< Tilbake til oversikten

Frukt og bær

#1

Nille sa for siden:

FRUKT OG BÆR
Masse deilig frukt er tilgjengelig for Type O. Ikke bare en viktig kilde til fiber, vitaminer og mineraler, men kan også være et utmerket alternativ til brød og pasta for Type O. Om du spiser en frukt isteden for en brødskive, vil systemet ditt være bedre tjent med det – og samtidig vil det hjelpe deg til å gå ned i vekt.
[font=Trebuchet MS][/font]
Det vil kanskje overraske deg å finne noen av dine favorittfrukter på ”unngå-listen”, og noen vil du syns er ”rare” valg på listen med matvarer som har medisinske virkninger. Årsaken til at plommer, svisker og fiken er så nyttige for din blodtype, er fordi de fleste mørkerøde, blå og purpurfargede fruktene har en tendens til å forårsake en basisk reaksjon i fordøyelsessystemet , isteden for en sur regaksjon. Fordøyelses systemet hos Type O har en meget høy surhetsgrad og trenger alkalisk balanse for å redusere magesår og irritasjoner i magesekkens slimhinner. Men selv om frukten er basisk, betyr det ikke at den er bra for deg. Melon er også alkalisk, men inneholder ofte mye mugg, og noen av Type O er følsomme for mugg. De fleste melontyper bør spises i moderate mengder, og kantelup og honningmelon bør unngås fullstendig fordi de har de høyeste mugginnholdet av alle.
[font=Trebuchet MS][/font]
Appelsiner, klementiner og jordbær bør unngås fordi de har et for høyt syreinnhold. Grapefrukt har også et høyt syreinnhold, men du kan spise den i moderate mengder fordi det viser seg at de har baseegenskaper etter at de er fordøyet. De fleste andre bær er greie, men hold deg vekke fra bjørnebær, som inneholder en lektintype som forverrer fordøyelsen hos Type O. Type O er også ekstremt følsom overfor kokosnøtter og andre ting som inneholder kokos. Pass på at du ikke bruker kokosolje. Den inneholder masse fett og har ingen næringsverdi.

Medisinsk: Fiken, plommer (alle typer), svisker
[font=Trebuchet MS][/font]
Nøytral: Ananas, aprikos, bananer, blåbær, bringebær, daddelplomme, dadler, druer (alle typer), epler, fersken, fikenkaktus, granateple, grapefrukt, guajava, hyllebær, kirsebær, kiwi, kumquat, lime, loganbær, mangeo, melon (flere typer), nektariner, papaya, pære, rips, rosiner, sitron, solbær, stikkelsbær, stjernefrukt, tyttebær, tranebær, vannmelon.
[font=Trebuchet MS][/font]
Unngå: Appelsiner, bjørnebær, honningmelon, jordbær, klementiner, kokosnøtt, mandarin, melon (kantelup), pisangbananer, rabarbra.

Kilde: Blodtypedietten (P. D`Adamo & C. Whitney 1999)

[color=black][/color]


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.