100 gram smør smeltes
200 gram sjokolade (70% eller 85%) brekkes i biter og smeltes i smøret
1,5 dl fløte røres inn
Evt nøtter
Avkjøl
Kle bunnen i 2 brødformer med aluminiumsfolie eller plastfolie. Fordel røre i de to formene. Du kan velge om du vil ha nøtter i, f eks mandler i en og valnøtter i den andre. Uten nøtter er det ca 12gram karbohydrater per 100 gram - hvis du bruker 70%. Jeg er usikker på karbeinnholdet i 85%.
Oppbevares i kjøleskapet. NB: Pga fløten blir sjokoladen litt myk. Kan også serveres som dessert, med krem til.
ja nå har jeg laeget sjololaden og den står nå til avkjøling i kjøleskapet.:rolleyes:
smakte på røren og den var FANTASTISK god:sikle:
men fikk litt over14 karber pr 100 gram på 70 % sjololade:forvirret
kjære fagremøy, jeg har brukt hoderegning... Kan muligens ha noe å si for utfallet av utregningen. Ellers spørs det også på hvilken sjoko man bruker, de ulike 70% sjokoladene har variasjon i karbeinnholdet. Sjokoladen er god kald, men den er ekstremt god når den har stått ute og smeltet en stund - da må den spises med gaffel, og smelter i munnen...
he he ja kkjenner til hvordan det kan være med hoderegning:rolleyes: takk gud for kalkulatoren:stortsmil
ja det hadde jeg ikke tenkt på at det kanskje kan være forskjell rødme
:o
har nå trykt i meg mere enn jeg bør for den var kjempe yummy:sikle:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.