
Perdita sa for siden:
Det er sikkert mange varianter av blomkål-brokkolimos ute og går her, men etter en del eksperimentering syns jeg jeg har kommet frem til en skikkelig god variant!
Du trenger
1-2blomkålhoder (etter hvor store de er)
1 brokkoli
3-4 spiseskjeer med hakket purre
2dl fløte
En buljongterning (helst økologisk uten glutamat)
3-4ss creme fraiche
2-3 ss meierismør
pepper etter smak
Kok grønnsakene møre i vann sammen med fløten. Hell av kokevannet og tilsett smør og craime fraiche og miks med en stavmikser til du får en jevn konsistens. Jeg pleier å sette den litt på komfyren igjen til slutt for at litt mer av vesken kan fordampe og konsistensen blir litt fastere.
Passer udmerket til kjøtt, fisk, kylling, ja til det meste der man kunne spist potetmos eller ris. Ingen i familien savnet potetene til middagen når denne ble servert!