< Tilbake til oversikten

Knallgode knekkebrød!

#1

Nemii sa for siden:

Nemiiknekkebrød:D

Supergode, sprø knekkebrød - noe å putte under brødskiva som ikke smaker omelett. Dessuten utrolig raske å lage:D

Ingredienser
4 egg
3 ss rømme
1/2 dl hakkede/malte nøtter (ex. valnøtter)
1/2 dl olje (evt smør)
1 dl linfrø
1 ts bakepulver
1/2 salt
1 ss fiberhusk
1 ts jbk

Evt. krydder

  • tacoknekkebrød: 2-3 ss tacokrydder (hjemmesnekret selvfølgelig)
  • pizzaknekkebrød: Pizzakrydder + hvitløk

Alt puttes i en bolle og røres godt sammen.
Hell røra over på en papirkledd stekeplate.
Stekes på 200 grader, midt i ovnen i 15-20 minutter.

Knekkebrødet er nå mykt, og om man vil kan man bruke de som lapper.
Hvis du skjærer de opp i passe biter, legger de over på ei rist og tørker de i ovnen (75-100 grader med døra på gløtt) noen timer blir de sprø og utrolig gode! Og smaker faktisk knekkebrød!

Går som sagt an å lage lapper også, og med krydder i (tacokrydder, pizzakrydder) blir de mer som smørbrødkjeks (geniale ost-og-kjeks kjeks).


#2

Addict sa for siden:

uuh :) mange karber i disse da? :)


#3

Nemii sa for siden:

Nope, 3,7 karbo i hele røra, når jeg bruker olje og valnøtter:D
(Uten å regne med fiberhusk og jbk - men der er det vel ikke noe karbo??)


#4

Lava sa for siden:

:heia: stilig! Må prøves i påsken :ja:


#5

anelis85 sa for siden:

Hvor får man kjøpt fiberhusk?


#6

Mona S sa for siden:

Stiller samme spørsmål, og hva er det for noe? Kan det erstattes med kruskakli?


#7

Johanna sa for siden:

Du får kjøpt fiberhusk på helsekost :)


#8

Mona S sa for siden:

Googla fiberhusk, det kan IKKE erstattes kruskakli. Det er et bindemiddel...


#9

Aldriellernå sa for siden:

FiberHusk er malte psylliumfrøskall (også kalt loppefrø). Kjøpes på helsekost og også velassorterte dagligvarebutikker, som f.eks Meny. FiberHusk har 0 karber, men 85g fiber!!!


#10

Nemii sa for siden:

Stemmer det:)
Burde ikke være noe problem å få tak i det:)


#11

Nemii sa for siden:

Kan forresten også steikes i panne som lapper/tortillas, blir utrolig godt. Eller brukes som pizzabunn om man steiker i ovnen uten å tørke.


#12

Aldriellernå sa for siden:

Takk for oppskrift (glemte å skrive det sist :o), skal se om jeg ikke får prøvd disse i morgen. Høres veldig gode ut :)


#13

anelis85 sa for siden:

knekkebrødene står i ovnen nå...kan nesten ikke vente:D lukter fantastisk godt!!


#14

Mona S sa for siden:

Disse knekkebrøda var kjempegode! Putta i litt ekstra bakemiks, sesamfrø og kruskakli. Første ladninga var borte på et blunk. Bakte dobbel deig i går:D


#15

Aldriellernå sa for siden:

Jeg har også lagd dem. De ble skikkelig gode og tipp-topp knekkebrød! :D


#16

Tone-G sa for siden:

Ojjj, det hørtes utrolig godt ut!

Jeg ser for meg å strø litt grovkornet havsalt og litt hvitløk på dem, å bruke de til ost og kjeks:sikle:

Hvor lang tid tørker du dem i ovnen? Lurte på å bake noen idag:ja:


#17

Aldriellernå sa for siden:

Jeg skal lage en ny runde med disse i dag :p. Jeg gjorde som Nemii sa og "tørket" dem 2 timer i ovnen på 75 grader med døra på gløtt. Ble veldig bra. Fant ut at det er lurt å oppbevare dem pakket inn i matpapir - ikke plast, da blir de myke.

Mmmm sikkert veldig godt med hvitløk og litt havsalt.:hungry:


#18

Perdita sa for siden:

Nam nam! Mine er nystekte, og jeg har nettopp satt dem til å tørke, men de var supergode før de tørket i hvertfall. Skal helt klart lages igjen. Jeg laget dem med mandler og sesamfrø i steden for valnøtter fordi det var det jeg hadde hjemme, og det ble veldig godt. Gleder meg til å teste de tørkede variantene!


#19

Nemii sa for siden:

Så moro at andre også liker oppskrifta mi:)

Jeg pleier bare å tørke det litt ettersom det passer, og sjekker at de er sprø nok. Om jeg baker dem på kvelden lar jeg dem stå over natten, ellers tror jeg de står ca. 2-3 timer.

Sikkert flere gode varianter med havsalt og slikt på, må jeg prøve:)

Prøve å også å steke dem som lapper, funka supert å putte pølse i. Klar for sommer og grillsesong:D



#21

Fnutte sa for siden:

Johannesbrødkjernemel (kjøpes på helsekost)
Brukes oftest som fortykningsmiddel


#22

Aldriellernå sa for siden:

Da jeg lagde en ny porsjon i forgårs (snart tomt :rolleyes:), så rev jeg parmesan (mye) over hele knekkebrødrøra. Det ble helt utrolig godt, og kan anbefales.:sikle:


#23

Perdita sa for siden:

Jeg laget disse med macademianøtter (rå og usaltede) i går, det ble snadder!


#24

Krøllerellerei sa for siden:

Tusen takk for oppskrift, disse skal prøves!


#25

Lille34 sa for siden:

Har akkurat prøvesmakt lappeversjonen av disse (resten står nå og tørker i ovnen,) og de var gode:D Skal prøve meg fram med ost og krydder senere:)


#26

Jongfrid sa for siden:

Hei - disse ser så knallgode ut, men jeg lurer på hva jbk er. Er helt ny her, jeg:o. Hilsen Jongfrid


#27

Kitt sa for siden:

Lønner seg å lese hele tråden! Du finner svaret der også!;)


#28

katten sa for siden:

Prøvde desse. Dei smakte utrolig godt, men min vart ikkje sprø men nesten litt mjuke.
E tørka dei som e skulle i 2 timer på 75 grader.
Brukte smør istaden for olje, men det skulle vel ikkje ha noko å si?

Nokon som veit kva e gjorde gale?


#29

Yonah sa for siden:

Tørk de litt til, de blir sprø etterhvert.


#30

sjoslor sa for siden:

Jeg liker ikke sure/syrlige melkeprodukter(f.eks. rømme):o og lurer derfor på om smaken på knekkebrødene blir syrlig? I tilfelle de blir det, kan man da erstatte rømmen med noe?


#31

Nemii sa for siden:

Nei, smaken blir ikke syrlig, de smaker som knekkebrød:)


#32

Hellokitty0210 sa for siden:

jeg kom aldri så langt som å tørke den, datteren min på nesten 2 år har snart spist opp et halvt brett :O hehe! og hun er heeeelt i ekstase her, får aldri nok. Har aldri sett henne spise så mye bakeverk før.

Jeg står her og spiser også:D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.