Jeg har tatt opp elgkjøtt som jeg har skjært i terninger og ligger til marinering i viltkrydder i kjøleskapet. Tenkte å steike det i gryta og koke litt inn i vann og så tilsette fløte og litt rømme , løk og sopp.. men så er spørsmålet.. I oppskriftene jeg finner er det 1 til 2 ss med hvetemel.. hvordan vil konsistensen bli om jeg dropper hvetemel? er ikke den der for å tykne sausen litt?
Bruker ikke jevning i biff stroganof, så det burde kunne gå uten i denne og, men du får vel kanskje ikke brun saus uten å bruke mjøl og smør.. Er det brun saus i denn gryta, eller er det bare en hvit fløtesaus?
Elg er kjempegodt i biff stroganof! Og det er samme ingredienser som du lister opp, men tomatpurè i tillegg. Kjempegodt! Servers med salat.
Åjoda du får brun saus!!! Den blir brunet av stekeskjyen som du har i. Bruk mere fløte i stede for mel, la dette koke inn sammen med greiene til det tykner, uten lokk. det blir fantastistisk godt. Vi her hjemme lager dette hele tiden, med elg, hjort, villsvin eller rein. Hiv i noer tyttebær også hvis du har. Lykke til :)
Takk for gode råd! :blomster:
Jeg har noe hjortekjøtt i fryseren, og visste ikke helt hvordan jeg skulle lage det til. Har tidligere brukt brunost og flere andre ingredienser som er helt uaktuelle nå.
Den gryta er sikkert spist opp allerede, men tenkte likevel jeg kunne tipse om Johannesbrødkjernemel eller Nestargel (tykningsmiddel). JBKM får man på helsekosten, og Nestargel må bestilles på apoteket (jeg har enda ikke funnet et eneste apotek som har dette som hyllevare). Siden vi ikke bruker hvetemel på lavkarbo - er dette ganske greie ingredienser å ha i skapet. :)
Jeg bruker Snøfrisk i viltgryta istedet for brunost.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.