1

Fleskulf sa for siden:

Hei.

Jeg venter fortsatt på boken Optimal Nutrition og i mellomtiden har jeg et spørsmål.

Jeg spiser ca. 50-60 gram karbo per dag og forholdet mellom næringstoffene er ca: Protein 1, Fett 2,5 og karbo 0,8.

Ifølge ketose-stix så er jeg i ketose.

Hva seier Kwasniewski om ketose? Bør jeg spise mer karbo for å unngå ketose, eller har det ingenting å si?


#2

danish sa for siden:

Ketose er ikke ideèlt ifølge Kwasniewski. Det stresser visstnok kroppen. Et hint er at ketose øker kortisol-nivået. Kwasniewski foretrekker nok litt ekstra karbohydrater, f. eks. fra en potet eller to.


#3

Fleskulf sa for siden:

Takk for svar.

Passer meg egentlig bra og slenge på litt ekstra potet. Har forstått det slik at Kwasniewski mener at potet er bedre enn grønnsaker? Er det pga at stivelse er best type karbo?

Men vitaminiinntaket blir kanskje noe lavt viss man lever på kjøtt, smør og potet?


#4

danish sa for siden:

Det stemmer. Kwasniewski foretrekker stivelse. Optimal ernæring er på mange måter et dogme, men det ser ut til at Kwasniewski ofte har rett. Stivelse gir mindre insulinstigning over tid. Potet er billig, har lite fiber, lite plantekjemikalier (noen reagerer på oksalat i brokkoli, salisylsyre i tomat o. s. v) o. s. v.

Jeg er ikke så redd for vitamininntaket. På Optimal ernæring skal du helst spise litt innmat, helst lever. Lever er tettpakket med B-vitaminer og alt annet du trenger. Poteten har også litt B-vitaminer, først og fremst B6. De vannløselige vitaminene virker uansett litt oppskrytt.


#5

Fleskulf sa for siden:

Fett.

Lever skal testes ut. Ser ut som rene multivitaminen ifølge næringsinnhold.no www.næringsinnhold.no/lever-storfe-r%C3%A5.html

Ellers ser det ut til at jeg får i meg alt for lite kalsium iforhold til anbefalte inntak.

Hva er gode kalsiumkilder på Optimal ernæring? Ost? Eller var det ikke snakk om at melkeprotein trekker insulin?


#6

danish sa for siden:

Såvidt jeg har forstått er vitamin A og D (sammen med vitamin K2) viktigere for benbygningen enn kalsium. Jeg ville ikke vært bekymret. Peter (fra Hyperlipid, en O. e-blogg) anbefaler forresten at vi tar ekstra vitamin D (animalsk, ofte kalt D3).

Melkeprotein er insulindrivende, jo. Det er likevel ikke så ille hvis du gjør det i moderasjon. Den beste kalsiumkilden er muligens kvit geitost, som har ca. 1 gram kalsium (1.31 ganger anbefalt daglig inntak) per 100 gram.


#7

Michellina sa for siden:

Hva mener du med det? Vet du hvordan melkeprotein vil fungere for en med dia2?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.