< Tilbake til oversikten

Nydelie lav karb, lav kal pita brød

#1

Metalann sa for siden:

Har vært overalt å leita etter grove pita brød, men fant ingen. Fant derimot denna oppskrifta på nett, prøvde den, og pita brødan smakte heilt fantastisk! Litt nøttesmak liksom...
Prøv! :D (Blei overraske over at dæm "fluffa" sæ opp under steking!!)

INGREDIENTS: 10 stk pita (5 delt i to)
195 ml varmt vann
halv pakke tørr gjør, kanskje litt over en halv pakke
1 spiseskje sirup
1/2 teskje salt
150 g sammalt hvete
110 g soya mel
cooking spray (kan droppes)
cornmeal (Maismel, kan droppes) for dusting

DIRECTIONS:
In a bowl mix the hot water, yeast, molasses, and salt. then gradually mix in the whole wheat flour and soy flour.
Turn out onto a floured surface, and knead until smooth. Place in a
large bowl lightly coated with cooking spray. Cover with a towel, and
let rise in a warm place for 1 hour.
Punch down the dough, and knead for 5 to 10 minutes. Divide into 6
pieces. On a lightly floured surface, flatten each piece to about 1/8
inch thick with a rolling pin. Cover with a towel, and let rise 30
minutes.
Preheat oven to 450 degrees F (230 degrees C). Warm a baking sheet in
the preheating oven for about 2 minutes, then remove from heat and
sprinkle with cornmeal.
Arrange the dough rounds on the prepared baking sheet, and bake 6
minutes in the preheated oven. Remove from heat and cover the bread
with a moist towel to soften. When cooled, slice in half and use a
knife to cut pockets in the bread.


#2

Nille sa for siden:

De så skikkelig snadder ut !! :sikle:

Bare mel og sirup er rundt 87 netto karber, så det kommer litt an på....
8-9 karber pr brød passer utmerket på vedvarende opg vedlikehold

Takk skal du ha :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.