tacoknekkebrød: 2-3 ss tacokrydder (hjemmesnekret selvfølgelig)
pizzaknekkebrød: Pizzakrydder + hvitløk
Alt puttes i en bolle og røres godt sammen.
Hell røra over på en papirkledd stekeplate.
Stekes på 200 grader, midt i ovnen i 15-20 minutter.
Knekkebrødet er nå mykt, og om man vil kan man bruke de som lapper.
Hvis du skjærer de opp i passe biter, legger de over på ei rist og tørker de i ovnen (75-100 grader med døra på gløtt) noen timer blir de sprø og utrolig gode! Og smaker faktisk knekkebrød!
Går som sagt an å lage lapper også, og med krydder i (tacokrydder, pizzakrydder) blir de mer som smørbrødkjeks (geniale ost-og-kjeks kjeks).
FiberHusk er malte psylliumfrøskall (også kalt loppefrø). Kjøpes på helsekost og også velassorterte dagligvarebutikker, som f.eks Meny. FiberHusk har 0 karber, men 85g fiber!!!
Disse knekkebrøda var kjempegode! Putta i litt ekstra bakemiks, sesamfrø og kruskakli. Første ladninga var borte på et blunk. Bakte dobbel deig i går:D
Jeg skal lage en ny runde med disse i dag :p. Jeg gjorde som Nemii sa og "tørket" dem 2 timer i ovnen på 75 grader med døra på gløtt. Ble veldig bra. Fant ut at det er lurt å oppbevare dem pakket inn i matpapir - ikke plast, da blir de myke.
Mmmm sikkert veldig godt med hvitløk og litt havsalt.:hungry:
Nam nam! Mine er nystekte, og jeg har nettopp satt dem til å tørke, men de var supergode før de tørket i hvertfall. Skal helt klart lages igjen. Jeg laget dem med mandler og sesamfrø i steden for valnøtter fordi det var det jeg hadde hjemme, og det ble veldig godt. Gleder meg til å teste de tørkede variantene!
Jeg pleier bare å tørke det litt ettersom det passer, og sjekker at de er sprø nok. Om jeg baker dem på kvelden lar jeg dem stå over natten, ellers tror jeg de står ca. 2-3 timer.
Sikkert flere gode varianter med havsalt og slikt på, må jeg prøve:)
Prøve å også å steke dem som lapper, funka supert å putte pølse i. Klar for sommer og grillsesong:D
Da jeg lagde en ny porsjon i forgårs (snart tomt :rolleyes:), så rev jeg parmesan (mye) over hele knekkebrødrøra. Det ble helt utrolig godt, og kan anbefales.:sikle:
Prøvde desse. Dei smakte utrolig godt, men min vart ikkje sprø men nesten litt mjuke.
E tørka dei som e skulle i 2 timer på 75 grader.
Brukte smør istaden for olje, men det skulle vel ikkje ha noko å si?
Jeg liker ikke sure/syrlige melkeprodukter(f.eks. rømme):o og lurer derfor på om smaken på knekkebrødene blir syrlig? I tilfelle de blir det, kan man da erstatte rømmen med noe?
jeg kom aldri så langt som å tørke den, datteren min på nesten 2 år har snart spist opp et halvt brett :O hehe! og hun er heeeelt i ekstase her, får aldri nok. Har aldri sett henne spise så mye bakeverk før.
Jeg står her og spiser også:D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.